Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Einsteins fru” as Want to Read:
Einsteins fru
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Einsteins fru

4.17  ·  Rating details ·  756 ratings  ·  51 reviews
Vem kom på relativitetsteorin egentligen? Hur kul är det att vara ihop med Stalin? Varför kallades ärkeängeln Gabriel kvinnor för skökor? Vad vill Sting egentligen säga till de prostituerade?

I Einsteins fru hinner Liv Strömquist både ge en kärleksförklaring till Britney Spears och berätta om en av våra mest folkkära nationalskalders hatbrott. Samhällskritik har aldrig
...more
Paperback, 126 pages
Published January 21st 2008 by Ordfront Förlag
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Einsteins fru, please sign up.

Be the first to ask a question about Einsteins fru

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.17  · 
Rating details
 ·  756 ratings  ·  51 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Einsteins fru
Katri
Jun 27, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: read-in-2019
Odotin hyvää, hyvä oli! Suosittelen kaikille.
Mira | I Read Like Phoebe Runs
Voi miten ilahduin tästä. Ei aivan Kielletyn hedelmän tasolla, mutta lähellä. Nauroin ääneen ja kiristelin hampaitani ärsytyksestä vuoron perään. Lukekaahan tämä!
Marko Suomi
May 28, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Ihan parasta!
Tuomas Aitonurmi
Jul 08, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Vuoden toinen lukemani Strömquist! Ei huono lainkaan, kun näin merkittävästä tekijästä ja vaikuttajasta on kyse. Einsteinin vaimo on miltei uunituore suomennos, joka kuvaa sarjakuvan muodossa erityisesti parisuhteiden ihmeellistä maailmaa. Aihepiiriltään albumi siis sivuaa Strömquistin aiempaa teosta Prinssi Charlesin tunne. Kulma on tietysti tässäkin feministinen, ja esittelyssä ovat mm. maailmanhistorian järkyttävimmät poikaystävät. Kuvittelin, että koko teos on näitä sairaiden ...more
Matti Karjalainen
Jul 26, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Recommended to Matti by: Eva
Shelves: 2000-2009, sarjakuvat
"Einsteinin vaimo" (Sammakko, 2019) on ruotsalaisen sarjakuvataiteilijan Liv Strömqvistin uusin suomeksi käännetty albumi.

Sarjakuvassa listataan muun muassa maailmanhistorian surkeimmat poikaystävät (Stingin listalle sijoittaminen oli tosin aika outoa vain sillä perusteella, että hän on kirjoittanut "Every Breath You Taken"), annetaan kunnianpalautus Yoko Onolle ja pohdiskellaan riemastuttavasti mitä yhteistä on pikkulapsilla ja oikeistolaisilla konservatiivipoliitikoilla. Britney Spears ja
...more
Laura
May 26, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Hulvaton, piikikäs ja terävä – taattua Liv Strömquistia siis.
Anu
Jul 23, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Maailmanhistorian kaameimmat poikaystävät gaala <3
Tää on niitä kirjoja, joitten hauskin sijoituspaikka olis huussin kirjahyllyssä uteliaita elähdyttämässä. Jos siis olis huussi.
Elina Mäntylammi
Liv Strömquistin sarjakuvat ovat taattua laatua. Strömquist paljastaa maailmanhistorian kauheimmat poikaystävät ja kertoo kauhistuttavia faktoja ihmissuhteista, joita rakkaussuhteiksi erehdytään luulemaan. Lähemmin katsottuna ne ovatkin alistussuhteita, vapaudenriistoa ja henkistä kidutusta.

Strömquistin tyyli on railakasta feminismiä. Ihmettelen, jos joku voi Einsteinin vaimon lukemisen jälkeen todeta, että maailmassa on kaikki mallillaan eikä tasa-arvon eteen enää tarvitse ponnistella...
Ville Verkkapuro
Liv Strömquist forever. I love her.
This one was so much fun, yet fucking horrible (or the real stories in it were). Thought-provoking, ruthless stuff with very tight structure and waterproof references. Laughable, over the top, containing own opinions, yet still maintining an academic touch.
Hard to say anything but good about this.
Jaana Viskari
Jul 25, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: read-2019, sarjakuvat
Taattua Strömquistia: älykästä, feminististä, sortaville rakenteille ja historialle mustasti nauravaa sarjakuvaa muun muassa ikävistä ihmisistä, huonoista poikaystävistä, sukupuolirooleista ja niiden representaatioista. Tulisipa uusi suomennos taas pian!
Mikko Saari
Oct 05, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Taas kerran erinomaisen terävää, oivaltavaa, hauskaa ja vähän cringeä kamaa miehistä, naisista, parisuhteista ja niin edelleen. Maailmanhistorian järkyttävimmät poikaystävät -gaala oli oivallinen aloitus albumille, Yoko Onosta kertova Oh Yoko taas hyvä, voimaannuttava lopetus:

Länsirannikolta soiteltiin minulle ja sanottiin: kuule, sinun täytyy tulla tänne, John on aivan hukassa, hän juo ja... Ja minä sanoin: pyh, hänhän pitää vain hauskaa. Ne ovat bisnesihmisiä, jotka ajattelevat: "Tämä on John
...more
Linda
Among other perspectives, Liv Strömquist portrays women that have been married to great men, as Priscilla Presley, Jenny Marx och Lee Krasner. Many women have had a big role in their husbands successes, but still been forgotten. Was is really only Einstein who wrote the theory of realitivity? Was Freud alone in coming up with the Psychoanalysis? The book is interesting and thought provoking.
Kirja Vieköön!
Olen lukenut aikaisemmin Strömquistin sarjakuvateokset Kielletty hedelmä ja Prinssi Charlesin tunne. Molemmat olivat minusta riemastuttavan railakkaita ja asenteita tuulettavia. Einsteinin vaimo esittelee joukon maailmanhistorian karmeimpia poikaystäviä ja aviomiehiä. He ovat miehiä, jotka ovat olleet sairaalloisen mustasukkaisia, pitäneet naisiaan neljän seinän sisällä vankeina, hallinneet ja vallinneet kaikin tavoin tai 'anastaneet' vaimonsa älylliset saavutukset. Joukkoon kuuluvat mm. Albert ...more
Lusitarius
Kiukkuista, purevaa feministipohdintaa sarjakuvan muodossa, voiko tästä olla tykkäämättä?!

Teoksessa ruoditaan maailmanhistorian huonoimmat poikaystävät, Britney Spears kuin homoeläimet. Teoksessa on käytetty perinteisen piirroksen ohella taideteoksen kuin aitojen ihmisten valokuvia. Livin kynänjälki ei omaa silmääni pahemmin hivellyt, mutta pidin hänen ajatuksistaan, oivalluksistaan ja eritoten kyseenalaistuksistaan.
Aapo
Jun 30, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: sarjakuvat
Huonoimmat poikaystävät ja ärsyttävimmät ihmistyypit - listat olivat tämän kirjan parasta antia. Reippaat kärjistykset terävällä huumorilla toimivat aika hyvin, mutta välillä asioiden irrottaminen konteksteistaan tuntuu vähän epäreilulta. Samoin se, että Sting joutui huonoimpien poikaystävien listalle Every breath you take -sanoituksen takia.
Janika Puolitaival
Ravistaa ajatuksia mm. sukupuolirooleista. En koskaan enää lue Barbapapa- kirjoja samoin silmin. Voi Barbamamma!
Essi
Sep 14, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Ei ihan niin vahvaa todistusta, kuin aiemmat, mutta viihdyin ja herätti ajatuksia tämäkin.
Filemon Tursas
Ei tässä oikeastaan mitään uutta ollut aiempiin albumeihin verrattuna.
Mari / 1001 kirjaa
Nauroin, voin pahoin, suutuin, melkein itkin: Strömquistin uusi albumi osui taas naulan kantaan!
Sanni
Jul 20, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: sarjikset
”Heidän suhteensa kulminoituu humalaiseen riitaan, jonka aikana Munch ampuu itseään sormeen. Munch uskoo, että syy on Tullan, joka on 'pahalla energiallaan' hypnotisoinut hänet ja saanut hänet ampumaan itseään.
Munch maalasi tapauksesta useita teoksia, joissa hän paitsi liioitteli omaa haavoittumistaan myös esitti Tullan murhaajana, kuten vuonna 1907 maalatussa 'Marat'n kuolemassa' ja lukuisissa muissa maalauksissa, kuten 'Murha' ja 'Murhaajatar'.
Tekisi mieli huutaa: HEI HALOO MUNCH SE OLIT SINÄ
...more
Reetta Saine
Jul 01, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Strömquistin uusin(kin) sarjis sai mut hihittämään hassuille jutuille, räkättämään räävittömästi asioille, jotka ylittää hyvän maun rajat ja suuttumaan raivokkaasti tarinoille, jotka ylittää terveen järjen rajat. Sukupuolisuuden rajoja ylitetään myös, ja huomaankin odottavani seuraavien kirjojen löytävän tiensä vielä syvemmälle rasismiin, ilmasto-ideologiaan ja sukupuolen käsitteeseen. Mut kyllä tämä vassarifemakkokin kelpaa oikein hyvin, kiitos <3.
Kanske Ervast Svartfors
Liv Strömquist has an excelent ability to make complex philosophical theories understandable in one read. I would recommend this to anyone. This book contains more memorable information than volumes of technical, philosophical and theoretical wordiness.

This book should be read in schools. I'm serious. This book has the appeal to change the world for the better.

In any case, the book is simply golden: it has laugh-out-loud moments, clear argumentation and great drawings. This book brings forth
...more
Alma Othilia
Feb 25, 2018 rated it it was amazing
Skönt att Liv Strömquist tänk på en massa kloka saker och coola brudar så att jag också kan få tänka på dem.
Anetq
Apr 03, 2019 rated it it was amazing
Liv Strömquists "Einsteins Fru" - er skideskarp og kradser med neglene i forestillinger om køn og ligestilling og ikke mindst de strukturer der ligger bag. Alt og alle får en tur i den skarpe feministiske analysemaskine: forestillingen om tosomheden, debatten om alt hvad der er galt med unge piger, kendte kvinder (og hvad deres kendte mænd udsatte dem for), hvordan moder jord blev erstattet af mandlige monoteistiske religioner, luder/madonna-komplekset (der dog omdøbes til den mandlige diagnose ...more
Heidi
Tämä oli ensimmäinen loppuun asti lukemani Strömquist. Kokoelma koostui pääasiassa parisuhdetta ruotivista sarjakuvaesseistä. Jotkut kolahtivat paremmin kuin toiset. Hiukan vierastan Strömquistin julistavaa, kärjistävää tyyliä. Tarinat ja perustelut jäivät jo lyhyen muodon takia aika ohuiksi. Olisin halunnut tietää enemmän. Tällaisenaan moni tarina jäi karikatyyriksi tai jopa tuomitsevaksi ilkeilyksi, mustavalkoisiksi, kuin sarjakuvan ruudut.
Vaikka Strömquist nostaa esiin erinomaisia pointteja
...more
Aarne P-K
Oct 21, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2019, sarjakuvat
Tämä kirja rakentaa aivan kammottavan kuvan historian kuuluisimpien miesten tekemisistä ihmissuhteissaan, ja kaikista teoista on esitetty lähdeviitteet. Hienoa oli, että monia historiassa varjoihin jääneitä paljon aikaan saaneita, rohkeita ja älykkäitä naisia nostettiin kirjan sarjakuvien kautta esille, ja heidän tarinat olivatkin kirjan parasta antia. Ja olihan kirja koukuttavaa luettavaa, vaikka propagandan tuoksuinen olikin. Ja propagandalla tarkoitan liiankin mustavalkoisesta näkökulmasta ...more
Uuttu
Aug 10, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Feminististä sarjakuvaa.

Tämä oli hyvä, mutta ei Strömquistin parhaita. Tässä käsitellään paljon laajempia teemoja kuin edellisissä kirjoissa: hyvää on se, että teoksen voi lukea läpi kevyinä välipaloina. Huonoa taas se, että syvällisempi analyysi ja tutkimus jäävät sivuosaan ja kirjassa on enemmän vain lyhyitä pätkiä sieltä sun täältä. Olisin itse mieluusti lukenut paljon enemmän Mileva Marić'sta (eli Einsteinin vaimosta) ja monesta muusta.

Myös monia vitsien pohjia (Huonoimmat aviomiehet
...more
Päivi Metsäniemi
Liv Strömquistin sarjakuvat ovat hauskaa, yleissivistävää ja visuaalisesti miellyttävää luettavaa ja toivoisin että niitä lukisivat myös miehet. Tällä kertaa käsittelyssä mm. maailmanhistorian epämiellyttävimmät poikaystävät ja monet muut naisen elämän hankaluudet - yhtäaikaa naivistisella ja kuitenkin syvällisellä tavalla.

Jos tykkäsit Livin aiemmasta tuotannosta tai Alison Bechdelin sarjakuvakirjoista, tai mistä tahansa modernista feministikirjallisuudesta niin tykkäät takuulla tästäkin.
Sanna-Mari
Nov 21, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Strömqvistin sarjakuvaesseitä historian unholaan heitettyjä vaimoja, paskoja jätkiä ja pohdintoja siitä miksi kaikki tasa-arvo ei ole tasa-arvoa. Itse näitä mielelläni luen, mutta aina mietin kuinka naitä voisi laajemmallekin yleisölle tarjota: vaikeaa on.
Johanna
Nov 11, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: sarjakuvat
Hienoa, ajatuksia herättävää, feminististä sarjakuvaa. Strömquist osaa hienosti kiteyttää poittinsa, ja tuo ajattelemisen aihetta. Kaikkea en purematta niele, mutta aina on hyvä haastaa ajatusmaailmaa.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Onnenkissa
 • Bolla
 • Sirkka
 • Ystäväni Natalia
 • Sontaa
 • Nattbarn
 • Mielikuvitustyttö
 • Ennen kaikkea feministi
 • Tosi kivat juhlat
 • Pölyn ylistys
 • Suffragettien city
 • Hur man botar en feminist
 • Oksi
 • Jalat ilmassa
 • Taltuta klassikko!
 • Valotusaika
 • Sydän
 • Erityisen herkkää elämää
See similar books…
No trivia or quizzes yet. Add some now »