Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “The Unknown Errors of Our Lives” as Want to Read:
The Unknown Errors of Our Lives
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

The Unknown Errors of Our Lives

by
3.82  ·  Rating details ·  2,069 ratings  ·  166 reviews
From the bestselling author of "The Mistress of Spices" and "Sister of My Heart" comes a collection of moving stories about family, culture, and the seduction of memory.
Hardcover, 288 pages
Published April 17th 2001 by Doubleday Books
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
3.82  · 
Rating details
 ·  2,069 ratings  ·  166 reviews


More filters
 | 
Sort order
Helvry Sinaga
Oct 14, 2010 rated it really liked it  ·  review of another edition
Selama masih hidup di dunia fana ini, kita tidak akan luput dari kesalahan. Dari kesalahan yang dilakukan, terbagi menjadi kesalahan yang disadari maupun kesalahan yang tidak disadari. Orang bijak adalah orang yang belajar dari kesalahan.

Pernahkah anda memasuki suatu lingkungan baru yang sama sekali berbeda sekali manusia maupun sosialisasinya dengan lingkungan sebelumnya? Pernahkah merasakan dimana lingkungan baru tersebut begitu menyesak, sehingga setiap hari terasa lama dan itu membuatmu mala
...more
Saleh MoonWalker
Onvan : The Unknown Errors of Our Lives: Stories - Nevisande : Chitra Banerjee Divakaruni - ISBN : 385497288 - ISBN13 : 9780385497282 - Dar 288 Safhe - Saal e Chap : 2001
Farah
Mar 20, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
Life happens.

Kalau gue disuruh menulis sendiri kumpulan cerita untuk buku the Unknown errors of my life, pilihannya cuma dua: satu, bukunya bakalan tebel banget; dua, buku itu ngga akan diterbitkan. Karena gue mogok nulis.

Sama halnya seperti judul dari buku ini, saat berusaha membuat reviewnya pun rasanya gue ngga tahu harus mulai darimana. Darimana kita tahu bahwa itu semua adalah kesalahan-kesalahan yang terjadi di dalam hidup kita?

Darimana semua kesalahan ini berawal?
Sampai mana semua akibat
...more
Sweetdhee
satu kesalahan, hanya satu, dan semuanya berubah

apakah ada satu kesalahan yang membuat hidupmu berubah?
kesalahan yang bahkan bukan dibuat oleh diri kita tapi mempengaruhi hampir keseluruhan cara pandang kita pada kehidupan

sudah 15tahun lebih, saya masih berkutat pada penyesalan atas kesalahan tersebut
masih selalu ada "kalau aja" dibenak yang menjadi hantu saat saya memandang hidup
walau sudah coba untuk ikhlas, dan rasanya saya sudah ikhlas, tapi tetap saja, nyaris keputusan-keputusan penting dal
...more
Jessica Haider
"The Unknown Errors of Our Lives" is a collection of short stories by Chitra Banerjee Divakaruni that focuses on Indian women and their immigrant experience in America. In many ways, the subject matter of these stories are similar to those of Jhumpa Lahiri's "Interpreter of the Maladies" (a favorite book of mine). Many of the stories in Unknown Errors also deal with marriages of different sorts and in different stages: arranged marriages, engagements, deteriorating relationships.
The first story
...more
BookishDubai
Apr 06, 2017 rated it did not like it  ·  review of another edition
Recommended to BookishDubai by: FRG Memorial Library‏
I really tried to like this collection, it's supposed to be similar to Interpreter of Maladies which I absolutely love. But I just could not get into it.
Truly
Feb 20, 2010 rated it really liked it  ·  review of another edition
"Bintang-bintang adalah mata orang-orang yang sudah meninggal"
Sepertinya pernah dengar ungkapan sepert ini tapi dimana yah....

Walau bukan pengarang dari "type-ku" namun buku-bukunya selalu memiliki tempat sendiri di hati.Buku ini merupakan kumpulan cerita pendek. Ada sembilan cerita yang setiap ceritanya menjadikan wanita sebagai tokoh utama.

Mungkin karena sama-sama berasal dari Kawasan Asia, penggambaran situasi dan kondisi para tokoh membuatku terhanyut. Divakaruni membuatku melihat beberapa
...more
e.c.h.a
Semenjak membaca salah satu karya dari Banerjee The Palace Of Illusions , saya jadi penasaran dengan karya-karya Banerjee lainnya.

Memilih buku ini, tidak bisa disangkal yaitu covernya yang eye catching.

Buku yang berisi 9 cerita pendek, dengan memakai garis merah kehidupan wanita Hindi yang menjadi imigran di Amerika. Di mana disetiap ceritanya memiliki kekuatan, makna tersendiri dan tersirat yang mengharapkan setiap pembacanya memberikan makna dengan sentuhan pribadi masing-masing.

Di beberapa
...more
Laurie
Feb 03, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
In this short story collection, Divakaruni explores the lives of Indians facing the differences of the American way of life versus the Indian way. A mother living in America with her son’s family finds herself with no real place there while her friend in India thinks she must be living a wonderful life of leisure in America. A young Indian-American mother fights with her feelings about the father who abandoned her to go to America, who now wants to meet his only grandson. A young woman strikes o ...more
CSD CBK
Jan 26, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
I have thoroughly enjoyed the writing of this author. I love how she weaves poetry into everything that is so mundane. The stories are from here and there and yet they reverberate with your emotions that stir your core. I loved it .
Indri Juwono
Feb 28, 2010 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: asia-land, women
#2012-02

"Waktu aku beranjak dewasa di Calcutta, ibuku punya satu ungkapan yang sangat disukainya : Cinta seorang pria baik akan menyelamatkan hidupmu."

Kesembilan kisah dalam cerita ini mengisahkan sepenggal hidup perempuan. Mereka memiliki satu titik, satu hal dalam hidup yang akan mengubah jalan.

Nyonya Dutta yang mencari kebahagiaannya ketika mengikuti anak lelaki dan menantunya ke Amerika, ketika ternyata kehidupan sehari-hari bersama tidaklah sama dengan liburan keluarga. Gelisah. Perempuan
...more
Muhajjah Saratini
Aug 30, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Lebih mudah hidup ditemani rasa bersalah daripada penyesalan.--p. 241

Perempuan, perantauan, pernikahan, persaudaraan--mungkin karena tema-tema ini saya jadi suka.

Ada kisah menantu dan ibu mertua. Disampaikan dengan baik.
Kemudian ada kisah "Apa yang Diketahui Tubuh"--yang saya yakin sudah pernah saya baca karena ending-nya tak mudah terlupa.
Hanya, seperti umumnya, saya lupa di mana membacanya dan siapa penulisnya.
Apakah di salah satu majalah kampus? Atau buku kumpulan terjemahan buku karya penuli
...more
Pauline Destinugrainy
Ini karya kedua dari CBD yang saya baca, dan keduanya menceritakan bagaimana wanita di India yang harus masuk dalam kepompong budaya untuk bisa menjadi wanita sempurna. Bahkan ketika berada di lingkungan yang berbeda, budaya itu masih saja mnegikat.

The Unknown Errors of Our Lives, mengajarkan bahwa dalam menjalani kehidupan ada saja kesalahan yang pernah kita buat. Kesalahan itu bisa menjadi pelajaran atau hanya sebuah penyesalan. Dari ke-sembilan cerita di dalamnya, saya paling suka dengan ceri
...more
Mia Prasetya
Covernya menarik hati! Sangat sesuai dengan kisah yang ada di dalamnya.

Sekali lagi Divakaruni membawa saya ke dalam negeri India yang eksotik dan rangkaian kalimat yang sarat akan makna. Sungguh tidak saya sangka cerita pendek dari Divakaruni bisa membekas begitu dalam, apalagi di kisah Nyonya Duta. Cerita pertama yang menjadi favorit saya. Berkisah tentang kecemasan, kesendirian Nyonya Duta di Amerika. Seolah-olah saya bisa ikut merasakan perasaan nyonya Duta, sepi, cemas, frustasi. Dan ending
...more
Lisa
Sep 22, 2008 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: recently-read
Lovely book of short stories, all about Indian ex-pats dealing with their cultural (dis)connection. As you might expect, loads of tragedy. Very very easy read, lovely characters. You can smell the curry cooking.
winda
Oct 07, 2012 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: fiction, my-bookshelf
"Bahwa mungkin saja kebahagiaan, yang kuharapkan, adalah kemungkinan yang tidak terpetakan, geografi yang belum dijinakkan, yang patut memperoleh jernih payah penjelajahan (p.100)
Retnadi Nur'aini
Butuh waktu untuk menguraikan luka.

Karena seperti yang dituliskan Amy Tan dalam The Joy Luck Club, melalui tokoh An-mei: “Dan begitulah kejadiannya dengan suatu luka. Luka itu mulai menutup sendiri untuk melindungi apa yang terasa sakit. Dan sekali sudah tertutup, kita tak lagi melihat apa yang ada di bawahnya, apa yang menyebabkan rasa sakitnya.”

Sebagian orang mungkin akan membiarkannya berlalu begitu saja. Sebagian lagi mungkin akan kelewat enggan untuk menguraikan benang kusut kompleksitas pe
...more
Aida Radar
Nov 10, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
This book has brought me to hunt Divakaruni's other books, in Bahasa Indonesia version.
So far, I still only have this book and Arranged Marriage; and Palace of Illusion which I'd given it someone I didn't know. :D
All Divakaruni's books which most of the characters are women are like a mirror to look the reflection of myself as a woman and a movie to see women from all different life experiences and perspectives.
I'm still hunting for Divakaruni's works in Bahasa Indonesia.
If you know any, please
...more
Abby
Feb 14, 2018 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: short-stories
the best parts of this examined the relationships between women and their husbands, and women and their infant children, and did so with beauty and insight. By contrast, some of the other relationships described in the book felt significantly less lived in and held at a distance.
Virma
May 23, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
I’m not usually a fan of short stories but the title captured my curiosity. I’m glad I pursued the interest. These small snippets were full of characters that were endearing and resemble people we all know.

Don’t pass on this one, you will be glad you did not.
John
May 22, 2013 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: own, fiction, mexico
Just ok by me, more for female readers I think. I was VERY bored by all the stories but one. I only found interest in the one story which was set in India, Others had parts taking place in India which parts were interesting to me.
Becki Basley
Jun 21, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
I loved this book! I usually do not like short stories but these seemed to be able to stand in their own yet connect to give an outsider (me) a glimpse into the life of the author's culture. I really like this author's writing style.
Jhoana
Dec 19, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Great collection

This book is a collection of short stories that range from topics of love,family and happiness from different generations. Not all of the stories have happy endings but it doesnt stop you from wanting to read more of each story.
Janavi Held
Sep 17, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Beautifully written. Poignant and powerfully moving.
Prakash Murthy
Jun 13, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Entertaining read.
Lenny
Nov 02, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
👍
Eunice
Nov 16, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Painful but incredible
Saheb Roy
Light read. Nicely written. Only once who have gone through some of the own mistakes in life can relate to all the unknown errors which are presented between the lines.
Valeria Valenzuela
Una serie de relatos que plasman lo que significa ser extranjero y tener una fuerte tradición arraigada, o bien, querer deshacerse de ella.
Lana
May 13, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Not as good a collection as 'Arranged Marriages' but still a great read.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Balada Ching-Ching dan Balada Lainnya
  • Rumah Bambu: Kumpulan Cerpen Pertama dan Terakhir
  • Story-Wallah: Short Fiction from South Asian Writers
  • Kuda Terbang Maria Pinto
  • In the Convent of Little Flowers: Stories
  • Malam Terakhir: Kumpulan Cerpen
  • The Bad Mother
  • Hanya Kamu yang Tahu Berapa Lama Lagi Aku Harus Menunggu
  • Kereta Tidur
  • Trilogi Insiden
  • Albertine en cinq temps
  • Murjangkung: Cinta yang Dungu dan Hantu-hantu
  • Beach Boy
  • This Is Not For You
  • Mirrorwork: 50 Years of Indian Writing 1947-1997
  • Song of the Cuckoo Bird
  • Sihir Perempuan
  • Dari Datuk ke Sakura Emas
See similar books…
Chitra Banerjee Divakaruni is an award-winning author and poet. Her themes include the Indian experience, contemporary America, women, immigration, history, myth, and the joys and challenges of living in a multicultural world. Her work is widely known, as she has been published in over 50 magazines, including the Atlantic Monthly and The New Yorker, and her writing has been included in over 50 ant ...more
“All of us groping in caverns, our fingertips raw against stone, searching for that slight crack, the edge of a door opening into love.” 1 likes
“Some things can't be spoken. The body alone knows them. It holds them patiently, in its silent, intelligent cells, until you are ready to see.” 1 likes
More quotes…