Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “A Field Guide to the Birds of Borneo, Sumatra, Java, and Bali: The Greater Sunda Islands” as Want to Read:
A Field Guide to the Birds of Borneo, Sumatra, Java, and Bali: The Greater Sunda Islands
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

A Field Guide to the Birds of Borneo, Sumatra, Java, and Bali: The Greater Sunda Islands

by
4.14 of 5 stars 4.14  ·  rating details  ·  65 ratings  ·  12 reviews
This book provides a complete identification guide to the birds of this important region, including descriptions and colour illustrations of all 820 species found there, many of which do not occur anywhere else. Information is provided on where to look for endemic and insular forms and on major birding localities. Introductory chapters discuss habitats, climate, land-use, ...more
Paperback, 692 pages
Published August 26th 1993 by Oxford University Press, USA
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

Be the first to ask a question about A Field Guide to the Birds of Borneo, Sumatra, Java, and Bali

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 269)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Fahrul Amama
Jul 15, 2010 Fahrul Amama rated it 4 of 5 stars  ·  review of another edition
Recommends it for: Maya D. Prasetyaningrum
Shelves: nonfiction
Remarks dari pengamat burung:

“Sangatlah penting dan mendesak untuk mencetak ulang buku ‘Panduan Lapangan Burung-burung di Sumatera, Jawa, Bali dan Kalimantan’ edisi Bahasa Indonesia. Jumlah pengamat burung di Indonesia terus berkembang pesat. Pertumbuhan jumlah pengamat burung juga juga mencerminkan peningkatan jumlah konservasionis muda yang akan menjadi aktor penyelamat lingkungan di Indonesia. Buku panduan lapangan menjadi kebutuhan mendasar untuk melipatgandakan jumlah pengamat dan pelestari
...more
Fudz
Buku ini pun menjdi refernsi wajib saya ketika masih eksis ddalam perkumpulan mahasiswa biologi waktu itu.
Proses identifikasi burung akan menjadi lebih mudah apabila kita mengamati burung di lapangan (baca: tempet penelitian, baik di utan, pulau, laut, dsb.
Wajib dimilki, apalagi untuk mereka para pecinta unggas indah alias burung!
So, Enjoy your HAPPY BIRD DAY!
Pras
Buku saya udah lepas jaitannya, halamannya lembab and keriting akibat pernah kejebur di Rawa danau Serang. Covernya udah lepek, pudar karena terpaan matahari mulai dari pulau Seribu, Baluran dan Alas Purwo. Halaman plate berwarnanya pun udah beberapa lengket satu sama lainnya.
Berbagai fungsi juga sudah dilakukan buku ini. Mulai dari fungsi aslinya untuk identifikasi burung di lapangan, ajang pamer pengetahuan lapangan ke junior, ex. senior:"coba buka plate 45 untuk liat jenis raja udang apa yang
...more
Ibnu Mas'ud
good field guide in java, because this book very complete bird identified..
Felly
Salah satu investasi masa depan kepada anak2 gua!
Seharusnya kemarin minta tanda tangan ke salah satu penulisnya :D
Ga dipungkiri memang masih banyak kekurangan dari buku ini apabila dibandingkan dengan FG Myers. Tetapi karena ga ada lagi apa boleh buat. Apalagi banyak sekali riwayat teman2 pengamat burung dengan FG ini sehingga dapat dikatakan buku sakti para pengamat burung se Indonesia :)

Mari kita pengamatan burung!
Amy
sebagai birdwatcher, buku ini udah kayak primbon aja, lah. lengkap (ya ... mungkin masih ada kurang2nya). tapi sadis pisan lah. keren!!!
Hening
Kitab suci Peksia Himbio Unair nih.....
keren banget lah...
kenapa ya ga dijual bebas???
HIks...
Sulung
bagaiman cara download nya.kirim ke email baraja.saputra@yahoo.com ya
Liliyah
buku wajib kalo turun lapang a.k.a hutan !
Reed
i wanna to read
Sajalah
Sajalah marked it as to-read
Aug 23, 2015
Dadang Jarkasih
Dadang Jarkasih is currently reading it
Aug 21, 2015
Sulfahri Sulfahri
Sulfahri Sulfahri marked it as to-read
Aug 20, 2015
Rebecca Vanessa
Rebecca Vanessa marked it as to-read
Aug 07, 2015
Leo Lunna
Leo Lunna marked it as to-read
Jul 30, 2015
Awki Sacha
Awki Sacha marked it as to-read
Jul 25, 2015
Binsar Nasution
Binsar Nasution marked it as to-read
Jul 21, 2015
Wira Dharma
Wira Dharma marked it as to-read
Jul 20, 2015
Yana Supriyatna
Yana Supriyatna marked it as to-read
Jun 27, 2015
Septi Amtiningsih
Septi Amtiningsih marked it as to-read
Jun 18, 2015
Julyanto
Julyanto marked it as to-read
Jun 16, 2015
Yohan Herdato
Yohan Herdato marked it as to-read
Jun 09, 2015
Choirul Basyar
Choirul Basyar marked it as to-read
May 27, 2015
Arif
Arif marked it as to-read
May 19, 2015
Bobby
Bobby added it
May 17, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
topics  posts  views  last activity   
Discount 50% saat launching 5 45 Jul 19, 2013 03:19AM  
  • Kaufman Field Guide to Advanced Birding: Understanding What You See and Hear
  • A Field Guide to Western Birds: A Completely New Guide to Field Marks of All Species Found in North America West of the 100th Meridian and North of Mexico
  • The Sibley Field Guide to Birds of Western North America
  • The Eyewitness Handbook of Trees (Eyewitness Handbooks)
  • A Field Guide to Insects: America North of Mexico
  • A Field Guide to Reptiles and Amphibians: Eastern and Central North America
  • Collins Bird Guide
  • The Malay Archipelago
  • Algorithms on Strings, Trees and Sequences: Computer Science and Computational Biology
  • Evolution
  • An Introduction to Behavioural Ecology
  • Evolutionary Analysis
  • The Logic of Chance: The Nature and Origin of Biological Evolution
  • Biochemistry
  • Developmental Biology
  • Allies and Enemies: How the World Depends on Bacteria
  • What Is Life?
  • Creationism's Trojan Horse: The Wedge of Intelligent Design
A Field Guide to the Birds of China In Search of the Red Ape The Official Illustrated NHL History: The Story of the Coolest Game on Earth Borneo Field Guide to the Birds of Java and Bali

Share This Book