Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “I Am Gifted, So Are You!” as Want to Read:
I Am Gifted, So Are You!
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

I Am Gifted, So Are You! (I Am Gifted, So Are You #1)

by
3.95  ·  Rating details ·  894 Ratings  ·  74 Reviews
The author shares the "secrets" of his success with readers in simple and clear terms, with exercises to help train others in his techniques. It takes the reader on an exhilarating journey of self-discover and it is not just about learning, but stretching and realising one's potential.

It is the perfect book for students, parents, educators and anyone who wants to enhance

...more
Published (first published 1998)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about I Am Gifted, So Are You!, please sign up.

Popular Answered Questions

Andre Widiartanto Yes, this book contain the key skill to memorize study materials. But, if you want more tips on memorizing, in my opinion this book is not quite…moreYes, this book contain the key skill to memorize study materials. But, if you want more tips on memorizing, in my opinion this book is not quite satisfying. This book also covers the tips to achieve goals, generally in life and especially in academic life.(less)
Andre Widiartanto Goodreads is not a site providing e-book. It is a social media for book lovers. The site contains the discussion of the book and also reviews.

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Tam Nguyen
Jul 31, 2013 rated it did not like it
Shelves: non-fiction
Nó tạo cho người ta những ảo tưởng về bản thân mình. Từ cuốn sách này mà mọc ra hàng loạt các lớp self-help. Người ta đốt tiền vào nó, trong khi những tri thức và kiến thức xã hội thì thiếu. Hơn nữa, hàng loạt những câu nói lặp lại và sáo rỗng, mình không hợp.

Mình chỉ mong những người đi học các lớp self help đọc được câu nói này của George Carlin: "I went to a bookstore and asked the saleswoman, 'Where's the self-help section?' She said if she told me, it would defeat the purpose"
Minh Nhân Nguyễn
3 sao

Cuốn này được PR dữ dội nhưng mình đọc thì thấy cũng bình thường. Có thể tạm chia nội dung làm 2 phần: phần tạo động lực và phần hướng dẫn kỹ năng, cả 2 phần đều không có gì khác các sách cùng thể loại. Các kỹ năng như mind map hay chuỗi ghi nhớ nhiều sách khác cũng có nói và nói kỹ hơn. Và tất nhiên bày vẽ ra thì dễ chứ thực hành được hay không mới là vấn đề (riêng bản thân mình thì đọc xong cũng không xi nhê gì hết).

Một điều rất bực về quyển sách là PR quá nhiều, lần đầu tiên mình thấy 1
...more
Jeremylim123
May 30, 2009 rated it it was amazing
this book is amazing, it actually tells you all the strategies that you need to know in order to get an (A) or a (B) in your exams or test! the author, Adam Khoo was actually once a student who lacks in his studies and always did not do well for his test or exams. however one day, his mind (switched on) and he suddenly changed and he discovered and mastered the winning formulas of super achievers otherwise known as genius. so in this book you will find all the tactics you need to learn before ge ...more
Lily
Mar 23, 2016 rated it it was ok
Recommended to Lily by: friend
If you're addicted to self-help book, get-rich-quick guidelines and motivational speech, read it and see for yourself.
While, or before, or after, you read it, you might want to check out these:

Most simple and enjoyable: TED talk, The puzzle of motivation, by Dan Pink ( http://www.ted.com/talks/dan_pink_on_... )

HBR article, The Perils of Overmonitoring Your Behavior and Goals, by Elizabeth Grace Saunders ( https://hbr.org/2016/02/the-perils-of... )

This one is a bit hard to digest: Goals Gone Wil
...more
Duy
Mar 31, 2017 rated it liked it  ·  review of another edition
Cũng bình thường, nếu bạn làm theo thế này cuộc sống bạn sẽ không khác gì một cái máy, bạn sẽ tồn tại chứ không sống, bạn không thể tận hưởng mọi điều từ cuộc sống nếu không theo cảm xúc của mình. Bạn chỉ nên học theo cách này vào học tập thôi, mình tin cuộc sống có nhiều điều hơn là học hành và kiếm tiền. Có câu rất nổi tiếng mình nhớ tạm là Bạn không cần phải đứng đầu lớp, bạn không cần thiết phải luôn giỏi, hãy để thời gian tìm hiểu cơ thể của bạn hãy dành thời gian đó tận hưởng nhiều điều củ ...more
Quế Hương
Jul 02, 2014 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: favorites, self-help
Đây là quyển sách đầu tiên mở đầu cho thể loại self-help thứ hai mà mình được biết đến, sau nhiều quyển "Hạt giống tâm hồn" mà mình rất thích trước đó. Mình biết đến quyển sách này và quyết định mua nó nhờ vào lời giới thiệu của hai người bạn mà mình rất tin tưởng. Với mình, quyển sách này như một bước ngoặt cho chặng đường thứ hai trong quá trình phát triển bản thân của mình.

Khác với thể loại self-help "đầu tiên" mà mình biết đến là các quyển "Hạt giống tâm hồn", những quyển sách để đọc, cảm nh
...more
Ngọc
Feb 22, 2017 rated it liked it
3 sao là cao rồi nha.Mình rất thích cuốn này.Nhưng có vài cái không thể nào áp dụng ở VN được.Tuy nhiên cuốn này giúp điểm tổng kết của mình giữ vững 9,1-9,2 trong 3 năm rồi.
Tourmaline
Nov 12, 2010 rated it really liked it
A great book. Picked it up in Malaysia as Tony Buzan had done the intro ( the guy who has written so many books about memory, mind mapping, creativity etc etc ) to the book.
Some of the stuff covered by Buzan in other books but it is a great book because it sets out to help children and adults alike with ways to remember and store information. Good fun too.
Anh Nguyễn
May 08, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Giờ review lại đã quên gần hết nội dung và cảm xúc lúc đó
Sách này giờ cho lại chắc năn nỉ cũng không đọc. không phải tại dở mà tại...lười
Nhưng năm lớp 9, đây chính là quyển đã khơi lại trong tôi niềm đam mê đọc. Phải, là chính nó - một quyển sách khô khan và không phải chủ đề tôi thích.
Nói là lớp 9, những suy nghĩ và hành động của tôi lúc đó cũng đã tựa tựa những gì sách đề cập để thành công hơn rồi. Ngoài ra, tôi nghĩ, sơ đồ tư duy không phải ai học cũng được, như tôi là điển hình, tôi phù hợp
...more
Oanh
Aug 02, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Đi đâu cũng nghe thấy người ta giới thiệu mà giá hơi mắc và lúc đó chưa quen đọc sách nên cũng chẳng buồn quan tâm, chẳng buồn thay đổi. Rồi lúc hội schas lần IX năm 2016 của TP. HCM, sách sale còn 50k, cô bạn thân mua tặng rồi bắt đầu đọc. Đọc hết mới hiểu vì sao người ta gọi đây là "sách dành cho những ai muốn nhất định phải thành công "? Mọi vấn để mình gặp phải đều có ở trong đó. Nó trang bị cho mình những kĩ năng cần thiết cũng như những lời khuyên, nhưng bài tập, nhưng cái nhìn mới về sự t ...more
Minh Ánh
May 27, 2017 is currently reading it
I have read it again and again for many times. When I’m sad about the school results, these book help me to get over it. After reading this book, I don’t think I can’t apply all the skill in my daily life but I can use some of them really help. For example, I can make a time-table, stop wasting my time doing activities which are not goal directed and use the power of priority.
Thu Hiền
Jul 31, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Có nhiều phương pháp học hiệu quả, hay và mới lạ. Một quyển sách đáng đọc giúp học tập hiệu quả hơn!
Ngọc Vũ
May 27, 2017 rated it really liked it
Quyển sách hay dành cho các em học sinh cấp THPT các cách tiếp thu kiến thức rất tốt, mẹo và phương pháp kiểm soát, củng cố niềm tin thành công vững chắc nhưng chưa sâu
Le Nguyen
May 23, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Là một cuốn sách phát triển bản thân, NLP Nếu bạn muốn tìm hiểu kĩ hơn, thì hãy đọc.
Thao Nhien
Aug 07, 2017 rated it liked it
One of the methods of study :) - Tôi tài giỏi, bạn cũng thế - Trần Đăng Khoa dịch
Phương Thảo
May 14, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Một trong những cuốn sách thay đổi tôi và giúp tôi trưởng thành
Nguyên
Jun 22, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
good
Hoàng Việt
May 08, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
it's so awesome, everyone shoul read it
Hattory Phạm
May 09, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Một quyển sách tuyệt vời cho những bạn muốn tìm ra những phương pháp học tập hiệu quả.
Thi Nguyen
Adam Khoo tài giỏi, liệu chúng ta có cũng thế ???
Mình tin là vậy, bởi ta có quyền tin vào những thứ tốt đẹp mà ^^


May mắn biết được cuốn sách từ khá sớm, có lẽ là đọc được lời giới thiệu ở đâu đó trên mạng. Đầu tiên mình đọc các bản ebook, nhưng mà không đầy đủ và cũng khó đọc quá, nên mình đã thuyết phục mẹ mua cuốn này. Nó có lẻ là "cuốn sách thực sự đầu tiên" mà mình mua được, nên quý cực kì luôn, trở thành cuốn gối đầu giường dù chả bao giờ dám gối.

Về nội dung cuốn sách, kể về chính những
...more
Giang Bui
Đọc cuốn này khi mình đang trong giai đoạn thi đại học (1 trong những cuốn sách đầu đời của mình). Vẫn nhớ như in cảm giác thích thú khi đọc những câu chữ trong sách, cảm giác như nó đang viết cho mình vậy. (Phải chăng sách self-help nào cũng thế) Tình cờ tìm thấy quyển này trên giá sách của cháu gái, đọc lại sơ sơ nhưng vẫn thấy thích. Những phương pháp lời khuyên của Adam Khoo không chỉ hữu ích cho học sinh mà dành cho cả người đi làm. Vì sự học là cả đời.
Mặc dù hiện nay mình không còn thích m
...more
Hien Le
May 23, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: children, self-help
Quyển sách rất hay và bổ ích về các phương pháp học tập. và trên hết, nó chỉ ra cho mình những thông tin hữu ích về những khả năng tiềm ẩn của con người, niềm tin vào cuộc sống và quan trọng hơn hết Adam Khoo có thể làm được thì chắc chắn mình cũng có thể
Andre Widiartanto
Sekilas pandang: bab ringkas, padat isi, dan praktis (berisi latihan untuk langsung dipraktikkan). Dan, BENAR! Buku ini berisi semua basic skill untuk menjadi siswa unggul, dalam hal ini tentu saja dalam dimensi akademik. Yang dibahas mulai dari skill menghafal, membuat catatan, membaca cepat juga masalah motivasi, emosi, penetapan tujuan, dan beberapa skill kunci penting lainnya.
Buku ini saya rekomendasikan untuk dibaca siapa saja, tapi saya pikir lebih cocok untuk dibaca pelajar usia remaja ke
...more
Vic
Apr 19, 2016 rated it really liked it
For those who really want to improve their studying. This book has many great methods but I think some of them are hard to be applied.
Do ngu tiếng Anh nên mình chỉ post 2 câu thui. Cuốn sách này là hơi khó đọc đối với những bạn đã quá quen với cách học cũ, một số phương pháp rất hữu dụng, một số phương pháp khó mà thực hiện dc. Nhưng đây cũng là một bước tiến lớn cho việc giới thiệu cách học tư duy cho các bạn trẻ và cuốn sách cũng giúp thúc đẩy người đọc rất nhiều (Thực ra muốn vote 3.5 sao).
Quan Tran
May 26, 2011 rated it really liked it
Very good book. Straightforward and to-the-point presentation. Point out strategies, break down specific steps and include concrete personal examples so readers can relate to. I actually picked up a few skills from this book myself. The design of the book may need improvement ,however, to add an air of maturity to it. It currently looks so much like a kid's book even though the content is relevant to everybody.
Uyen Le
Apr 17, 2015 rated it it was ok
The advice for managing time to study and things seems ok but the way of studying is not helpful for me. As far as i'm concerned, studying with mind map is more time-consuming and more difficult for me to learn than usual. Especially in maths and other natural science subjects in which we have to deal with formulas and calculations, mind map surely doesn't help
Yuriko Jasmine
Apr 19, 2009 rated it really liked it
A good book which really motivated people. Helps to boost self-esteem, teaches me about applying whole brainlearning tools like Mind Mapping, helps develop super memory, and recall fatcs, and figures effortlessly, improves my time management and taught me about goal setting and etc.
Tru Nhu
Jan 23, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
đọc từ hồi lớp 9 tạo quyết tâm ôn thi để thi vào một trường cấp 3 cũng gọi là trường giỏi giỏi, điểm cao cao, cả trường chỉ mình tôi chọn vào trường c3 đó đó, tôi tin tôi có thể bay cao và tôi làm được hihi
Hyruga
Oct 08, 2016 rated it really liked it
lots of tips but written in a simple format. Originally this book is written for kids but adults read it as well.

Som3 people mentioned that the author, Adam Khoo, took lots of ideas from tony buzan and stephen covey and simply rewrote them in a simpler way while collaborating with buzan.
Dien Tran
Aug 15, 2016 rated it it was amazing
Shelves: self-development
I used to read this book when I was 16. Though it not help me directly, but it was change my mindset which make me live a better now. For for teens, gen y, gen z generations I suggest this is a must read-book.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Making Friends
 • Fight Like A Tiger Win Like A Champion
 • Ngón Tay Mình Còn Thơm Mùi Oải Hương
 • Khuyến Học
 • Unlimited Wealth: 17 Hari Menuju Kebebasan Finansial
 • Re-Code Your Change DNA: Membebaskan Belenggu-Belenggu untuk Meraih Keberanian dan Keberhasilan dalam Pembaharuan
 • A Gift from a Friend: Dari Sekolah ke Dunia Bisnis, Perjalanan Wirausaha Saya
 • Seven Kinds of Smart: Identifying and Developing Your Multiple Intelligences
 • Rich Dad Poor Dad for Teens: The Secrets About Money--That You Don't Learn in School!
 • Yêu Người Ngóng Núi
 • Vừa Nhắm Mắt Vừa Mở Cửa Sổ
 • Makelar Rezeki: Rahasia Penyalur Energi Sukses dan Mulia
 • Having It All: Achieving Your Life's Goals and Dreams
 • Tự Học - Một Nhu Cầu Thời Đại
 • If We Dream Too Long
 • Richest Man in Babylon and The Magic Story
 • Win the Crowd: Unlock the Secrets of Influence, Charisma, and Showmanship
 • Propos sur le bonheur
503058
Adam Khoo is an entrepreneur, best-selling author and peak performance specialist. A self-made millionaire by the age of 26, he is the Executive Chairman of Adam Khoo Learning Technologies Group Pte Ltd, one of Asia’s largest training & education companies.

Adam has authored 13 books spanning the topics of academic mastery, personal development, parenting, finance and entrepreneurship. These ti
...more
More about Adam Khoo...

Other Books in the Series

I Am Gifted, So Are You (2 books)
 • Secrets Of Successful Teens

Share This Book