Роман на годината на „Утрински весник“ Winners

Роман на годината е годишна литературна награда што ја доделуваше „Утрински весник“ за најдобар роман објавен во Македонија.
По згаснувањето на веснико
...more

Winners

Собирачи на пепел

by
4.04 avg rating — 84 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2016)
Rate this book
Clear rating
Телото во кое треба да се ж...

by
3.84 avg rating — 73 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2015)
Rate this book
Clear rating
Балканвавилонци

by
it was amazing 5.00 avg rating — 2 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2014)
Rate this book
Clear rating
Јадица

by
0.00 avg rating — 0 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2013)
Rate this book
Clear rating
Птиците од ланските гнезда

by
2.50 avg rating — 4 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2012)
Rate this book
Clear rating
Единаесет жени

by
3.89 avg rating — 27 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2011)
Rate this book
Clear rating
Човекот што ги сакаше калин...

by
it was amazing 5.00 avg rating — 2 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2010)
Rate this book
Clear rating
الواحد والعشرون

by
3.52 avg rating — 25 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2009)
Rate this book
Clear rating
Индиго Бомбај

by
4.18 avg rating — 89 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2008)
Rate this book
Clear rating
القناص

by
3.68 avg rating — 85 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2007)
Rate this book
Clear rating
Снегот во Казабланка

by
4.25 avg rating — 4 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2006)
Rate this book
Clear rating
Џахиз и истребувачите на ку...

by
it was amazing 5.00 avg rating — 2 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2005)
Rate this book
Clear rating
Куклите на Росица

by
liked it 3.00 avg rating — 1 rating
Роман на годината на „Утрински весник“ (2004)
Rate this book
Clear rating
Изгубен жегол

by
0.00 avg rating — 0 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2003)
Rate this book
Clear rating
Conversation with Spinoza: ...

by
3.90 avg rating — 303 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2002)
Rate this book
Clear rating
Бунар

by
4.14 avg rating — 7 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2001)
Rate this book
Clear rating
Папокот на светот

by
4.37 avg rating — 341 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (2000)
Rate this book
Clear rating
Куќата на Мазарена

by
it was amazing 5.00 avg rating — 3 ratings
Роман на годината на „Утрински весник“ (1999)
Rate this book
Clear rating