elise-lara-adrian


Titel: Elise I Goodreads

Auteur: Lara Adrian I Website I Facebook I Twitter

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Pagina’s: 288

Genre: Fantasy, Romantiek, Spanning

Serie: Middernacht #3

Waardering:Elise Chase is alles kwijtgeraakt wat haar lief is en nu wil ze genoegdoening. Wraak. Tot de tanden bewapend sluipt ze ‘s nachts door de straten op zoek naar de wilde onsterfelijken die haar zoon het leven ontnamen. Dankzij haar unieke gave komt ze de ene na de andere op het spoor, maar ze kan haar gave niet beheersen. Daarvoor kan ze zich maar tot één man richten: de dodelijkste vampier in de stad, Tegan. Met als gevolg dat het tweetal een bloedpact sluit dat hen in een wereld vol gevaar, verlangen en duistere passie stort…Na het lezen van de eerste twee delen was ik al fan van de boeken van Lara Adrian, en ik stond dan ook te popelen om te lezen hoe het het broederschap verder vergaat. Toch heeft het even geduurd voordat ik begon in het derde boek van deze reeks en dat heeft alles te maken met het feit dat ik het tweede boek zo, ontzettend goed vond! Het eerste boek werd voor mijn gevoel nogal overschaduwt door het tweede deel, en ik was bang dat ook boek drie niet aan Tess kon tippen.


Maar ik heb me zorgen gemaakt om niets, want ook deze keer werd ik van begin tot eind meegesleept in de verwikkelingen van de personages.


Wat me iedere keer weer opvalt aan de boeken van Lara Adrian is de kracht van de vrouwelijke personages. Geen jonkvrouwen in nood, zoals wel vaker het geval is in paranormal romances, maar intelligente, zelfstandige dames die hun mannetje staan. Ik ben fan van sterke vrouwelijke personages, en al helemaal van Elise.


Elise is een vrouw die alles heeft verloren; haar man is al een paar jaar dood en nu is haar zo’n bezweken aan een gevaarlijke drug. In plaats van te zwelgen in zelfmedelijden neemt Elise zich voor om de dood van haar zoon te wreken.


Ik moet toegeven dat de romance in dit boek me niet heel erg aansprak. Hoewel ik meestal wel houd van een langdurige paringsdans, vond ik dat de relatie tussen Tegan en Elise zich op een ongeloofwaardig tempo ontwikkelde. Dit irriteerde me nogal, vooral omdat Lara Adrian dit bij de eerste twee boeken zo ontzettend goed had geschreven.


Wat ik wel erg goed vond aan dit boek was het feit dat je eindelijk wat meer te weten komt over de broer van Lucan, vijand numero uno van het broederschap. Er waren zelfs delen van het boek geschreven vanuit het perspectief van Marek. Dat vond ik echt geweldig.


Ik kan maar geen genoeg krijgen van de middernacht serie van Lara Adrian en ben benieuwd welk lid van de broederschap in het volgende boek centraal staat.


Lees jij ook graag vanuit het perspectief van de schurk?

 •  0 comments  •  flag
Twitter icon
Published on August 08, 2013 04:17 • 116 views

No comments have been added yet.