Ανακρίνοντας τον συγγραφέα Μιχάλη Νικολάου

 


Πείτε μας λίγα λόγιαγια τα βιβλία σας που έχετε εκδώσει μέχρι σήμερα καθώς και ποιο είναι τοκυριότερο χαρακτηριστικό τους.

Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ γι' αυτή την όμορφη συνέντευξη καιτη δυνατότητα που μου δίνετε να αναφερθώ στο συγγραφικό μου έργο. Μέχρι στιγμήςέχουν εκδοθεί δύο εφηβικά μυθιστορήματα μου: «Τρελά γατομπερδέματα» [εκδ.Συμπαντικές Διαδρομές] και «Πάρτι… Χάλιμπαμ!» [εκδ. Όστρια], δύο συλλογέςδιηγημάτων («Η Πανσιόν και άλλα διηγήματα» [εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές] και«33ΜΚ και άλλα διηγήματα» [εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές] κι ένα αστυνομικόμυθιστόρημα («Θανάσιμα Φεγγάρια» [εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές]. Παράλληλα, έχωγράψει θεατρικά έργα που βραβευτήκαν κι ανέβηκαν από θεατρικούς θιάσους τηςΚύπρου, ενώ διηγήματα μου έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους. 

Ετοιμάζετε κάποιακαινούργια δουλειά αυτό τον καιρό;

Αυτή την εποχή δουλεύω ένα καινούριο μυθιστόρημα, το οποίοευελπιστώ σύντομα να βρίσκεται στα χέρια των αναγνωστών.  Πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ποιος είναι οαγαπημένος σας συγγραφέας, ποιο βιβλίο του θα συστήνατε για ανάγνωση και γιατί;

Αγαπημένοι συγγραφείς είναι η Άγκαθα Κρίστι, ο ΓιάννηςΜάρης  και οι κλασικοί συγγραφείς του20ου αιώνα. Σαφώς ένα από τα τελευταία βιβλία που διάβασα είναι η «Αυλαια» τηςΑγκάθα Κρίστι το οποίο και συστήνω λόγω του ότι εκεί βλέπουμε το τέλος του ήρωατης ο οποίος σε όλη του τη ζωή πάλευε για την έννομη τάξη. Σε αυτό το βιβλίοέρχεται αντιμέτωπος με τη δική του ηθική νομιμότητα την οποία καλείται ναπαραβιάσει για την αποτροπή ενός εγκλήματος.   

Ποιος συγγραφέας /βιβλίο θεωρείτε ότι σας έχει επηρεάσει περισσότερο στον τρόπο σκέψης / έκφρασής/ θεματολογίας σας και γιατί;

Η Άγκαθα Κρίστι με επηρέασε και επίδρασε στον τρόπο γραφήςγιατί με πολύ λιτό τρόπο καταφέρνει να μεταφέρει στους αναγνώστες το σκηνικόπερασμένων εποχών που μπορούν κάλλιστα να τοποθετηθούν και στο σήμερα. Είναιεκπληκτικός ο τρόπος που σκιαγραφόνται τα πρόσωπα,  η ψυχοσύνθεσης του και το σκηνικό.

Επιλέξτε ένααγαπημένο σας τραγούδι που θα θέλατε να αφιερώσετε στους αναγνώστες αυτής τηςσυνέντευξης.

Προσωπικά δεν έχω κάποιο αγαπημένο τραγούδι, ίσως το«Καλοκαιρινές Διακοπές» του Νίκου Καρβέλα γιατί πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμήωσάν να είμαστε σε διακοπές!



 •  0 comments  •  flag
Share on Twitter
Published on August 29, 2023 21:00
No comments have been added yet.