Исток Улчар


Born
in Скопје, Macedonia, the Former Yugoslav Republic of
September 11, 1996

Twitter

Genre

Influences
Allen Ginsberg, Charles Bukowski, Ogden Nash, Marshall Mathers, Brian ...more


Исток Улчар е роден на 11.09.1996 година во Скопје, гинекологија Чаир. Ги објавил стихозбирките „Сенки низ циркускиот шатор“ (2014) и „Интензивен курс по агонија“ (2016). Неговата поезија е застапена во неколку избори на дела од млади македонски и екс-југословенски автори: „Антологија на младата авангардна македонска поезија“, „Лирски додекамерон“, „Rukopisi 36“, „Поетискон“ и др. Учествувал на повеќе книжевни читања, од кои како поважни се издвојуваат: „Ноќ без интерпункција“ при СВП, „Поети за промена“ во Струмица при „1000 Poets for Change“ и слем-читањето „Veče otvorenih mikrofona“ во Белград, Србија. Негови песни се преведени на српски и на англиски јазик.

Average rating: 4.33 · 3 ratings · 0 reviews · 2 distinct works
Сенки низ циркускиот шатор

4.50 avg rating — 2 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
Интензивен курс по агонија

really liked it 4.00 avg rating — 1 rating
Rate this book
Clear rating

* Note: these are all the books on Goodreads for this author. To add more, click here.

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.Is this you? Let us know. If not, help out and invite Исток to Goodreads.