Khairi Mohd

Tirana
293 books | 131 friends

Mobyskine
443 books | 255 friends

Siti
375 books | 37 friends

E-Man Sufi
56 books | 899 friends

Dawlin ...
710 books | 206 friends

Mohd Fi...
4 books | 50 friends

Shahida...
721 books | 110 friends

Adrianz
525 books | 111 friends

More friends…

Khairi Mohd

Goodreads Author


Born
in Besut, Malaysia
Website

Twitter

Genre

Member Since
October 2009

URL


Khairi Mohd seorang penulis fantasy thriller yang pernah menulis untuk Buku Fixi dan Jemari Seni. Beliau peminat tegar Dan Brown selain Muse, Ed Sheeran dan Projector Band.

Khairi Mohd, terkini, aktif dalam proses menerbitkan sendiri buku beliau di bawah syarikat AntiGraviti Publishing. Cerita beliau boleh diikuti di khairi-mohd.blogspot.com, just a santai reading after you put down your book.

Antara buku yang ditulis Khairi Mohd:

- Bintang-bintang ke syurga (2009) terbitan Jemari Seni
- Yuda di padang maya (2010) terbitan Jemari Seni
- Adamaryam (2011) terbitan Jemari Seni
- semua karya di atas menggunakan pseudonym Xarine.
- Kasyaf (2013) terbitan Buku Fixi

Average rating: 3.81 · 315 ratings · 95 reviews · 3 distinct worksSimilar authors
KASYAF

4.08 avg rating — 161 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
RANEA

4.64 avg rating — 11 ratings — published 2018
Rate this book
Clear rating
MF2014: Antologi Cerpen Ebo...

by
3.44 avg rating — 143 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating

* Note: these are all the books on Goodreads for this author. To add more, click here.

Manuskrip 'telaga' telah aku hantar ke fixi. ini manuskrip yang paling cepat aku taip sebab dia pendek, 39,000 patah perkataan saja dan isunya pula santai.

cuma aku takkan lari daripada matlamat asal aku menulis novel, iaitu mengajar teladan. walaupun subjek horor ni bukanlah benda yang aku percaya sangat, tapi aku terpaksa garap cerita itu bertentangan dengan kepercayaan demi menghidupkan Read more of this blog post »
1 like ·   •  0 comments  •  flag
Twitter icon
Published on July 11, 2018 07:54 • 5 views

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

The Road to Mecca
Khairi is currently reading
bookshelves: currently-reading, motivasi
Rate this book
Clear rating

 
Muhammad: A Proph...
Rate this book
Clear rating

 
And the Mountains...
Khairi is currently reading
by Khaled Hosseini (Goodreads Author)
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 

Khairi’s Recent Updates

Khairi Mohd wrote a new blog post
Manuskrip 'telaga' telah aku hantar ke fixi. ini manuskrip yang paling cepat aku taip sebab dia pendek, 39,000 patah perkataan saja dan isunya pula... Read more of this blog post »
Khairi rated a book it was amazing
The Forty Rules of Love by Elif Shafak
The Forty Rules of Love
by Elif Shafak (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
A story about sufism. The more I read, the more I was afraid about thinking both of them, Rumi and Shams, were gay since I couldn't understand a friendship beyond that. But the story was lovely.
Khairi and 7 other people liked Dawlin Zainudin's review of RANEA:
RANEA by Khairi Mohd
"Novel sambungan Kasyaf yang mengisahkan usaha gigih yang dilakukan Ranea, Prof Zack & geng untuk menumpaskan Lakhus selepas berlakunya letupan di Agensi Nuklear Malaysia pada penamat Kasyaf.

4 tahun masa yang diambil oleh encik penulis bagi men..." Read more of this review »
Khairi and 4 other people liked Hasnul Adin's review of RANEA:
RANEA by Khairi Mohd
"Novel sains fiksyen thriller Ranea ni adalah sekuel novel Kasyaf yang aku baca tahun 2013. Lama aku tunggu sambungan cerita ni.

Aku kata dulu, Kasyaf ni antara novel thriller terbaik yang pernah aku baca. Jadi boleh faham kot macam mana rasanya me..." Read more of this review »
Khairi rated a book it was amazing
The Forty Rules of Love by Elif Shafak
The Forty Rules of Love
by Elif Shafak (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
A story about sufism. The more I read, the more I was afraid about thinking both of them, Rumi and Shams, were gay since I couldn't understand a friendship beyond that. But the story was lovely.
Khairi and 5 other people liked Farae Ferre's review of RANEA:
RANEA by Khairi Mohd
"5 bintang tak cukup, naskhah ni patut dapat 10 bintang!
daripada kasyaf sampai ranea, penceritaan mampat dgn complicated terms yg more to scientific. setiap watak dan plot dijaga dan dibawa sampai akhir, takde satu pun plot yg tertinggal.. even se..." Read more of this review »
" Dah byk grup dalam ni kak, ada juga try komen beberapa kali tapi semua diabaikan so buat la group sendiri haha. "
" harap2 impian kita menjadi kenyataan Kak. Saya belek2 sampel buku2 Fixi, ada yang bagus, cuma lupa tajuk nak petik. "
Khairi made a comment in the group Goodreads Malaysia30 Buku 2017 topic
" Aliff wrote: "1. [image] oleh Khairi Mohd

Tamat baca : 8 Januari
Rating : B+
Genre : Sci-fi, Aksi
Ulasan : Karya menarik yang mengisahkan tentang alam gh
...more "
Khairi is now following Naziha Nur's reviews
15754108
More of Khairi's books…

Topics Mentioning This Author

topics posts views last activity  
Goodreads Malaysia: 30 Buku 2017 12 32 Mar 04, 2018 07:04PM  
465 Goodreads Malaysia — 5631 members — last activity 6 hours, 47 min ago
GOODREADS MALAYSIA (GR-MY) "BERNAFAS DENGAN BUKU" Tempat pencinta dan pencandu buku Malaysia berkumpul, bertukar pendapat mengenai buku-buku yang tela ...more
25x33 Novel Khairi Mohd — 11 members — last activity Mar 08, 2018 02:37AM
Kasyaf - Ranea and future novels
47665 Buku Terjemahan Melayu — 49 members — last activity Sep 03, 2016 06:17PM
Kumpulan buku-buku terjemahan ke dalam bahasa Melayu.



No comments have been added yet.