Arian Leka

Arian Leka’s Followers (3)

member photo
member photo
member photo

Arian Leka


Born
Durrës, Albania
Genre


Arian Leka lindi në Durrës më 1966. Studioi muzikë në Liceun “Jan Kukuzeli”. Ka kryer Fakultetin Filologjik për Gjuhë dhe Letërsi shqipe dhe ka plotësuar studimet në Firence, Itali për letërsi Moderne (Lettere Moderne).
Ka botuar poezi, prozë, ese, letërsi për fëmijë. Përmendim mes së tjerash: Anija e Gjumit - poezi - dy botime, Gjarpri i Shtëpisë - roman - tre botime, Strabizëm - poezi (botim në Maqedoni), (Tiranë), Shpina e Burrit, tregime dhe novela. Ndërkohë është marre me përkthime, kryesisht nga letërsia italiane.
Është themeluesi i Festivalit të parë ndërkombëtar të poezisë POETEKA, që zhvillohet në Durrës në muajin prill të çdo viti si dhe kryeredaktor i revistës Poeteka, revistë e specializuar për poezinë dhe kulturën poetike që bot
...more

Average rating: 3.9 · 171 ratings · 22 reviews · 21 distinct works
Në kërkim të këmishës së hu...

by
it was amazing 5.00 avg rating — 2 ratings — published 2018
Rate this book
Clear rating
Muževljeva leđa

by
4.50 avg rating — 2 ratings
Rate this book
Clear rating
Gjarpri i shtëpisë

liked it 3.00 avg rating — 2 ratings
Rate this book
Clear rating
Libër deti

it was amazing 5.00 avg rating — 1 rating
Rate this book
Clear rating
Strabizëm

it was amazing 5.00 avg rating — 1 rating
Rate this book
Clear rating
Anija e gjumit

it was amazing 5.00 avg rating — 1 rating
Rate this book
Clear rating
Ndreqje gabimesh

it was amazing 5.00 avg rating — 1 rating
Rate this book
Clear rating
Dolap

by
0.00 avg rating — 0 ratings — published 2015
Rate this book
Clear rating
Secret side of Albanian soc...

0.00 avg rating — 0 ratings
Rate this book
Clear rating
L'Oeil Qui Chasse

0.00 avg rating — 0 ratings
Rate this book
Clear rating
More books by Arian Leka…


Is this you? Let us know. If not, help out and invite Arian to Goodreads.