Femmy Syahrani


#40 most followed
#19 top librarians
year in books

Femmy Syahrani’s Followers (514)

member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
member photo
Primadonna
4,457 books | 1,822 friends

R.D. Vi...
231 books | 724 friends

 Δx Δp ...
6,605 books | 1,004 friends

Roos
766 books | 1,383 friends

Rahmadi...
2,704 books | 1,634 friends

Nuraini
262 books | 64 friends

e.c.h.a
688 books | 494 friends

Tyas
856 books | 357 friends

More friends…

Femmy Syahrani

Goodreads Author


Born
in Bandung, Indonesia
Website

Genre

Member Since
May 2007

URL


Femmy Syahrani is...

a translator... My life calling. My dream job. My passion.

a reader... I try to write my reviews in the same language that is used in the version I read.

an author... Of only two novellas and unlikely to add to that number any time soon. I find the books I translate are much more interesting than my own stories.

one

Teks asli: One/you can’t say things like that.

Terjemahan awal: Orang/kita tidak bisa mengatakan hal seperti itu.

Suntingan: Tidaklah pantas mengatakan hal seperti itu.

1 like ·   •  0 comments  •  flag
Share on Twitter
Published on March 25, 2022 21:15
Average rating: 3.94 · 5,210 ratings · 958 reviews · 29 distinct worksSimilar authors
To Kill A Mockingbird

by
4.27 avg rating — 5,377,442 ratings — published 1960 — 686 editions
Rate this book
Clear rating
The Lightning Thief - Pencu...

by
4.29 avg rating — 2,511,048 ratings — published 2005 — 115 editions
Rate this book
Clear rating
The Gunslinger - Sang Gunsl...

by
3.94 avg rating — 563,003 ratings — published 1982 — 315 editions
Rate this book
Clear rating
The Eye of the World (The W...

by
4.18 avg rating — 477,632 ratings — published 1990 — 173 editions
Rate this book
Clear rating
Stardust - Serbuk Bintang

by
4.09 avg rating — 408,935 ratings — published 1998 — 277 editions
Rate this book
Clear rating
The Remains of The Day - Pu...

by
4.14 avg rating — 253,761 ratings — published 1989 — 68 editions
Rate this book
Clear rating
The Drawing of The Three - ...

by
4.22 avg rating — 239,111 ratings — published 1987 — 230 editions
Rate this book
Clear rating
Jonathan Strange & Mr Norrell

by
3.84 avg rating — 221,835 ratings — published 2004 — 72 editions
Rate this book
Clear rating
Galau Putri Calon Arang

by
3.16 avg rating — 51 ratings — published 2005
Rate this book
Clear rating
Panah Patah Sangkuriang

3.23 avg rating — 39 ratings — published 2003
Rate this book
Clear rating
More books by Femmy Syahrani…
Lost in the USA
Femmy is currently reading
by Fathi Bawazier (Goodreads Author)
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 

Femmy’s Recent Updates

A Hero Born by Jin Yong
" Aku sebenernya pengen beli, tapi kagok liat nama-namanya diterjemahkan. "
" I have completed my translation of this novel. I just want to thank you all for shedding light on some of the texts I was struggling with. You've been ...more "
Femmy Syahrani wrote a new blog post

one

Teks asli: One/you can’t say things like that.Terjemahan awal: Orang/kita tidak bisa mengatakan hal seperti itu.Suntingan: Tidaklah pantas mengatakan Read more of this blog post »
Femmy made a comment in the group Kastil FantasiTanya Istilah/EYD topic
" Zara wrote: "Saya baru koleksi suara parau, lirih, bergetar. Masih sedikit banget yang saya tahu, selain itu ada apa lagi, ya?"

merdu, mengalun, cempre
...more "
Femmy wants to read
11/22/63 by Stephen King
11/22/63
by Stephen King (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Disney Movie Collection Lady and the Tramp by Walt Disney Company
" Orang Barat kan tergila-gila sama anjing, sedangkan anjing dan kucing itu musuhan. Trus kucing biasanya ngga seramah anjing, lebih cuekan. Mungkin kar ...more "
Femmy rated a book really liked it
Rapijali 3 by Dee Lestari
Rapijali 3: Kembali
by Dee Lestari (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Femmy started reading
Lost in the USA by Fathi Bawazier
Lost in the USA
by Fathi Bawazier (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Femmy marked as interested
Lebih Senyap dari Bisikan by Andina Dwifatma
Rate this book
Clear rating
Femmy wants to read 12 books in the 2022 Reading Challenge
11636
She has read 2 books toward her goal of 12 books.
 
Create your own 2022 Reading Challenge »
More of Femmy's books…
Martin Luther King Jr.
“Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”
Martin Luther King Jr., A Testament of Hope: The Essential Writings and Speeches

Mahatma Gandhi
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.”
Mahatma Gandhi

Albert Einstein
“Science without religion is lame, religion without science is blind.”
Albert Einstein

Ernest Hemingway
“There is no friend as loyal as a book.”
Ernest Hemingway

Albert Camus
“Don’t walk in front of me… I may not follow
Don’t walk behind me… I may not lead
Walk beside me… just be my friend”
Albert Camus

345 Goodreads Indonesia — 25322 members — last activity 21 hours, 20 min ago
Goodreads Indonesia dibentuk tanggal 7 Juni 2007 oleh Femmy Syahrani dan ditujukan untuk para pembaca buku berbahasa Indonesia yang ingin mendiskusika ...more
37322 Indonesians Who Love English Books — 3564 members — last activity Jun 11, 2022 12:22PM
This group is created for Indonesians who love to read English books. Anyone is welcomed here. Books to be discussed are English books that can be fou ...more
203 Stephen King Fans — 15073 members — last activity 45 minutes ago
A place for all Stephen King fans to gather and discuss his work. Welcome Constant Readers!! EST 2007
10915 Fantasy Book Club — 687 members — last activity Aug 18, 2022 05:11PM
For readers of Fantasy, monthly book discussions and other fun stuff! We hold nominations on the first Saturday of the month, the poll opens the fo ...more
95 Islam — 1219 members — last activity Nov 21, 2021 04:02PM
A group for the Muslim readers as well as those who are interested in Islam. Spread the word to whoever it may concern. Don't be afraid to start new ...more
33948 Fantasy Book Club Series — 3271 members — last activity Aug 18, 2022 10:27AM
Can't resist the lure of an epic saga full of fantastic creatures, scintillating sorcery, heroic conflict, breathtaking world-building and compelling ...more
220 Goodreads Librarians Group — 154597 members — last activity 4 minutes ago
A place where all Goodreads members can work together to improve the Goodreads book catalog. Non-librarians are welcome to join the group as well, to ...more
1407 George Orwell Matters! — 360 members — last activity Aug 14, 2022 08:42AM
A niche for the readers of Eric Arthur Blair's writings, among the groups for literature and fiction lovers. Eric Arthur Blair (25 June 1903–21 Januar ...more
63141 Kastil Fantasi — 1949 members — last activity May 20, 2022 10:35PM
Komunitas Kastil Fantasi diadakan untuk menjembatani seluruh penggiat genre fantasi. :) Pembaca, penulis, ilustrator, penerjemah, penerbit, siapa pun ...more
4291 Bandung — 877 members — last activity Nov 29, 2016 09:25PM
Grup ini adalah grup pencinta, pembaca buku, kuliner dan jalan-jalan untuk umum, tidak terbatas pada warga kota Bandung saja atau berdarah Sunda saja. ...more
More of Femmy’s groups…



Comments (showing 1-31)    post a comment »
dateUp arrow    newest »

message 31: by Femmy

Femmy Δx Δp ≥ ½ ħ wrote: "Tapi untuk baca ulang semua bukunya dari awal, kayaknya agak bikin begah, hehe. "

Hahaha... Sangat bisa dimengerti.

Aku juga sebenernya banyak buku numpuk. Tapi udah lebih dari 20 tahun nggak baca Stephen King lama, jadi pengen nostalgia.


 Δx Δp ≥ ½ ħ Saya gabung di grup Stephen King kok. Tapi untuk baca ulang semua bukunya dari awal, kayaknya agak bikin begah, hehe. Banyak buku lain yg numpuk belum dibaca. :(

Dulu baca The Stand juga karena pas baca pertama versi abridged-nya, sehingga pas akhirnya punya versi lengkap, nya jadi penasaran. Satu-satunya buku King yg ada bukunya dan belum saya baca itu Heart in Atlantis. Karena punya edisi pocket dg tulisan rapat, jadi bacanya ditunda-tunda. Nanti saja kalau grup itu baca bareng buku tsb, baru saya baca. Haha.


message 29: by Femmy

Femmy hehehe... ngga bakalan bosen berkecimpung dalam buku mah. lagi sibuk apa, mas gharonk?


message 28: by Gharonk

Gharonk check sound... masih aktif aja si eneng Femmy ini... hehehe


message 27: by Femmy (last edited Jul 30, 2010 06:14PM)

Femmy Amang, alhamdulillah, sehat-sehat saja. Lagi sibuk sama terjemahan, jadinya baca buku terbengkalai deh. Amang apa kabar?


message 26: by Abdyka

Abdyka Wirmon misi.. misi.. ikut obrolan buat Kopdar bandung yuks.. mampir kesini yah:

http://www.goodreads.com/topic/show/3...


 Δx Δp ≥ ½ ħ misi, numpang poto+identitas baru :D


message 23: by Saleh

Saleh Hi.Merry Christmas.What We Talk About When We Talk About Love?PLZ Answer The Question In My Profile.


message 22: by Femmy

Femmy juri apa?


message 21: by Femmy

Femmy Rasanya ada seri dongeng (buku bergambar) dua bahasa, Indonesia dan Inggris. Saya lupa siapa penerbitnya. Mungkin GPU atau Elex.


message 20: by Anti Wibawa (last edited Aug 14, 2008 08:15AM)

Anti Wibawa Halo Femmy, tanya dong, aku lagi cari buku cerita anak2 nasional indonesia spt malin kundang, si kancil etc itu loh ..aku sudah tau ada beberapa pilihan di pasar, tapi masalahnya aku cari versi english .. ? ada ga ya?



message 19: by Siska

Siska hai, femmy! seneng akhirnya bisa ketemu di sini. congrats on imperium.. udah cetak ulang. dan terima kasih untuk hasil kerja yang luar biasa. any editor will be glad to have you as the translator... :)


message 18: by Siar

Siar  Siagian assalamu'alaikum...

Makasih ya kak, dah app aku jadi teman kk.
Aku sangat senang dengan prestasi kk, khususnya dalam penerjemahan. semoga aku termotivasi utk lebih giat membaca.


Lydia Oviane Hai Femmy, thanks ya udah jadi teman saya....mohon bimbingannya ya.....


Hippo dari Hongkong barusan mampir ke "pojok kecilnya femmy" hehehe

hmm.. bagus juga ya nyatet buku yag udah dibaca. jadi track down progress-nya bisa ketauan.

btw, asa tebih tina kimia janten nerjemahkeun buku mah. ada rumus kimia-na? hehehe


message 15: by Femmy

Femmy Iya, aku catet semua buku yang pernah kubaca sejak kecil sih. Daftar bacaan selama tiga puluhan tahun, pasti banyak kan? Malah terhitung sedikit kalau dibandingkan beberapa teman di sini yang daftarnya sampai ribuan.


Coqueline Iya, Fem, kita temenan di Bookmooch juga. Thanks adding gue. Wah, bukunya banyak bener ya?


Hippo dari Hongkong Makasih Femmy udah nge add.
Dengan senang hati dong kalo temennya tambah banyak.
The more the merrier lah :)

Eh, urang Bandung oge ningan. Hehehe...


message 12: by Winna

Winna Robin McKinley katanya bagus fem? tapi aku belum pernah baca. kemarin ini aku dapet Alleluia Files dan Angelica. Pengen yang Angel Seeker tapi udah keburu di-mooch orang.. bagus kah? Udah baca belum Fem?


message 11: by Femmy

Femmy wah, asyik dong! selamat baca, ya. Iya, itu salah satu buku kesukaanku. Abis fantasi romantis sih. Jarang-jarang...


message 10: by Winna

Winna Thank you Femmy. BTW aku kemarin dapet The Shape Changer's Wife-nya Sharon Shinn dari bookmooch. seneng banget.. hehehe kalo ga salah pernah bilang itu buku kesukaanmu kan? :)

winna


message 9: by Femmy

Femmy Halo, Winna,

Selamat ya atas penerbitan novelmu! Mudah-mudahan aku sempat membacanya di kemudian hari.


message 8: by Winna

Winna Halo Femmy,

Apa kabar?

Cuma mau ngabarin klo novelku Kenangan Abu-Abu telah terbit di pasaran, sekarang ini sudah tersedia di toko buku seperti Gramedia.

Judul: Kenangan Abu-Abu
Penulis: Winna Efendi
Penerbit: AKOER

Sinopsis:

Cerita tentang empat orang sahabat yang menemukan cinta, mencoba mencari diri sendiri dan mengenal arti persahabatan yang sesungguhnya.

Semoga teman-teman sekalian menerima dan menyukai novel saya :)

Terima kasih banyak!

Winna

http://kenangan-abu-abu.blogspot.com

GoodReads Kenangan Abu-Abu:

http://www.goodreads.com/book/show/21...

Beli novel Kenangan Abu-Abu online:

http://www.buku135.com/detail_buku.ph...

Author's blog:

http://winna-efendi.blogspot.com



message 7: by Femmy (last edited Aug 25, 2016 01:15PM)

Femmy Buku itu termasuk buku-buku awal yang kukerjakan sebagai editor di Mizan tuh.


message 6: by za (last edited Aug 25, 2016 01:15PM)

za Kemarin di rumah, buka-buka buku For Beginners, Darwin. Ealah, nemu nama Mbak Femmy lagi.

Wow, terus konsisten di dunia perbukuan!


message 5: by Femmy (last edited Aug 25, 2016 12:52PM)

Femmy Mau pinjem juga boleh kok. :-)


message 4: by za (last edited Aug 25, 2016 12:51PM)

za Wah selain menerjemahkan, Mbak Femmy juga menulis! Sudah dua buku diterbitkan. Kapan-kapan aku coba cari di Gramedia deh. Atau Mbak Femmy mau meminjamkan aku? ;-)


message 3: by Femmy (last edited Aug 25, 2016 12:45PM)

Femmy zaki, betul, aku penerjemah :-)

kang ivan, thanks for the comment! There are many others who are more active in adding Indonesian titles than I am.


message 2: by za (last edited Aug 25, 2016 12:45PM)

za Mbak Femmy ini penerjemah buku ya?


message 1: by Ivan (last edited Aug 25, 2016 12:19PM)

Ivan Lanin Femmy is a very active goodreads user. She's in fact my first friend in goodreads. She's also the one, I think, who's most actively add Indonesian books. Thank you, mam :)


back to top