Nisyah

Ogy Yusof
1,115 books | 630 friends

Fariza ...
367 books | 57 friends

Illi Nasch
7 books | 25 friends

Ihsan Azmi
2 books | 20 friends

Nadiah ...
350 books | 264 friends

Khairul...
7 books | 667 friends

Norma Y...
599 books | 567 friends

Eeyta
781 books | 181 friends

More friends…

Nisyah

Goodreads Author


Website

Member Since
January 2011


Average rating: 4.09 · 187 ratings · 65 reviews · 3 distinct works
Bawah Pohon Sena

3.99 avg rating — 77 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Demi Waktu Demi Nina

4.60 avg rating — 50 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
3 Jantung Hati

3.78 avg rating — 60 ratings — published 2010
Rate this book
Clear rating

* Note: these are all the books on Goodreads for this author. To add more, click here.

Nisyah hasn't written any blog posts yet.

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

Gone with the Wind
Nisyah is currently reading
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 

Nisyah’s Recent Updates

Nisyah is now friends with Ihsan Azmi
16106401
Nisyah and 3 other people liked Azizah's review of 3 Jantung Hati:
3 Jantung Hati by Nisyah
"Resensi: Mac, 2011

Judul: 3 Jantung Hati
Penulis: Nisyah
Penerbit: Jemari Seni Publishing
ISBN 978-967-5118-50-0
Harga: RM19.00 / RM22.00
M/S: 452
Cetakan 1 - Disember 2011

"menahan diri daripada menerima Nadim samalah seperti menelan paku payung"

Sinopsis..." Read more of this review »
Nisyah and 1 other person liked W. N. Izzaty's review of 3 Jantung Hati:
3 Jantung Hati by Nisyah
"#5#2017

Done reading 3 Jantung Hati by Nisyah. This is her 1st novel that i read. It has been listed in my ‘must read’ novel long time ago, tapi tak sampai ke sudah, tak berpeluang nak beli dan baca. So, a big thanks to pnm.elib.com.my for allowing..." Read more of this review »
Tiga Ceritera dalam Sebuah Nota by RodieR, Ijazati Habib, Nisyah
"Kerana Sarah Alya
Nampaknya memilih untuk membaca Kerana Sarah Alya sebagai cerita terakhir adalah keputusan yang tak tepat. Sepatutnya, membaca mengikut turutan. Tetapi, itulah degil. Sudahnya, sepanjang menghabiskan Nota ini beberapa kali berenan..." Read more of this review »
Nisyah rated a book it was amazing
No. 23. by Packy Sidique
Rate this book
Clear rating
Nisyah wants to read
Bawah Pohon Sena by Nisyah
Bawah Pohon Sena
by Nisyah (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Nisyah rated a book it was amazing
Jangan Baca Novel Ini by Ismi Fa Ismail
Jangan Baca Novel Ini
by Ismi Fa Ismail (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Nisyah has read
Demi Waktu Demi Nina by Nisyah
Demi Waktu Demi Nina
by Nisyah (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Nisyah liked a quote
One Minute to Midnight by Diyar Harraz
“.....the only sound was of the crickets, and the glittering speckled of stars on the night sky as witness of her biggest mistake, the night when it changed her life forever.”
Diyar Harraz
Demi Waktu Demi Nina by Nisyah
" Hajar wrote: "Kak Azz: kalau saya baca buku sedih macam ni memang berhari nak kebah sedihnya tu...

Kak Nisyah: Terima kasih kembali atas kunjungan. Goo
...more "
More of Nisyah's books…
“Kegembiraan bukan datang dari apa yang kita suka sahaja, tetapi kita akan gembira bila boleh berkongsi sesuatu yang kita suka dengan orang yang kita sayang”
Nisyah, Bawah Pohon Sena

“Cinta tetap cinta, biarpun berapa zaman berlalu, berapa kali pun musim berganti. Cinta itu tersembunyi dan ianya akan datang tanpa diduga, tapi ada juga cinta yang perlu kita cari. Cinta tampak mudah, tapi pengertian cinta itu kalau dihalusi ianya terlampau besar. Cinta pada Allah itu pengabdian hamba pada penciptanya, cinta sesama manusia itu pula adalah nikmat yang Dia beri pada hambaNya.”
Nisyah, Demi Waktu Demi Nina

“The essence of life is to appreciate and value all occurrence be it good or bad, it’s a lifetime episodes, the multitude of colors makes it more exciting and delightful. But hey that is what life is all about, full of surprises and expectations.”
Nisyah, 3 Jantung Hati

Topics Mentioning This Author

topics posts views last activity  
Goodreads Malaysia: Senarai Bacaan Azizah Mustaffa 2014 12 107 Jan 01, 2015 09:12PM  
“Jika ingin menjadi seorang penulis pertama sekali kena membaca, kedua kena membaca, ketiga, membaca, keempat membaca dan kelima baru menulis.”
A. Samad Said

“Painting is the silence of thought and the music of sight.”
Orhan Pamuk, My Name Is Red

“Cinta tetap cinta, biarpun berapa zaman berlalu, berapa kali pun musim berganti. Cinta itu tersembunyi dan ianya akan datang tanpa diduga, tapi ada juga cinta yang perlu kita cari. Cinta tampak mudah, tapi pengertian cinta itu kalau dihalusi ianya terlampau besar. Cinta pada Allah itu pengabdian hamba pada penciptanya, cinta sesama manusia itu pula adalah nikmat yang Dia beri pada hambaNya.”
Nisyah, Demi Waktu Demi Nina

“The essence of life is to appreciate and value all occurrence be it good or bad, it’s a lifetime episodes, the multitude of colors makes it more exciting and delightful. But hey that is what life is all about, full of surprises and expectations.”
Nisyah, 3 Jantung Hati

“Kegembiraan bukan datang dari apa yang kita suka sahaja, tetapi kita akan gembira bila boleh berkongsi sesuatu yang kita suka dengan orang yang kita sayang”
Nisyah, Bawah Pohon Sena




No comments have been added yet.