Mikael Johani




Nabila ...
710 books | 451 friends

Adinda
191 books | 12 friends

Irwan
738 books | 633 friends

rati
1,443 books | 162 friends

Peycho ...
1,756 books | 4,275 friends

Ririn
1,168 books | 314 friends

Sam Haidy
83 books | 106 friends

Dewi Mi...
773 books | 238 friends

More friends…



Mikael Johani

Goodreads Author


Born
in Yogyakarta, Indonesia
Website

Genre

Influences
toeti heraty, saut situmorang, wallace stevens, william carlos william ...more

Member Since
July 2007


as you recited your vows i looked out of the french window in your parents’ living room. a tree, pond, shallow water, no ducks. winter.

the phone is ringing

the room is empty

don’t pick it up

fresh flowers in the vase

the door is locked

smell of gas

don’t pick it up

was that you, baby

pick it up

the phone is ringing

in the other room

the walls, stark naked

the sound of dishes being washed

at midnight

 •  0 comments  •  flag
Twitter icon
Published on May 13, 2017 04:24 • 25 views
Average rating: 3.18 · 157 ratings · 44 reviews · 4 distinct works
We Are Nowhere And It's Wow

really liked it 4.00 avg rating — 6 ratings — published 2008 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Memoritmo

by
2.92 avg rating — 107 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Prajurit Perempuan Jawa: Ke...

by
3.60 avg rating — 25 ratings — published 2008
Rate this book
Clear rating
Janji Joni: Skenario dan ca...

by
3.89 avg rating — 19 ratings — published 2005
Rate this book
Clear rating

* Note: these are all the books on Goodreads for this author. To add more, click here.

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

John Company
Mikael is currently reading
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

Mikael Mikael said: " update: on page 34. slow-going. planning to finish it before the ship docks in batavia. "

 
What Is Madness?
Rate this book
Clear rating

Mikael Mikael said: " unlike many other reviewers, i quite like the far-fetched lacanian psychoexploratory hypotheses. "

 

Mikael’s Recent Updates

Mikael is now friends with Alfian Dippahatang
70113462
Mikael rated a book it was amazing
Non-Spesifik by Gratiagusti Chananya Rompas
Rate this book
Clear rating
Mikael rated a book it was amazing
Mata Kunci by Hella S. Haasse
Rate this book
Clear rating
Mikael and 3 other people liked Ayu Yudha's review of Kota Ini Kembang Api:
Kota Ini Kembang Api by Gratiagusti Chananya Rompas
"3.5* pembulatan ke atas.

selain suka pada kata-kata yang dipakai, suka juga dengan coretan (gambar atau lukisan atau apa pun yang bisa disebut) yang ada di buku ini. terasa pas dengan puisinya.

kota ini kembang api, entah kota mana yang penulis maks..." Read more of this review »
Mikael and 5 other people liked Alvina's review of Kota Ini Kembang Api:
Kota Ini Kembang Api by Gratiagusti Chananya Rompas
"Mereview buku puisi itu susah susah gampang. Lebih banyak susah daripada gampangnya. Tapi rasanya sayang banget kalau saya ngga ngereview buku yang satu ini.

Pertama saya tahu buku ini eksis adalah melalui twitter. Kota ini Kembang Api, judulnya se..." Read more of this review »
Mikael rated a book it was amazing
Who Paid the Piper? by Frances Stonor Saunders
Rate this book
Clear rating
the model for wijaya herlambang's seminal "kekerasan budaya pasca-1965" this tome is required reading for those who naively protest innocence whenever someone questions the real (ulterior!) motives of seemingly liberal/freedom-loving kantong/kalong b ...more
Mikael and 4 other people liked Tsaki's review of Kota Ini Kembang Api:
Kota Ini Kembang Api by Gratiagusti Chananya Rompas
"malam ini, aku
bisikbisik

dariselageligi
dariselabibir
kukecuptelingamu
kukecuptelingamu


dan kubiarkan kau

tuli
(hlm. 24)


malam ini aku adalah laut

bergulung
gulung

membelah daratan

bergulung
gulung

meluap

bergulung
gulung

mengalir

hingga akhirnya, menggenang

pada l..." Read more of this review »
Mikael rated a book it was ok
Di Hadapan Rahasia by Adimas Immanuel
Di Hadapan Rahasia
by Adimas Immanuel (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
banyak goodreaders (juga orang-orang di luar goodreads) yang memuji buku ini karena "diksi"-nya, tapi kayaknya itu malaproprisme, maksud mereka sebenarnya bukan diksi tapi kosa kata. ada yang bilang kosa kata di buku ini sering mengirimnya ke kamus, ...more
An Anthology of Vietnamese Poems by Huỳnh Sanh Thông
" nice! i must be italic-agnostic not to notice. or blind as a bat! "
Mikael is now following
More of Mikael's books…
Bai Juyi
“both of us hapless outcasts at the farther end of the sky; meeting like this, why must we be old friends to understand one another?”
Bai Juyi

345 Goodreads Indonesia — 19284 members — last activity 9 hours, 32 min ago
Goodreads Indonesia dibentuk tanggal 7 Juni 2007 oleh Femmy Syahrani dan ditujukan untuk para pembaca buku berbahasa Indonesia yang ingin mendiskusika ...more



Comments (showing 1-7)    post a comment »
dateUp arrow    newest »

Roos Hai Mikael,
Hahahaha...pede benget kemarin bilang dah temenan yakkss?...*garuk2 kepala*. Thanks yah.

Cheers,
Roos


message 6: by lita

lita hi Mikael, thank you for adding me to be your friend :)


Pandasurya haluu, mas Mikael
wah penggemar puisi juga nih

salam kenal

makasih udah diajak berteman..:-)


Mikael Ronny wrote: "boleh. tapi kopiin Slauerhoff:
http://www.goodreads.com/book/show/16..."


ok cyin, sip. tar aku kasi tau kalo udah jd fotokopiannya. thx!


message 3: by nanto

nanto thx infonya. banyak yang baru tahu jadinya




Mikael itu semua bagian dari seri yg dieditori em beekman dan dulu dari awal thn 80-an diterbitkan university of massachussetts, nyebelinnya di edisi periplus tidak pernah disebutkan, di buku2 yg saya sudah punya, buku mana saja yg sudah mereka terbitkan, kalau tidak salah di seri u. mass yg asli ada sekitar 12 buku. di periplus sendiri (toko bukunya) buku2 ini sudah jarang ada, dulu saya gak pernah mau beli karena banyak banget dan masih terlalu sibuk baca genie tapi sekarang nyesel, yg saya sudah punya saya dapatkan beberapa di periplus malioboro mall jogja, satu di periplus airport adisutjipto jogja dan satu lagi di periplus sukarno-hatta. paling byk waktu itu saya lihat di periplus jogja. di jakarta udh gak ada sama sekali keliatannya, o kecuali yg alfred russell wallace. semuanya biasanya juga udah didiskon abis2an krn emang gak byk yg tertarik mungkin.


message 1: by nanto

nanto Salam kenal, om de balzac

itu koleksi novel sastra hindia belandanya yang mejeng di recent updates nampak sangat menggoda. Periplus semua nampaknya. ada beberapa yang belum terjamah? dari periplus manakah?

thx

nant's


back to top