asdewi’s Profile

asdewi
1016 ratings (3.29 avg)
173 reviews
Goodreads librarian

#19 most followed
#19 best reviewers
Sign in to Goodreads to learn more about asdewi.

http://4urfun.blogspot.com
http://www.goodreads.com/asdewi




The Book Thief
asdewi is currently reading
by Markus Zusak (Goodreads Author)
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 

asdewi's Recent Updates

asdewi is now friends with Agusnawati Munandar
31142091
asdewi rated a book 3 of 5 stars
Stolen Songbird - Negeri Troll yang Hilang by Danielle L. Jensen
Stolen Songbird - Negeri Troll yang Hilang
by Danielle L. Jensen (Goodreads Author)
read in January, 2015
Rate this book
Clear rating
Uhhmm...sebenarnya sekarang ini saya paling ogah me-review buku dari serial yang belum tamat. Karena itu artinya saya nge-review sebelum tahu kelanjutan ceritanya. Buat saya, ini seperti nge-review buku yang belum kelar dibaca, soalnya saya memandang ...more
asdewi rated a book 5 of 5 stars
The Missing Piece Meets the Big O by Shel Silverstein
Rate this book
Clear rating
Saya bilang di awal aja ya kalo review ini bakal rada spoiler. Jadi silakan kalo mau baca ato nonton dulu videonya di Youtube. Silakan nyari sendiri videonya karena saya gak merasa perlu menambah dosa dengan menyebar versi bajakan youtube-nya di revi ...more
asdewi liked a quote
Falling Up by Shel Silverstein
“The Voice

No teacher, preacher, parent, friend
Or wise man can decide
What's right for you - just listen to
The voice that speaks inside.”
Shel Silverstein
asdewi rated a book 5 of 5 stars
Fortunately, the Milk by Neil Gaiman
Fortunately, the Milk
by Neil Gaiman (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Friedrich Nietzche pernah bilang : di dalam jiwa setiap kita, ada anak kecil yang ingin bermain. Cuma saja, dunia dewasa yang sinis cenderung mengubur si anak kecil itu. Kalo yang dikatakan Nietzche itu benar, maka Neil Gaiman bisa menjadi contoh dan ...more
Dilan by Pidi Baiq
"Menurut pendapat gue, semua perempuan suka diperlakukan romantis sama cowok/suaminya. Ya ini kan menurut gue. Karena gue perempuan.

Ga sedikit perempuan yang pengen jalan berdua aja sama cowok/suaminya, makan berdua di suatu tempat bersuasana roman..." Read more of this review »
asdewi liked a quote
Looking for Alaska by John Green
“What is an "instant" death anyway? How long is an instant? Is it one second? Ten? The pain of those seconds must have been awful as her heart burst and her lungs collapsed and there was no air and no blood to her brain and only raw panic. What the hell is instant? Nothing is instant. Instant rice takes five minutes, instant pudding an hour. I doubt that an instant of blinding pain feels particularly instantaneous.”
John Green
asdewi made a comment on her review of The Book Thief
The Book Thief by Markus Zusak
" @eka : ehm....buku ini ada di list currently reading sejak April 2013 x) "
Inferno by Dan Brown
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
asdewi joined the group Klub Buku Sel-Sel Kelabu
132417
More of asdewi's books…
Valiant Budi
“Tapi satu pelajaran yang gue dapet. Kita bisa mencari iman di mana saja, termasuk di negara yang sering ‘dibilang kafir’ sekalipun.”
Valiant Budi, Kedai 1001 Mimpi: Kisah Nyata Seorang Penulis yang Menjadi TKI

Valiant Budi
“Semoga akan ada seribu bahagia untuk satu derita”
Valiant Budi, Kedai 1001 Mimpi: Kisah Nyata Seorang Penulis yang Menjadi TKI

Chelsea M. Cameron
“Why do you think Beauty picked the Beast? It was the library.”
Chelsea M. Cameron, My Favorite Mistake

Shel Silverstein
“The Voice

No teacher, preacher, parent, friend
Or wise man can decide
What's right for you - just listen to
The voice that speaks inside.”
Shel Silverstein, Falling Up

Seno Gumira Ajidarma
“Setiap hari ada senja, tapi tidak setiap senja adalah senja keemasan, dan setiap senja keemasan itu tidaklah selalu sama….
Aku selalu membayangkan ada sebuah Negeri Senja, dimana langit selalu merah keemas-emasan dan setiap orang di negeri itu lalu lalang dalam siluet.
Dalam bayanganku Negeri Senja itu tak pernah mengalami malam, tak pernah mengalami pagi dan tak pernah mengalami siang.
Senja adalah abadi di Negeri Senja, matahari selalu dalam keadaan merah membara dan siap terbenam tapi tak pernah terbenam, sehingga seluruh dinding gedung, tembok gang, dan kaca-kaca jendela berkilat selalu kemerah-merahan.
Orang-orang bisa terus-menerus berada di pantai selama-lamanya, dan orang-orang bisa terus-menerus minum kopi sambil memandang langit semburat yang keemas-emasan. Kebahagiaan terus-menerus bertebaran di Negeri Senja seolah-olah tidak akan pernah berubah lagi….”
Seno Gumira Ajidarma, Jazz, parfum, dan insiden

Letters To Potter's World (Humor)
3 chapters   —   updated Sep 01, 2013 09:57PM
Description: disclaimer : uhmm...I don't think this is a fanfiction. But to avoid any shit regarding to copyrights, here I humbly admit that all the characters(beside me as a narator) and magical-related-things aren't mine. They belong to JK Rowling only
Pada Suatu Senja... (Humor)
1 chapters   —   updated Aug 26, 2013 12:37PM
Description: disclaimer : uhmm...I don't think this is a fanfiction. But to avoid any shit regarding to copyrights, here I humbly admit that all the characters(beside me as a narator) and magical-related-things aren't mine. They belong to JK Rowling only
345 Goodreads Indonesia — 14406 members — last activity 2 hours, 26 min ago
Goodreads Indonesia dibentuk tanggal 7 Juni 2007 oleh Femmy Syahrani dan ditujukan untuk para pembaca buku berbahasa Indonesia yang ingin mendiskusika ...more
37322 Indonesians Who Love English Books — 1780 members — last activity 1 hour, 19 min ago
This group is created for Indonesians who love to read English books. Anyone is welcomed here. Books to be discussed are English books that can be fou ...more
63141 Kastil Fantasi — 1457 members — last activity Apr 19, 2015 06:56AM
Komunitas Kastil Fantasi diadakan untuk menjembatani seluruh penggiat genre fantasi. :) Pembaca, penulis, ilustrator, penerjemah, penerbit, siapa pun ...more
25x33 E-Books — 346 members — last activity Aug 30, 2014 07:04AM
A group for exchanging information about downloadable E-Books, like the Gutenberg Project, Microsoft Reader, Planet PDF etc.
61741 The Serapium (Official Goodreads Forum Buku Kaskus) — 215 members — last activity Nov 18, 2014 06:16AM
Grup ini adalah grup (Un)Official dari forum buku kaskus, (for further information click: http://adf.ly/4iK3E )
More of asdewi’s groups…
Dedul F...
111 books | 133 friends

Annisa ...
1,441 books | 503 friends

Amanda ...
2,434 books | 287 friends

Rachmi
1,236 books | 315 friends

Niken A...
797 books | 115 friends

Rizky
1,726 books | 373 friends

myfloya
402 books | 199 friends

Ferina
1,129 books | 617 friends

More friends…

2012 Reading Challenge
asdewi
asdewi has completed her goal of reading 80 books for the 2012 Reading Challenge!
 
view books »
2013 Reading Challenge
asdewi
asdewi has completed her goal of reading 30 books for the 2013 Reading Challenge!
 
view books »

Quizzes and Trivia

questions answered:
21 (0.0%)

correct:
13 (61.9%)

skipped:
1 (4.5%)

465056 out of 3251339

streak:
0

best streak:
6

questions added:
0



Polls voted on by this member