Goodreads Malaysia discussion

82 views
50 Buku Setahun (2011) > lylaROCKprincess's Reads for 2011

Comments (showing 1-43 of 43) (43 new)    post a comment »
dateDown_arrow    newest »

message 1: by Lyla (last edited Jan 03, 2011 02:35AM) (new)

Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments This is my first time joining any reading challenges. Hopefully by joining this challenge, I can read more books than last year and have more fun reading. I reviewed the books I read in my blog so I'll just share the link with you here. So here goes...

1. A Bend in the Road by Nicholas Sparks http://rockprincessbooks.blogspot.com...


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 2. Renung-Renungkan & Selamat Beramal by Prof Izzi http://rockprincessbooks.blogspot.com...


Hilman | 492 comments hahaha...ada juga tajuk "Renung-renungkan dan selamat beramal"...


Nurul (CikDa) | 232 comments saya baru nak cakap benda sama. haha


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments haha...
tue kan tagline prof Izzi...
haruslah dibukukan...
hihi...

I really recommend this book...
syok...


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments fuhh...lama xupdate ini list...hehe

6. Room by Emma Donoghue

http://rockprincessbooks.blogspot.com...


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 9. The Philosopher's Kiss by Peter Prange
10. Don't Breathe a Word by Jennifer McMahon


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments huwaa..
progress sangat menyedihkan...


message 15: by W (new)

W Nor Haslina (wnorhaslina) | 201 comments Takpa lyla pelan-pelan janji jalan :)


Siti Rahmah | 174 comments lyla wrote: "huwaa..
progress sangat menyedihkan..."


sama la kita...slow sgt. tapi sedaya upaya juga membaca. skrg tgh baca buku yg rasanya agak berat jd mcm lambat sebab kadang ulang balik ( tambah plak buku inggeris...lg la slow...hehehe)


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments pabila seorang student bertungkus lumus berperang dgn assignment dan nota kuliah juga novel novel...
inilah hasilnya...
hurm...


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 11. Tiga Kali Seminggu by Faisal Tehrani by Faisal Tehrani
12. Pecah (Malay Edition) by Khairulnizam Bakeri by Khairulnizam Bakeri

seriously, siapa yang belum baca dua buku ini, sila cari buku ini dan baca SEKARANG!!!


message 19: by Khairul H., I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul H. | 2357 comments Mod
Tak mau. Saya tak baca fiksyen Melayu...tapi cikyah75 dah baca buku FT tu. Dia kempen sekuat macam mana pun pada saya, saya tetap tak baca fiksyen Melayu.


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments Khairul H. wrote: "Tak mau. Saya tak baca fiksyen Melayu...tapi cikyah75 dah baca buku FT tu. Dia kempen sekuat macam mana pun pada saya, saya tetap tak baca fiksyen Melayu."

oh well, we all have our own choices. Saya pun tak baca fiksyen Melayu sebelum ini. But I have to give kudos to Fixi though...huhu


message 21: by Lyla (last edited May 04, 2011 10:55AM) (new)

Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 13. Savannah Grey by Cliff McNish by Cliff McNish

Disappointed with the ending...


message 22: by Topek (last edited May 05, 2011 11:16AM) (new)

Topek Ketopekan (topekketopekan) | 25 comments lyla wrote: "11. Tiga Kali Seminggu by Faisal Tehrani by Faisal Tehrani

seriously, siapa yang belum baca dua buku ini, sila cari buku ini dan baca SEKARANG!!! "


Tiga Kali Seminggu tu. Apa pendapat Cik Iyla? Saya ada juga cari di PBAKL temph hari, tapi tak sempat nak singgah pula. Kalau betul berbaloi, saya nak cari.


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments Topek wrote: "lyla wrote: "11. Tiga Kali Seminggu by Faisal Tehrani by Faisal Tehrani

seriously, siapa yang belum baca dua buku ini, sila cari buku ini dan baca SEKARANG!!! "

Tiga Kali Seminggu tu. Apa pend..."


Best. Cerpen2 yang betul2 mencabar minda. Ada yang Heavy dan ada yg santai. Ada cerita yang mudah difahami dan ada cerita yang memerlukan pemikiran lebih. I like this one! Bacalah buku ini....


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 14. The Bookseller of Kabul by Åsne Seierstad by Åsne Seierstad

15. Cekik by Ridhwan Saidi by Ridhwan Saidi

16. The Harmony Silk Factory by Tash Aw by Tash Aw

17. I'm Kind of a Big Deal by Stefanie Wilder-Taylor by Stefanie Wilder-Taylor


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 18. The Flying Carpet of Small Miracles  A Woman's Fight to Save Two Orphans by Hala Jaber by Hala Jaber


Syamil A Samad | 173 comments wah laju bergerak nampak. sy pula.seakan hampir berhenti.huhu


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments huhu..insyallah boleh mencapai target.


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments yes!!!
insyallah boleh capai target..


Syamil A Samad | 173 comments lyla wrote: "yes!!!
insyallah boleh capai target.."


kagumlah dengan kamu. tidak lama lagi sudah boleh capai 50. impian saya pula seperti sudah ke laut. all the best lyla


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments hehe...
insyallah boleh lebih lagi..
thank you..


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 45. True Colors by Kristin Hannah by Kristin Hannah

46. Swallows of Kabul by Yasmina Khadra by Yasmina Khadra

47. Baldatun Thoyyibatun by Pelita di Dalam Kaca

buku ke-47 tiada dalam senarai goodreads.


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 49. Lovers & Players by Jackie Collins by Jackie Collins

satu lagi...


Lyla Ibrahim (lylaROCKprincess) | 122 comments 50. Kelabu by Nadia Khan by Nadia Khan

51. Cirque Du Freak (The Saga of Darren Shan, #1) by Darren Shan by Darren Shan

52. The Vampire's Assistant (Saga of Darren Shan) by Darren Shan by Darren Shan

53. Tunnels of Blood (Saga of Darren Shan) by Darren Shan by Darren Shan

54. tragedi cinta taj mahal by Aneesah Aliyyah by Aneesah Aliyyah

yeay..alhamdulillah...


back to top