Norway discussion

220 views
Intro

Comments (showing 1-25 of 25) (25 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Davina (new)

Davina D. | 6 comments Hei allesammen!

Er ny i denne gruppa og tenkte det kunne vært kjekt å ha et sted der vi kan presentere oss selv?

Vi kan kanskje skrive litt om hva vi liker å lese og hvor i landet vi er.


message 2: by Davina (new)

Davina D. | 6 comments Jeg heter Davina og er britisk-americanker. Jeg bor i Brooklyn Heights i bydel Brooklyn i New York.

Jeg, mannen min, Michael (vi kaller ham for Mike eller Mikey) og barna bodde i Norge i over 10 år før vi flyttet tilbake til US i 2003 slik at sønnene våre kunne begynne på college og på skole (high school).

Vi bodde både i Oslo og Stavanger siden mannen min var konsulent ingeniør i en rekke ølje selskaper. Vi er ofte i Oslo på ferie ca annen hver år slik at vi kan besøke gode venner som forstatt bor der.

Jeg er veldig glad i å lese. Jeg leser alle typer bøker men er mest glad i romantikk (ikke dømm meg! :).

Noen av mine favoritt forfattere er Laura Kinsale, Susan Johnson og mange flere. Har noen lest noen av disse?


message 3: by Kristin (last edited Aug 13, 2010 01:08PM) (new)

Kristin | 10 comments Hei!

Jeg heter Kristin og er 100 % norsk, noe jeg synes er ganske kjedelig..

Jeg bor i Oslo, men foretrekker Agder. Jeg har lyst til å dra til England for å studere et par år, men det er ganske lenge til (jeg begynner i 1. klasse).

Lesing, skriving og pianospilling er noe av det jeg liker best å gjøre på fritida mi. Jeg leser alt fra klassiske romaner til science fiction.

Farvorittbøkene mine er Harry Potter, Percy Jackson Jane Austens bøker og Wuthering Heights.


message 4: by Solfrid (new)

Solfrid Morn!

Jeg heter Solfrid og bor i Skien. Skal begynne på mitt første år på videregående på helse- og sosial for å studere til å bli førskolelærer.

På fritida spiller jeg innebandy og synger i kor. Jeg leser masse, og da helst krim og fantasy. Skrive noveller er også noe jeg liker å gjøre, men uheldigvis blir det nesten aldri tid til det.

For øyeblikket er favorittboken min The name of he wind, men har også vært innom en del av de vampyr-bøkene som er blitt så populære nå, og syns mange av de er ganske bra.

Jeg tar gjerne i mot anbefalinger - og hvis jeg skulle anbefalt noe selv måtte det være av Knut Nærum. Jeg finner ikke noe annet ord for humoren hans enn genial.


message 5: by Michael (new)

Michael (Rmlundin) | 2 comments Hei andre,

Jeg er født i Norge men har gått på skole i Norge og USA og studerer for tiden i England. :)


message 6: by Brian (last edited Jan 25, 2012 05:12AM) (new)

Brian Talgo | 9 comments Brian Talgo her; self-displaced amerikaner bosatt I Oslo (mer eller mindre) de sist 30 år. Har norske røtter (Talgø fra Stavanger området) uten det skal bety så mye. Er gift med ei dame fra Wien slik at det kan være ganske så språk-rikt hjemme hos oss (sønnen min kan både engelsk, tysk og norsk). Jeg er fryktelig glad å lese, men også temmelig kresen. Så glad (og kresen) er jeg at jeg begynte for mange år side å skrive selv. Først bok er ute (des. 2011) og heter The Beauregarde Affair. Den ligger her på Goodreads ett eller annet sted. Mer spennende for norske lesere ville være bok nummer to, The Abomination, som handler om en … en amerikaner i Oslo! Merkelig nok. Vet ikke når den skal ut.

Jeg har prøvd, forgjeves, å starte en engelskspråklige forfatter krets (Hell, I’d settle for a Norwegian one soon) her i Oslo. Utover det, når det gjelder lesing, spøker jeg i gangene ved Deichmanske bibliotek. Jeg leser det meste (ikke romanse) men har et spesiell sted i hjertet mitt for svart humor. Avslutningsvis vil jeg fortelle at en årsak til at jeg havnet i Norge er romanene til Knut Hamsun. Man kan si mye om hans forskrudd politikk, med som forfatter var han en ener.


message 7: by Lena (new)

Lena (Lena_in_Oslo) | 5 comments Hei alle sammen!

Mitt navn er Lena, jeg er helt fersk her på Goodreads men ikke i bøkenes verden. Er født og oppvokst på Oslo Øst, bosatt i Enebakk, men i hjertet er jeg...ehm...amerikansknederlender? Har en forkjærlighet for det engelske (eller egentlig amerikanske) språket, spesielt amerikanske dialekter, og for nederlandsk natur, arkitektur og historie.

Jeg liker bøker som er enten groteske, morsomme, fryktinngytende eller lærerike. Kjedelige bøker blir fort for kjedelig...

Brian; hva slags svart humor leser du? Høres ut som noe jeg kan like.

Davina; Jane Austen kategoriseres også som romance novels, så ingen behøver å le av deg;) (Selv om hun ikke er en favoritt for meg...)


message 8: by Anja (new)

Anja | 17 comments Hei!

Jeg heter Anja og er en ekte Vestfolding (har bodd et år i Oslo, men måtte tilbake til mer landlige trakter). Jeg er temmelig helnorsk, med et rikt lappeteppe av diverse land bakover i stamtavla.

Jeg er temmlig altetende når det gjelder bøker, selv om jeg må jobbe litt ekstra hardt når det gjelder krimsjangeren, jeg vet ike helt hvorfor. Det kan hende fordi jeg hele tiden trenger noe mytt og friskt. Jeg har lest mye fantasy, men begynner å bli lei fordi det er det samme om igjen og om igjen. Men, jeg synes det er viktig å prøve nye sjangere og forfattere, selv om jeg kanskje ikke liker dem. Jeg merker at det gjør noe med meg og min måte å tenke på, istedet for å låse meg i en sjanger.

Ellers har jeg en egen bokblogg http://twotn.blogspot.com, hvor jeg skriver litt om bøker jeg har lest og filmatiserte bøker bl.a.


message 9: by Brian (new)

Brian Talgo | 9 comments Lena wrote: "Hei alle sammen!

Mitt navn er Lena, jeg er helt fersk her på Goodreads men ikke i bøkenes verden. Er født og oppvokst på Oslo Øst, bosatt i Enebakk, men i hjertet er jeg...ehm...amerikansknederlen..."


Hei!
Typisk meg å slurve med svar, men jeg pleiere å huske til slutt.
Black humor. Jeg tror noe av det beste jeg kan nevne er The Third Policeman av Flann O’Brien. Den er kanskje litt datert (og veldig Irsk), men temmelig svart er det og jeg regner med det som en klassiker i genren. Eller har jeg en stor forkjærlighet for Heller’s Catch-22.
Noe jeg har ajkkurqt begynte med (etter å ha blitt presset i alle år) er Discworld serien av Terry Pratchett. Har kun leste den først, men den er virkelig morsomt.
Vet ikke om A Confederancy of Dunces (O’Toole) er det man kaller for black humor, men den er også en klassikeren innenfor humør genren.
Cheers!
Brian


message 10: by Lena (new)

Lena (Lena_in_Oslo) | 5 comments Brian wrote: "Lena wrote: "Hei alle sammen!

Mitt navn er Lena, jeg er helt fersk her på Goodreads men ikke i bøkenes verden. Er født og oppvokst på Oslo Øst, bosatt i Enebakk, men i hjertet er jeg...ehm...ame..."


Takk for gode tips, de blir ført opp på leselista:)

Lena


message 11: by Sgoen (new)

Sgoen Heia;
Min nam er Per, bor i Belgia (Flamsk) og har studert Norsk for fem ar i kveldskolen. Saa fint at jeg naa har funnet et sted om a 'upgrade' min Norsk, uten at jeg bare lese aftenposten webside alle dager :) Favoritte forfatterne er Honoré de Balzac, Halldor Laxness, noen Russisk klassikerne , Umberto Eco og..elsker Karin Fossum som -in between- lesing. (og tommy og tigern i Norsk)
Saa beklager om darlig Norsk og at jeg har ogsaa de rette symboler paa datamaskin , jeg skal ikke poste mye men lese saa mye jeg kan ;) Hilse !


message 12: by Miriam (new)

Miriam (cleo11) Hei.
Oppdaget ikke denne gruppen før nå. Bor i Oslo og er Norkvinne med Norsk mor og Tsjekkisk far, oppvokst i Norge. Lese-fantast, favoritter er Ayn rand (vi kan holde de politiske diskusjonene utenfor men bøkene er noen av de beste jeg har lest), Hamsun,Ibsen, Shakespear, Rilke, Kundera, Hesse, Bradbury, Miller, Waltari uff, tar for mye plass, ta heller en titt på bokhyllen min, holder på å fylle den opp. Er særlig glad i historiske romaner, magisk realisme, sci-fi, drømmende bøker, får-deg-til-å-ville -reise-bøker, skjulte bøker... and here I go again... OG de utrolig vakre bøkene til Nick Bantock! og tegneserie-romanen Bone! Flere som har lest den? hilsen fra Huseby!


message 13: by [deleted user] (last edited Sep 17, 2014 06:05AM) (new)

Hei! Er også 100% Norsk og ny her. Dvs, jeg fant Goodreads tidligere i sommer, men har ikke tatt meg sammen nok til å sette av lesetid før nå.

Ser fram til å finne mange nye og gode bøker.


message 14: by Hege (new)

Hege (HegeRB) | 27 comments Hei eg heiter Hege og kommer fra den lille byen Florø på Vestlandet . Eg liker å lese om vampyrer og så liker eg fantasi bøker. Det er nok det eg leser mest


message 15: by Nathan (new)

Nathan Mogos | 3 comments Heia ! Jeg heter Nathan Haddish Mogos og kommer fra Eritrea men har bodd i Norge for nesten 6år. Jeg liker å lese boka med sosial kommentar of eksistensial tema fra ulike kanter av verden og skrive selv dikt og roman på flere språk. Min første roman ble gitt ut begge på engelsk Mottak State of Mind(ebook) og Mottaket oversatt på norsk(innbundet) i høsten. Akkurat nå holder med novella på amharisk og en roman på engelsk!


message 16: by Marie (new)

Marie Østvold (xMariexf) Hei,jeg er fra Moss (og er tilbakeflyttet nå), men har bodd mange år i Bergen. Jeg leser stort sett hele tiden, og for det meste disse såkalte klassikerne- jobber meg igjennom 1001-bøker listen. Jeg er også glad i horror (ikke krim), og er på evig jakt etter den ultimate vampyrboken- etter 'Dracula'.


message 17: by Simona (new)

Simona (tortuma) | 5 comments Hei, jeg kommer fra Litauen, men nå bor jeg i Molde med mannen min. Jeg bare begynte å lære norsk, så jeg kan gjøre mange feiler. Og beklager for det :( Men lesning på norsk hjelper meg mer og mer.
Jeg er veldig glad i å lese. Favorittbøkene er Harry Potter, Pride and Prejudice og Lord of the rings og mange flere.
Jeg leser alle type bøker, men er mest glad i horror.


Miss ℰlaine ℭarringtion | 6 comments Hei! Jeg heter Eline og bor i midtnorge. Jeg har vært glad i bøker så lenge jeg har kunnet lese, og drømmer om å selv utgi noe en gang. Jeg leser mest historisk fiksjon og klassikere, men også mer moderne bøker. Mine favoritter er alt av Brontë-søstrene, Tess av slekten d'Urberville av Thomas Hardy, alt av Kate Morton og En sang fra fortiden av Katherine Webb. Sistnevnte sendte jeg faktisk brev til, og fikk svar!


message 19: by Nina Kristin (new)

Nina Kristin (ninakf90) | 2 comments Hei! Mitt navn er Nina. Jeg studerer til å bli lektor i Trondheim, hovedfaget mitt er engelsk. Jeg har gjennom studiet utviklet min interesse for litteratur, spesielt da kanskje klassikere. Jeg liker veldig godt å lese klassikere og bøker med sterke historier, som setter noen spor i minnet. Jeg er også mer interessert i skrekk/horror fremfor krim. På grunn av studiene mine er jeg litt begrenset med tid til å lese annet enn pensum, men jeg er så heldig å ha mye skjønnliteratur på pensumlisten min. Har helt klart funnet noen klare favoritter på denne måten. I den siste tiden har jeg også åpnet øynene mine for historisk fiksjon. For tiden leser jeg "The Curious Incident of the Dog in the Night Time" (pensum) og har omtrent 200 sider igjen på David Copperfield som jeg måtte sette på vent i hylla siden jeg ikke rakk å fullføre den i juleferien....


message 20: by Kirsti (new)

Kirsti | 2 comments Hei! Kirsti, heter jeg, og bor på Averøy, som ligger fint til mellom Molde og Kristiansund. Har vært lesehest siden jeg lærte meg å lese :-) Leser for det meste på engelsk, da det er mitt andre morsmål. Leser for det meste romantikk, men også klassikere, biografier, filosofi, krim, skuespill, religion og faglitteratur. Foretrekker å ha boka i hånden, men bruker for det meste Kindle. Har altfor mange favorittbøker til å ramse opp her ;-)


message 21: by John (new)

John Snow (JohnSnow) | 1 comments Hei!
Mitt navn er Teje Hillesund, her i Godreads kjent under pseudonymet John Snow. Jeg skriver Viking-historier på engelsk og har et godt salg av bøker på i Storbritannia på Amazon.
Vikingserien begynner med "The Slayer Rune" og jeg til nå skrevet fire historiske kort-romaner med lett fantasypreg og handling fra Norge på 970-tallet.
Her i Goodreads har jeg først og fremst skrevet på engelsk og kommentert engelskspråklige historiske bøker og romaner. Jeg fikk tips om denne gruppa på Facebook i en gruppe som kalles Indieforfatter-forum.
John Snow


message 22: by Mette (new)

Mette Barfelt | 2 comments Hei på dere!
Jeg er Mette Barfelt og jobbet i 16 år i reisebyråer og flyselskaper, før jeg tok markedsføringsutdanning og begynte å skrive bøker.
Jeg har tidligere utgitt faktaboken "Alt du bør vite om cruise" på Aschehoug forlag.
Nå er jeg ute med en feel-good roman-serie. Første bok i serien er "Vondt i viljen", andre bok er "Søte Fristelser". Tredje bok kommer til høsten.
Bøkene handler om drama, intriger, kjærlighet, svik, vennskap og fellesskap.
Jeg elsker å lese, skrive og reise!
Her er serien:
www.facebook.com/mettebarfeltbok


message 23: by Luci (new)

Luci (MariaL13) Hei jeg er Maria og jeg bor i Trøndelag. Jeg elsker alle slags bøker. Men de siste årene har jeg lest mest uf og sci fi. Noen av mine yndlingsforfattere i uf sjangeren er Ilona Andrews og Kim Harrison. Ellers liker jeg å spille pc spill, og å bingwatche netflix og hbo :)


message 24: by Simen (new)

Simen | 3 comments Hei, alle sammen! Jeg har vært en stor fan av å lese og skrive hele mitt liv, og endelig debuterer jeg som forfatter! Dette har nok tatt cirka 15 år, 8 bøker og over 1000 utkast, men endelig skjer det! Boka heter "Eventyr suger" og gis ut på LYST Forlag (https://www.goodreads.com/book/show/2...). Den er skrevet med en ekstrem kjærlighet, men også et lite hat til alle eventyr. Den har dermed en ganske spesiell vri (og en plottvist som er umulig å gjette på forhånd, hehe), og jeg håper den kommer til å glede mange! :)


message 25: by Oda (new)

Oda (Odasbooklove) | 28 comments Hei.

Har vært på goodreads i 3 år nå, kom til goodreads i 2014.
Prøvde bokelskere først men likte ikke det, liker goodreads bedre, er vel litt fint å ha det globale perspektivet. Samtidig er det fint med denne grupppen der en kan snakke om bøker på god gammel norsk.
Jeg er bodøværing men bor for øyeblikket i Oslo og studerer på hioa til å bli bibliotekar, er halvveis i bacheloren.
Liker humoristiske bøker, dbvs derek landy bøker, janet evanovich og pjo.


back to top

unread topics | mark unread


Authors mentioned in this topic

John Snow (other topics)