Silvana's Reviews > Into Thin Air: A Personal Account of the Mount Everest Disaster

Into Thin Air by Jon Krakauer
Rate this book
Clear rating

by
666003
's review
Nov 18, 09

bookshelves: biography, nonfiction, bookmooch, travelogue
Read in November, 2009

A harrowing yet unforgettable personal account on man's efforts to subdue the force of Nature. This book sent chills down my spine and at some point made me shiver due to the exquisitely detailed description on the situation. This is indeed a powerful and smartly written memoir.

I never climbed any mountain (and not planning to do it anytime soon) but this book still found a way to engage with me. Man will never be satisfied, consequently the drive to overcome all odds - no matter what it takes - will remain the biggest dream of all. Sometimes, it could ended up in a mighty, appalling disaster like the one told in this memoir. But if man does not have a longing to push himself beyond his limit, most (if not all) important discoveries and achievements would not have been realized.

I think that Krakauer also did a good job in narrating the sequences and the actors involved. The courage, the camaraderie, the arrogance, the despair, the erroneous judgment, and most of all, the feeling of helplessness, felt just so realistic and terrifyingly near. Definitely not for the faint of heart.
2 likes · Likeflag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Into Thin Air.
Sign In »

Reading Progress

11/15/2009 page 17
5.11% "An irritated Sir Edmund Hillary when asked by a journalist why he climbed the Everest: "Because it is there.""
show 1 hidden update…

Comments (showing 1-13 of 13) (13 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Dini (new)

Dini Hm, belom baca yg ini. Belom pernah naik gunung juga. :D Tapi gue suka banget Into The Wild.


Silvana Gue abis nonton filmnya ilfil. too tragic (and somewhat stupid) for my taste ;p


message 3: by Dini (new)

Dini Stupid indeed. Tapi gue suka cara si Krakauer ngebahas di bukunya, bikin ga bisa berhenti baca.


Silvana yeah, he's a damn good writer. in fact, rata2 writer yg juga pernah/masih jadi jurnalis itu nulisnya enak dibaca.

harus baca din into the air ini, bener2 bikin menggigil hehe


message 5: by Dini (new)

Dini Sekarang aja udah menggigil kok. Abis ujan soalnya ;P


Silvana dasar manusia tropis wkwkwkw
idem lah, gue mandi air dingin aja ogah, apalagi mo ke Everest huhu.
eh tp Lhasa kayaknya ok ya, kalo ga salah ada kereta dari cina yg khusus tur kesana. oh somedayyyyy


message 7: by Grace (new)

Grace Tjan Belum baca yang ini. Yang udah gue baca bukunya Krakauer yang tentang radical Mormons.

Ke Lhasa kayaknya seru banget ya, tapi temen gue ada yang KO 3 hari harus pakai masker oksigen di sono karena altitude sickness. Serem juga ya.


message 8: by Dini (new)

Dini Kalo gue naik gunung di Indonesia aja udah mesti pake masker oksigen kayaknya XD


message 9: by Grace (new)

Grace Tjan Naik tangga aja udah ngos2an...:P


Silvana Dini wrote: "Kalo gue naik gunung di Indonesia aja udah mesti pake masker oksigen kayaknya XD"

count me in ;p
tapi pengen sih sekali2 nyoba...yg landai dan byk pemandangan aja gitu...

Sandybanks wrote: "Belum baca yang ini. Yang udah gue baca bukunya Krakauer yang tentang radical Mormons.

Ke Lhasa kayaknya seru banget ya, tapi temen gue ada yang KO 3 hari harus pakai masker oksigen di sono karen..."


temennya dr daerah mana? biasanya memang harus acclimatize dulu, pelan2. lhasa kalo ga salah less than 70% oxygen dibanding di sea level. Juni dan Juli itu waktu terbaik utk kesana.

buat soft sleeper not bad sih fare-nya: http://www.chinatibettrain.com/fares.htm




message 11: by Grace (new)

Grace Tjan Silvana wrote: "Dini wrote: "Kalo gue naik gunung di Indonesia aja udah mesti pake masker oksigen kayaknya XD"

count me in ;p
tapi pengen sih sekali2 nyoba...yg landai dan byk pemandangan aja gitu...

Sandybanks ..."


Dari Jakarta. Tapi emang reaksi tiap orang lain2 sih, temen2 dia (dari Jkt juga) cuma pusing2 doang 1-2 hari terus hilang. Jakarta emang pas di sea level banget sih ya. ; D




Silvana yuk yuk kapan gitu rame2....once in a lifetime experience nih

hehe, org2 mo ke phuket/bangkok/hongkong/spore/penang, gue malah maunya ke tibet. susah nyari temen travel kalo kesana ;p


message 13: by Grace (new)

Grace Tjan Pengen sih...tapi takut pingsan gara2 altitude sickness.


back to top