S's Reviews > Senyum Sampai Langit

Senyum Sampai Langit by Syasyaja
Rate this book
Clear rating

by
F 50x66
's review
Sep 09, 2012

liked it

saya bg tiga bintang. sbg seorg penulis baru, naskah ini baik cuma bg seseorg yg selalu membc novel2 berat rasanya karya ini sesuai utk golongan bwh 30an...

tema yg biasa saja... seseorg yg ingin mengubah paradigma diri melalui ikatan perkahwinan. inginkan kebahagiaan dan dicintai seseorg setelah ayah sendiri menyepi kasihnya.. Aufa rasa terabai dan kecewa dgn perlakuan ayah yg bermadu dan tidak adil pd emak, abang dan dirinya. lalu, dia memikirkan apakah dgn berkahwin dia akan menemui kebahagiaan krn padanya bahagia perlu dicari dan dia perlu bahagia utk hidupnya.

lalu pertemuan dgn aqil (anak kpd kawan ibunya) walaupun pd mulanya ada pertemuan 'internet' tp msg2 sarat dengan persoalan yg biasa ada bila perkenalan dimulakan diinternet.. bagaimanakah orgnya!

tp jodoh pertemuan ditangan Allah.. walaupun siayah menghalang, andai jodoh pasti bertemu juga. pengkahiran yg happy sebagaimana tajuknya 'senyum smpi langit'.

apa yg saya suka ttg naskah ini adalah gaya bahasanya yg santai. nampak 'sweet' saja aqil & aufa membuatkan pembaca terkhayal seketika.

apapun, untuk karya yg akan dtg, mungkin penulis boleh menulis sesuatu yg berat... :)
5 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Senyum Sampai Langit.
Sign In »

Comments (showing 1-1 of 1) (1 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Ika (new)

Ika Madera Setuju!


back to top