Femmy's Reviews > The Amulet of Samarkand

The Amulet of Samarkand by Jonathan Stroud
Rate this book
Clear rating

by
87906
's review
Feb 17, 09

bookshelves: fantasy, for-recs-fantasy
Read in November, 2007

I love this book! A djinn with an attitude (who had me constantly chuckling to myself), and a boy bent on revenge. Great characters, fast-paced action, fully-realized world with a cool magic system, what more could you want?

What I appreciate most, though, is that the characters face real danger. None of that false suspense -- you know, like the ones you see on movies/television like Prison Break . Apologies for the fans, but it really irked me whenever Michael Scofield is in the tunnel and the guard is approaching his cell to check on the prisoners and it seems like Michael is gonna get caught, but then he miraculously materialized under his blanket!

Well, you won't find any of that nonsense here! In this book, when you do something dangerous, you're gonna face the consequences. This, of course, open doors to deliciously unexpected plot twists that keeps you reading until the dead of night.

Bought from Amazon, 14 Nov 07
11 likes · likeflag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Amulet of Samarkand.
sign in »

Comments (showing 1-12 of 12) (12 new)

dateDown_arrow    newest »

Nenangs Maksudnya "From Amazon, 14 Nov 07" apa ya?


Femmy Dibeli dari Amazon.com :-p


Nenangs Oh...perasaan tadi masih "from amazon" doang deh...
blum pake "Bought"
Kirain Femmy dah bikin review diposting di amazon, trus dicopas di sini.

Djinn with an attitude, memang pas banget buat barty.


Femmy Iya, barusan diganti, hehehe...

Jadi pengen baca lanjutannya. Udah tersedia di rak, lagi ngantre.


Nenangs Aku mah buku satu aja baru mulai.
Masih berusaha namatin "Elfin Ship".


Dini Hehe, Michael Scofield emang suka lolos dari lubang jarum secara ajaib mbak Fem ;P


Asriani buku ketiganya bikin mataku sembab


Natnat hwooo baca bahasa inggrisnya ya? aku juga mau koleksi ah...


Femmy @Dini: iya tuh, sebel. jadinya ngga seru lagi, soalnya udah tahu dia pasti selamat.

@Ally, aku belum bacaaa... huhuhu...

@Natnat, iya dong. aku selalu berusaha baca aslinya, kalau bisa.


message 10: by Tyas (new) - rated it 5 stars

Tyas Hehehe Mbak Femmy terpikat juga sama Bartimaeus :D
Harus tunggu buku ketiganya deh mbak... :)
Aku baca Bartimaeus sampe dua kali, yang bahasa Inggris dan bahasa Indonesianya.


Femmy Wah-wah, sampe baca dua versi!


Asriani Jahh...maapppp...


back to top