FantasyWereld's Reviews > De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine by Ransom Riggs
Rate this book
Clear rating

by
8548493
's review
Jul 03, 2012

really liked it
bookshelves: young-adults

Een link van de volledige recensie: http://www.fantasywereld.nl/recensies...

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine is een young adult-boek van de Amerikaanse schrijver en filmmaker Ransom Riggs. Het boek verhaalt over de jonge Jacob, die al van kinds af aan prachtige verhalen te horen krijgt van zijn grootvader. De oude man beweert in een weeshuis gewoond te hebben vol kinderen met bijzondere krachten. Op een dag komt grootvader bruut aan zijn eind. Jacob gaat op onderzoek uit op het eiland in Wales waar het vermeende woonhuis stond tijdens de tweede wereldoorlog. Wat volgt is een avontuur van 378 pagina’s doorregen met antieke foto’s.

Een oogstrelende uitgave
Voor zo ver boeken een visueel visitekaartje hebben, heeft dit boek het helemaal. Een voorkaft die de interesse prikkelt, ouderwets aandoende bladzijdes en zeer interessante foto’s. Laat er geen twijfel over bestaan dat dit een prachtige uitgave is. Het zou in dit geval geen schande zijn om een boek te beoordelen op haar kaft.

Het verhaal
Van jongs af aan is Jacob al erg hecht met zijn grootvader. Het is goed merkbaar dat de hoofdpersoon erg tegen zijn opa opkijkt. Zelfs de paranoïde neigingen van opa Portman doen nauwelijks af aan het respect dat Jacob voor zijn grootvader koestert. Op de avond dat Opa Portman sterft, geeft hij Jacob een onduidelijke laatste boodschap. Om het nog erger te maken, verschijnt er een monster ten tonele.Al snel word hem een acute stressreactie aangepraat en is hij op weg naar het eiland waar zijn opa als kind met de vermeende bijzondere kinderen woonde.

Wil je de gehele recensie lezen? Klik dan op bovenstaande link.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine.
Sign In »

No comments have been added yet.