Matti Karjalainen's Reviews > Lunch Lady and the League of Librarians

Lunch Lady and the League of Librarians by Jarrett J. Krosoczka
Rate this book
Clear rating

by
5721271
's review
Jun 18, 2012

did not like it
bookshelves: sarjakuvat, in-english, kirjastot, supersankarit, lasten-sarjakuvat, 2000-luku
read count: 1

Lunch Lady on alakoulun oma supersankari, joka työskentelee osa-aikaisesti keittäjänä ja ratkoo muulloin rikoksia yhdessä apulaisensa Bettyn ja The Breakfast Bunchiksi nimitetyn lapsijoukon kanssa. Viimeisenä mainittu kolmikko pääsee hajulle siitä, että koulun kirjastossa tapahtuu jotakin, mikä ei kestä päivänvaloa. Mitä äreiksi muuttuneet kirjastonhoitajat oikein salaavat? Ja miten kaikki oikein liittyy koulun lukumaratoniin ja samanaikaisesti tapahtuvaan uuden X-Station 5000 -pelikonsolin lanseeraamiseen?

Jarrett J. Korscozkan "Lunch Lady and the League of Librarians" (Alfred A. Knopf, 2009) on Lunch Lady -sarjakuvan itsenäinen kakkososa, jonka tilasin itselleni Amazonilta lähinnä messevän nimen vuoksi.

En ole koskaan vetänyt hernettä nenään kirjastonhoitajien stereotyyppisen kuvaamisen takia, eikä ajatus pelaamista vihaavista ammattikunnan edustajista ole sinänsä huono - vaikka onhan se tavallaan ikävää, että meikäläisistä on tehty pahiksia. Kovin ihmeellistä tarinaa tässä ei kuitenkaan olla saatu kasaan. Lounasleidi on myös kökösti piirretty, eikä tekijä ole ymmärtänyt, ettei samaa asiaa tarvitse kertoa sekä kuvin että sanoin.

Sarjakuva jätti minut kylmäksi, mutta toisaalta potentiaalinen kohderyhmä saattaa olla toista mieltä - voisi nimittäin kuvitella, että tämä löytäisi lukijansa jostakin "Neropatin päiväkirjojen" tai "Kapteeni Kalsarin" ystävistä.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Lunch Lady and the League of Librarians.
Sign In »

No comments have been added yet.