FantasyWereld's Reviews > Huiver

Huiver by Maggie Stiefvater
Rate this book
Clear rating

by
8548493
's review
May 31, 12

bookshelves: young-adults

Huiver gaat over Grace, een meisje op de middelbare school. Het liefste zou ze hele dagen naar de wolven in het bos achter haar tuin kijken. Ze heeft met name oog voor de wolf met goudkleurige ogen, die ze als ‘haar wolf’ beschouwd. Deze heeft haar vroeger gered toen ze werd aangevallen door de overige wolven in de roedel. Deze wolf is er alleen in de winter, en komt pas weer tevoorschijn als het gevroren heeft. In de zomer ontmoet ze Sam, een jongen met precies dezelfde ogen als haar wolf. Ze worden verliefd en Grace wordt er steeds zekerder van dat Sam eigenlijk haar wolf is. Maar hoe moet dat nu als het winter word? Ze willen beiden elkaar niet opgeven, en een onmogelijk gevecht tegen de wolf in Sam begint...

Verhaal
Huiver is het eerste boek in een trilogie. Het verhaal begint met de flashback op de aanval van de wolven op Grace. Dit verklaart deels haar obsessie met wolven en is een stevig en spannend begin van het verhaal. Vanaf dat moment kabbelt het verhaal voort zonder bijzonder spannend te zijn, maar het verveelt nooit. De relatie tussen Grace en haar wolf wordt mooi uitgediept, ook nadat ze elkaar in de mensenvorm ontmoeten. Het heeft een chicklitachtige stijl om zich, zonder teveel in het zwijmelen en overdreven romantische te vervallen. Het is door de romantiek wel een echt meidenboek.

Taalgebruik
Het taalgebruik is geschikt voor tieners, en sluit goed bij deze doelgroep aan. Het speelt zich grotendeels af op een middelbare school, met alle emoties en gebeurtenissen van dien die jongeren rond die leeftijd ervaren. Dit weet de schrijfster boeiend te brengen. Ze weet de aandacht van de schrijver erbij te houden en aan te moedigen verder te lezen. Het verhaal speelt zich af in een wereld als de onze, met uitzondering dat er een bos is waar weerwolven leven. De wereld komt levensecht over, wat het verhaal ten goede komt.

Wil je de volledige recensie lezen? Klik hier:
http://www.fantasywereld.nl/recensies...
likeflag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Huiver.
sign in »

No comments have been added yet.