Matti Karjalainen's Reviews > A Family Secret

A Family Secret by Eric Heuvel
Rate this book
Clear rating

by
5721271
's review
May 20, 2012

really liked it
bookshelves: sarjakuvat, kotikirjasto, in-english, toinen-maailmansota, bande-dessinée, 2000-2009
read count: 1

Eric Heuvel on hollantilainen sarjakuvataiteilija, jonka ainoa (?) suomennettu teos taitaa olla Parhaat sarjat -albumisarjassa ilmestynyt January Jones -tarina "Vaarallinen matka Monte Carloon".

Anne Frank -museon ja Hollannin vastarintamuseon julkaisema "A Family Secret" on kertomus Jeroen-nimisestä amsterdamilaispojasta, jolle isoäiti kertoo suvun vaiheista toisen maailmansodan aikana. Kaikki sodan aikaansaamat haavat eivät ole arpeutuneet, eikä mummo voi unohtaa naapurissa asunutta ystävätärtään, joka sattui olemaan juutalainen...

Sarjakuva kuvaa erinomaisesti sota-aikaa hollantilaisten näkökulmasta, ikäviä tai surullisia asioita unohtamatta tai tapahtumia muutenkaan kaunistelematta. Paikoitellen sävy saattaa olla hieman opettavainen,. mutta kaiken kaikkiaan se on sekä pottunokka-koulukuntaa edustavan piirroksensa että käsikirjoituksensa puolesta onnistunut albumi, jonka voisi kuvitella toimivan esimerkiksi yläkoulun historianopetuksessa vallan mainiosti ja tekevän fiktiota hyödyntäen tylsänä pidetystä oppiaineesta kiinnostavaa.

Kukahan rahoittaisi ja toteuttaisi samanlaisen projektin myös Suomessa?
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read A Family Secret.
Sign In »

Reading Progress

03/03 marked as: read

No comments have been added yet.