Toni's Reviews > First Grave on the Right

First Grave on the Right by Darynda Jones
Rate this book
Clear rating

by
5724106
's review
May 12, 2012

really liked it
bookshelves: urban-fantasy, mystery, american, paranormal
Read from May 12 to August 11, 2012 — I own a copy

Сарказъм. Само една от предлаганите услуги.Книгата е саркастичният, забавен и по-секси вариант на „Шепот от отвъдното.” Действително Чарли е доста остроумна и ме накара да се смея на почти всяка страница. Бих добавила и, че тя е пълно потвърждение на максимата Coffee goes in, sarcasm goes out. Може би, за някого, нейните one-liners биха дошли твърде претенциозни или в повече, но мен ме забавляваха.
“That took balls."
"Please," I said with a snort, "that took ovaries. Of which I have two.”

Поне книгата действително изпълнява обещанието от анотацията за свеж хумор и духовитост.
Нещо друго, което ми хареса бяха мъртъвците, които преследват Чарли. Почти всички образи бяха уникални и забавни. Ясно, че е кофти да те следват мъртъвци, но г-н Уонг, Ейнджъл и леля Лилиан са толкова куку, че чак са готини. Сега какво не ми хареса - никак не ми се понрави историята около Рейес и Големият злодей. (view spoiler) Не, че идеята, която е представена е лоша, просто като цяло ми се стори не особено добре развита, а финалът и беше меко казано пресилен, но ще видим как ще се разиграят нещата във втората част. Заради това и давам 3 stars, но е моя грешка да очаквам нещо голямо от пара-романс (тук съм леко виновата, защото си принзавам, че си я купих заради корицата). Никак не ми допадна и фактът, че Чарли, която е страхотен персонаж, а аз рядко се впечатлявам от женските персонажи, е обсебена от фантазии, и изобщо цялото и ежедневие очевидно страда от това, че мислите и са съсредоточени върху Рейес. Абсурдно, дори както тя го нарече - нелепо. Още по-абсурдното е, че първата глава включва горещото преживяване на Чарли с Рейес. (view spoiler) Може би, понеже имам навика да симпатизирам на по-слабите, в случая предпочитам Соупс. :D Не ми хареса и образът на Куки. Просто не виждам смисъл от образи, които са изградени с единствената цел да са кошче за душевни отпадъци и да помагат на главния герой, без да имат какъвто и да е характер. Перфектният домашен робот. Не, мерси. Може би основният ми проблем с тази книга е, че макар историята да ми беше интересна като цяло, не ми задържа вниманието през по-голямата си част(а може би съм с устойчивост на вниманието като Чарли :D) и затова я четох толкова дълго време.
За да не завършвам негативно, предвид факта, че така или иначе ще прочета втората част ще посоча и другото нещо, което ми допадна - оригиналните цитати в началото на всяка глава като:
В живота не се иска да откриваш себе си. Иска се най-вече шоколад.


flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read First Grave on the Right.
Sign In »

No comments have been added yet.