Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner's Reviews > Gameboard of the Gods

Gameboard of the Gods by Richelle Mead
Rate this book
Clear rating

by
4995937
's review
Jun 03, 2013

it was ok
bookshelves: adult, dystopia, urban-fantasy, sci-fi, get-to-the-point-already, glad-its-over, yawn, youve-got-to-be-kidding-me, disappointed
Read from February 19 to June 03, 2013

New Richelle Mead series?



Also posted on YA Fanatic.

*after reading*

Eh, what a disappointment this book turned out to be. I'm really upset. As you may know, Richelle is my favorite author. I would read anything she writes. Well, the only exceptions were Dark Swan series and Age of X which is the title of this new series. They just didn't click with me the way that Succubus, VA and Bloodlines did.

When I found out I got approved for this egalley I was ecstatic and I started reading it right away. That was months ago, in February and it was finished a couple of hours ago. The reason I didn't completely abandoned it is that it's Richelle freaking Mead we're talking about!

I don't think this will be a long review because I don't feel comfortable giving my favorite author a negative review but I have to write something.

Gameboard of the Gods did require a lot of blood, sweat and tears. Richelle obviously did put a lot of effort to create this new world but it was just too much of everything. She used mythology references like she usually does in her novels mixed with a dystopian world. I'm not usually for info-dumping this time it was necessary. We get snippets of information and then we have to wait to find out later what it all means. I'm not talking about revealing the big secrets. We didn't get general information till later which didn't make me a happy camper. It was so confusing and hard to keep up. How can I like a book I don't even understand?

Also posted on YA Fanatic.
64 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Gameboard of the Gods.
Sign In »

Reading Progress

02/19/2013 "description

I GOT APPROVED!"
02/20/2013 page 44
9.0% "I'm still confused with dual POV and this whole futuristic world."
02/21/2013 page 104
22.0% "Why can't I get into this book? Ugh!"
06/02/2013 page 240
51.0% ":(" 27 comments
06/03/2013 page 396
85.0% "Almost done! I got up earlier than usual to finish it on time."
06/03/2013 marked as: read

Comments (showing 1-50 of 163) (163 new)


Tanja (Tanychy) St. Delphi what? kako? kad???? :D


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner 2013.izlazi. Jedva cekam. Za odrasle ce biti,tako da su tebe promasili ovaj put. :P Zezam se. :)


Tanja (Tanychy) St. Delphi Nah :P Odrascu ja do 2013 :P xD


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Nadam se da ce biti Roman iz Georgine. A ja,ti to nisi procitala jos.


Tanja (Tanychy) St. Delphi Ha procitala sam Georginu! :P nja nja!


Tanja (Tanychy) St. Delphi Sve!! Znam ko je Roman! E na na! I win!


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner O,pa onda super! Prije par godina sam je pocela citati i odustala i onda prosle godine sam ih sve procitala. Valjda mi se tada nisu svidjele knjige sa odraslim likovima.


Tanja (Tanychy) St. Delphi Pa nisu one bile lose, ono 4 ako se dobro sjecam se bila bas dobara. Ali ne bas da samo bila toliko odusevljena kao sa VA.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Nista me nije odusevilo kao VA. Te knjige su razlog zasto i dan danas citam. One su mi dale nadu da ipak postoji nesto za mene medju svim zanrovima.


message 11: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi Pa da, ti si mi ih preporucila kad sam dosla ovde! Joj kad se sjetim kad sam dosla i vidjela koliko si knjiga procitala, vjerovatno sam ti se divila! :) a vidi gdje sam sad! :D


message 12: by Scarlet (new) - added it

Scarlet Vas dvije ste lude! :D
Jedva čekam ovu seriju!


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Zrinka ce to sigurno naruciti cim bude dostupna. ;)

Ah,Tanja,ja sam u srednjoj citala uglavnom knjige iz biblioteke. Kad sam na prvoj godini faxa dobila komp onda je pocela navala ovih na engleskom jeziku. Sad kad uzmem neki prevod knjiga mi bude tako cudno da mi se uopste ne cita. Tako da iskljucivo citam na engleskom. Skrenula sam sa teme. :D TI si cak naprednija od mene u tom smislu da si prije pocela citati knjige na originalnom jeziku.


message 14: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi Zrinka shvaticu to kao kompliment! ;)

Pa i ja sam ih isto citala iz biblioteke dok nisam dosla ovde i naravno upoznala vas i ostalo je legenda! :) :)
Istina jako je cudno citati prevode, mada odavno nisam ni citala neki :)
Maybe :) ali opet nevjerovatno je koliko se sve promjenilo u mom citanju dok nisam dosla ovde. :D


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Barem ces znati vise rijeci. I vise idioma. Neces biti kao neki debili sa mog faxa koji se hvale sto nisu knjige procitali od osnovne skole.


message 16: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi Oh znam takvih i previse! Oni gube! :)


message 17: by Scarlet (new) - added it

Scarlet To i jest bio kompliment!

BTW, isto kao i kod mene. Knjige od Znanja mi stoje na polici jer mi je sad čudno čitati na materinjem jeziku. Još kad vidim neku totalno glupo ili doslovno prevedenu frazu, užas...


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Sjecam se kad sam prelistala Spirit Bound od Znanja...dobro sam se ismijala. Bolje je citati na engleskom. Ako se ne varam samo sad dvije knjige od Znanja procitala,neki ljubic i My Name Is Memory. Ovo ostalo mi sve stoji neprocitano.


message 19: by Scarlet (new) - added it

Scarlet Ja sam 3 pročitala od Znanja (If I Stay, My Name is Memory i Ljubavnica Rima) i 1 od Algoritma (My Sister´s Keeper).


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Da,da. I ja sam If I Stay. Totalno sam zaboravila.

Djevojka mi narucila Insurgent. Platila je skoro 15 dolara.


message 21: by Scarlet (new) - added it

Scarlet Ma odlično! Sad obje čekamo! ;)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Ti si uzela UK verziju?

Moja je ona sa tvrdim koricama.

Hocemo li zajedno citati?


message 23: by Glass (new) - added it

Glass Zemi, čestitam na knjizi! Uživaj u čitanju!:)

Baš se pitam kakva će biti ova nova Richellina knjiga.

Ja imam hrpu knjiga, prevedenih, na polici - svaki put kad vidim nešto jeftino, ja odmah vadim novčanik, a onda kad dođem kući sama sebi govorim što mi je to trebalo. Možda sam tri-četiri pročitala. Imam V od Znanja, ali pročitala sam samo prvu u prevodu. Ali zato su ostale knjige "kružile" po gradu, pa eto i ima neke koristi što sam ih kupila.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Ja imam 21 knjigu iz Znanja + Paranormalno i Beskrajno Putovanje koje su skuplje,ali sam eto samo tri procitala. Inace nee kupujem prevedene knjige. Imam samo tri prevoda-Djevojka sa bisernom nausnicom,Andjeli i Demoni,Da Vincijem Kod. Mozda bih jedino narucila nekad u daljoj buducnosti Igru Prijestolja. TO mi se definitivno ne cita na engleskom.


message 25: by Glass (new) - added it

Glass Ja mislim da ti se to neće čitati ni na našem jeziku... Ja sam pročitala samo prvu knjigu, zbog serije naravno. Nekako mi ne liči na tebe... Već mogu zamisiliti tvoj review;)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Pa dobro,znala bih u sta bi se upustala. Ipak gledam seriju. Mada nisam pogledala posljednje 3 epizode.

Mozda ih kupim,a mozda ne. Mislim da cu prije uspjeti nagovoriti decka da ih uzme. hehe


message 27: by Scarlet (last edited Apr 30, 2012 02:54AM) (new) - added it

Scarlet Zemira wrote: "Ti si uzela UK verziju?

Moja je ona sa tvrdim koricama.

Hocemo li zajedno citati?"


Može, naravno! Znači s tobom čitam Between Shades of Gray by Ruta Sepetys
i Insurgent (Divergent, #2) by Veronica Roth (da, to je moje izdanje),
a sa Glass To Command and Collar (Masters of the Shadowlands, #6) by Cherise Sinclair?!

Ni ja još nisam čitala GoT, iako planiram na EJ kad nabavim sve knjige. Na HJ je knjiga 160-180kn, a na EJ 55-60kn. Box set od prve 4 je 180kn. Seriju gledam, no prva mi je sezona bila puno bolja. Trenutno su mi bolje Borgie.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Slazem se,prva sezona je bila odlicna.

Nova ep Borgias je izasla. Skinula sam je. Veceras planiram gledati.


message 29: by Glass (new) - added it

Glass Ja još nisam ni počela gledati drugu sezonu Igara prijestolja. nešto nisam raspoložena za epsku fantaziju.


message 30: by Scarlet (new) - added it

Scarlet I ja ću gledati večeras. Skinula sam i tvoj Detachment. Gledat ću ga danas uz peglanje.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Detachment sam gledala zajedno sa deckom. Svidjeo nam se. Valjda ce i tebi.

@Glass nisam ni ja pogledala vec duze vrijeme. Ni meni se ne gleda. Ima vremena. Stoji mi na laptopu.


message 32: by Scarlet (new) - added it

Scarlet Dark Passage (Chosen, #1) by M.L. Woolley This author is offering free copies of ebooks on her author's page.

Provjerite ako vas zanima. Upravo mi je jedna cura javila.


message 33: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi Huh ja jos nisam pocela sa Igrom prestolja. Prvo bih procitala knjigu, ali nesto nisam raspolozena za to sada. Ne znam kada cu.

PS Hvala Miss! :)


message 34: by Scarlet (new) - added it

Scarlet Nema na čemu! ;)


message 35: by Tanja (Tanychy) (new)

Tanja (Tanychy) St. Delphi BTW cure jedna molba. Kako necu biti tu sutra i dobar dio dana prekosutra, ako naidjete na Insurgent negdje skinite ga i sacuvajte ili mi posajite mailom! :) Da ne skinu link dok ja ne dodjem! :)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Ja cu izbjegavati skidanje knjige,jer ako skinem nadrljala sam. Sigurno cu je progutati u jednom dahu.


message 37: by Scarlet (new) - added it

Scarlet Tanja, ja ću, ako čujem da ga je netko nabavio, pokušati nabaviti za tebe, no i ja iščekujem knjigu.

ZEMIRA-hvala ti na preporuci. Osim Kevina, ovo je najbolji film koji sam gledala u zadnje vrijeme: realan i navještavajući/predapokaliptični. Adrien je to odlično odigrao!


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Jeee! Drago mi je sto ti se svidjeo. Meni je bio mocan na neki suptilni nacin. Ne znam koliko ovo ima smisla sto sam rekla.


message 39: by Scarlet (new) - added it

Scarlet Ima smisla. :) Film je totalno psihološki, a ja volim takve filmove. Odsad pa nadalje iščekujem sve tvoje preporuke!


message 40: by Glass (new) - added it

Glass ŠTA?!?! Kada si ovo dobila??????


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Trazila na NG cisto onako bezveze. Pise da veliki broj ljudi trazi knjigu(naravno),pa nece odobravati tako lako. Kad maloprije stize mail da su me odobrili. Nisam ni mogla sanjati da cu je citati prije ostalih.


message 42: by Glass (new) - added it

Glass Mene su na Ng odmah odbili, a znašp da su sada tamo podesili tako da kada te jednom odbiju, više ne možeš tražiti knjigu.

Nekoliko puta sam je tražila i na Edelweissu, ali ništa.
Uživaj i čekam statuse!:)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Da,znam. :( Mene odbili jednom za neku knjigu. Napisali poruku da promijenim ono sto pise pod COMPANY i da trazim ponovo. Kontam ono,kako da trazim ponovo kada ne moze? :S

Malo su se zeznuli. Edelweiss me odbio za tonu knjiga. Uglavnom za neke YA knjige koje izlaze na ljeto. Krivo mi sto nisam dobila Between the Devil and the Deep Blue Sea (Between, #1) by April Genevieve Tucholke. Pise da su poslali dovoljno eARCova. :( Ne volim paranormal toliko,ali me ova bas privlaci.


message 44: by Glass (new) - added it

Glass I ja sam slabo dobijala knjige tamo - skloniji su mi ovi na NG.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Isto i sa mnom. Ne daju Edelweiss ljudi lako,a iskreno,imaju puno bolji izbor YA knjiga nego na NG. Ja se nadala da ce mi odobriti novu Sarah Dessen knjigu,Edelweiss me odbio,a na NG niko ne odgovara.


message 46: by Glass (new) - added it

Glass Ja za tu još uvijek čekam.


message 47: by Anatea (new)

Anatea Oroz Ja pogledala svoj, ali mene su odbili :(


message 48: by Glass (new) - added it

Glass Zemi je imala sreće!:)


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Anatea,jesu li ti stigle one dvije knjige za book turneje preko Xpresso tours? Meni nijedna nije. Tj,onu jednu od autorice si primila,ali je li ti ona sci-fi dosla? Ne stize ni Boundless. :(


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Glass wrote: "Ja za tu još uvijek čekam."

Necemo dobiti sigurno. Je li u pitanju S&S? Oni ako ti odmah ne odobre,nece ti nikad ni odbiti zahtjev. Smatram da je to bas bezobrazno od njih. Mi se ovdje dzaba nadamo. Radije bih da me odbiju istog trena nego da zavlace.


« previous 1 3 4
back to top