Elsje's Reviews > Behind the Scenes at the Museum

Behind the Scenes at the Museum by Kate Atkinson
Rate this book
Clear rating

by
4276614
's review
Oct 07, 12

liked it
bookshelves: read-2012
Recommended to Elsje by: Gnoe Graasland
Read from April 22 to June 10, 2012

Bij het opruimen van de auto vond ik onder de bijrijdersstoel het boek terug dat ik van Gnoe leende, waar ik direct in de auto al in begonnen was, en het netjes opgeruimd had toen we uitstapten. En het vervolgens totaal vergeten was. Foei!

Gelukkig verzuurt wat in het vat zit niet.

Het verhaal
Ruby Lennox vertelt haar levensverhaal, vanaf de dag van haar conceptie. Of eigenlijk vertelt ze het verhaal van haar familie, door steeds in "tussendoortjes" uitstapjes naar het verleden te maken: ze gaat terug tot haar overgrootmoeder, de ongelukkige Alice, die jong stierf. Haar kinderen worden door de hardvochtige stiefmoeder met harde hand opgevoed. Elke generatie weer zijn de vrouwen ongelukkig met wat het lot hen toebedeelt: overgrootmoeder Alice, grootmoeder Nell, moeder Bunty.

En toch is Behind the scenes at the museum geen treurig boek, in tegendeel! Met de nodige humor weet Atkinson van alle treurigheid een aangename roman te maken. Wat ingewikkelder dan de Jackson Brodie-serie, je moet je hoofd er goed bijhouden om te zien hoe alles in elkaar grijpt, maar zeker een aanrader!
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Behind the Scenes at the Museum.
Sign In »

Reading Progress

05/23/2012 page 75
20.0%
06/10/2012 page 339
88.0% "Ik denk dat ik het vandaag of morgen uit lees. Jammer, wil nog geen afscheid nemen van deze bijzondere familie!"
show 2 hidden updates…

No comments have been added yet.