Andra's Reviews > Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi

Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi by Camil Petrescu
Rate this book
Clear rating

by
7043947
's review
Apr 14, 2012

really liked it
Read from April 14 to 18, 2012

"O iubire mare e mai curand un proces de autosugestie... Trebuie timp si trebuie complicitate pentru formarea ei. De cele mai multe ori te obisnuiesti, greu, la inceput, sa-ti placa femeia fara care mai tarziu nu mai poti trai. Iubesti intai din mila, din indatorire, din duiosie, iubesti pentru ca stii ca asta o face fericita, iti repeti ca nu e loial s-o jignesti, sa inseli atata incredere. Pe urma te obisnuiesti cu surasul si vocea ei, asa cum te obisnuiesti cu un peisaj. Si treptat iti trebuieste prezenta ei zilnica."

"Am inteles, din nou, ca iubirea fizica frumoasa e o profanare. E nevoia amara de a zdrobi, de a razbi intr-o imbratisare, o data cu trupul framantat si sufletul, prizonier suav in el, in clipele acelea."
2 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi.
Sign In »

Reading Progress

04/15/2012 page 60
20.0%
show 3 hidden updates…

Comments (showing 1-4 of 4) (4 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Bogdi (new)

Bogdi daca iubirea este autosugestie, te intrebi de ce personajul nu s-a autosugestionat sa iubeasca o femeie mai demna de atata pasiune...


Andra pentru ca la inceputul relatiei lor el era sigur pe el ca Ela este demna de iubirea lui. in timp, s-a obisnuit cu ea, a ajuns sa o iubeasca atat de mult incat si atunci cand si-a dat seama ca ea nu merita nimic, nu avea ce sa mai faca.


message 3: by Bogdi (new)

Bogdi a, ai dreptate.


Andra hihi


back to top