Sli's Reviews > The Sunset Limited

The Sunset Limited by Cormac McCarthy
Rate this book
Clear rating

by
2719661
's review
Mar 30, 2012

it was amazing
Read in March, 2012

Ovo je jedna jako uznemirujuća knjižica.
Nije mi pomoglo što sam prije nje pogledao istoimeni film koji je također odličan.
Jednostavnim rečenicama, bez suvišnih dijelova McCarthy uspijeva suočiti dva potpuno oprečna svijeta. Iza ove sažetosti i jasnoće krije se nevjerojatna dubina. Likovi su razrađeni, dosljedni i stvarni. Njihovi argumenti su odlični.
Zanimljivo su postavljeni odnosi boja i svjetonazora. Naime lik po imenu Black je pun nade i optimizma, a lik White-a je mračan i do krajnjih granica pesimističan.
Ono što je posebna čar ovog djela jest da je na vama da izaberete kome od dvaju likova ćete pokloniti svoje povjerenje. Kojem od dvaju svjetova pripadate?
Da - ova novela u ruhu drame jest crno-bijela, kao i njeni likovi (u svojim životnim stavovima) i natjerat će vas na razmišljanje o velikim stvarima - u biti najvećim mogućim. Koji je naš smisao?
Preporučam da nakon pročitane knjige odgledate i film sa Samuelom L. Jacksonom i Tommy Lee Jonesom u naslovnim ulogama. Neće vas razočarati. Štoviše - dat će knjizi jednu novu dimenziju.
Rekao bih da je ovo djelo kratko, ali slatko - no ne mogu to učiniti. Mogu tu frazu prilagoditi i reći - kratko, ali mračno.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Sunset Limited.
Sign In »

No comments have been added yet.