Sandino's Reviews > Lord Valentine's Castle

Lord Valentine's Castle by Robert Silverberg
Rate this book
Clear rating

by
3779422
's review
Feb 22, 2012

liked it
Read in February, 2012

Първата ми книга прочетена на гсм-а. При голямото количество актуални книги, които са ми се натрупали за четене, никога нямаше да стигна до нея иначе. А все пак се води една от класиките. Силно си личи, че е писана 80та година. Много наивна, героите са или много добри, или много лоши. Нашия човек е толкова добър, способен и обаятелен, че е просто перфектен във всичко, всеки който прекара 5 мин с него го обиква и всяка трудност се оправя за 20 минути максимум. Върха беше финалната битка, когато нашата армия от 100К човека се изправи срещу милионната армия на узурпатора и успяхме да ги разбием с нещо от сорта на 10 жертви. Не може да се отрече обаче майсторлъка на Силвърбърг да строи светове, да измисля раси и история. Не съжалявам че прочетох книжката, обаче на следващите едва ли ще им дойде реда някога.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Lord Valentine's Castle.
Sign In »

Comments (showing 1-12 of 12) (12 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Krasytod (new)

Krasytod Тази книга е за четене в тийнджърските години мен. Инак света на Валантайн много ме кефи :)


Desinka Хаха, тази книжичка съм я чела едно време преди 15 години и тогава си беше голяма работа:) Сега я затърсих да видя има ли продължение:)) ЩЕ взема да я препрочета, въпреки че предполагам, че ще реагирам като теб:) Това с 2D образите си е проблем:)


Sandino Има продължение, писано 85та и после още едно, писано доста по- късно. След това има няколко книги предистория, писани 1997-2000.


Desinka Дам, и аз установих, че има други книжки след това:) Да видим кога ще стигна до тях:)


message 5: by Krasytod (new)

Krasytod Едно време ги издаваха раъркано.. та първо четох как става Понтифакс, а едва в четвъртата как го забелязват още докато е млад архиватор


Desinka Хаха:) И как са останалите книжки? Аз бях много нещастна едно време като прочетох първата и беше ясно, че има нещо смед нея, но все не успявах да го манеря;)) Може би е време да довърша този quest и да изчета поредецата:)))


Sandino Е май не са ги издавали разбъркано, щото първата е как започва с амнезия. Тая дето четох. Или поне според уикипедия. Може би тая с архиватора е предистория някаква?


Sandino В смисъл писана в последствие.


Desinka Ето това е поредицата: http://www.goodreads.com/series/50085.... Много го обичам този feature на Goodreads:)


message 10: by Krasytod (new)

Krasytod Всъщност действието се развиваше от гледна точка на друг млад архиватор, който четеше спомените му. те там нали си записваха споемните в някакви капсули


message 11: by Krasytod (new)

Krasytod Деси, много отдавна съм ги чел, но ми харесваха.
Имай предвид че това е олд скул фантастика , когато света е бил розов, свободен а компутрите на бъдещото са били големи като куфар !!!


Desinka О, това не ме плаши:) Не обичам да чета много за компутори така или иначе:))


back to top