Merve Özcan's Reviews > The Cask of Amontillado

bookshelves: non-fantastic, shorty, classic
Read from February 19 to March 07, 2012

Ana kahraman Luchesi
Kurban ise Fortunato
Bu kısa hikayeyi derste işliyoruz,ingilizce olarak okudum, özetten çok (zaten kısa) bir iki şey söylemek istiyorum.

Adamın bir psikopat olduğunu itiraf etmek bence yanlış bir itham olmaz sanırım. Aklıma gelen ilk kelime bu oldu.

Hikayede Luchesi Fortunatonun ona ne olduğu belli olmayan bir hakaret ettiğini söylüyor ve onu öldürme planları yapıyor, üzerine duvar örüyor ama onu öldürdüğünün asla bilinmeyeceğinden emin olmasını istiyor.Hikayede bir bölümde Luchesi insan doğasını çok iyi bildiğini ortaya koyuyor ,avının sağlığını düşünüyor gibi bir role bürünüyor,ve yola devam etmeyelim diyor çünkü Fortunato biraz öksürüyor, tam bir centilmen yani.
Her şey onun planladığı gibi gidiyor. Biraz ürkütücü bir havası var. Hikaye, ağızda acı bir tat bırakıyor.

Hikayenin dili bana biraz ağır geldi, çok da anlaşılamayacak gibi değildi.Gayette akıcıydı. İlk olarak 1846 da yayınlanmış ve Türkçeye Amontillado Fıçısı olarak çevirilmiştir.

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Cask of Amontillado.

Reading Progress

03/03/2012 page 2
10.0%

Comments (showing 1-3 of 3) (3 new)

dateDown_arrow    newest »

message 1: by Devlin (new)

Devlin Scott A good choice! :)

Merve  Özcan thanks :D We will study it in class :D

message 3: by Devlin (new)

Devlin Scott I should read it again myself. :D