Max's Reviews > 1q84 - Boek een: april-juni

1q84 - Boek een by Haruki Murakami
Rate this book
Clear rating

by
3148680
's review
Dec 05, 2011

it was ok
Read in December, 2011

Murakami is een raadsel voor mij. Aan de ene kant weet de man werelden te creeeren die me mateloos fascineren, met een onderhuidse spanning die tot het eind loopt (niemand weet hoe een Murakami afloopt). Aan de andere kant kan ik geen pagina omslaan zonder weer geirriteerd te raken over de eindeloos grote hoeveelheid open deuren en de tenenkrommende vertelstijl die je het idee geeft een kameleon-reeks te lezen. Hij kietelt de verbeelding met grootste meeslepende werelden, maar laat de personages alles wat ze doen tot op het kleinste detail uitkauwen - de combinatie van aantrekking en afkeer vergroot het raadsel alleen maar.
Bij Kafka ohS dacht ik nog dat het aan de vertaler lag, maar volgens mij schrijft KM echt met zo'n kinderachtige stijl. Het is best, ik lees het uit, maar dwing me ajb niet de volgende delen te lezen en de eerstvolgende die nog tegen mij durft te zeggen dat HM literatuur is krijgt officieel het stempel idioot.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read 1q84 - Boek een.
Sign In »

Comments (showing 1-3 of 3) (3 new)

dateDown arrow    newest »

Myrah Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben die de stijl zo ver-schrik-ke-lijk vindt! Maar aangezien wij allebei de Nederlandse versie lazen, kan het zijn dat het wel aan de vertaler ligt, toch? Want niemand anders klaagt erover... En misschien zijn de boeken die jij gelezen hebt dan wel allemaal door dezelfde persoon vertaald? Maar in elk geval, ik irriteer mij er bij elke beschrijving, elke zin, ... aan!


message 2: by Max (new) - rated it 2 stars

Max Klinkt als een uitdaging, testen of Murakami in het Engels ook zo slecht is. Ik heb daar niet zo'n zin in, maar als jij daar wat voor voelt: ga je gang en laat me weten hoe het was.. en schrijf er een goede recensie over :)


Myrah Nee, ik heb er ook niet echt zin in ... Misschien ooit :)


back to top