Matti Karjalainen's Reviews > Reckless - Kiveen kadonnut

Reckless - Kiveen kadonnut by Cornelia Funke
Rate this book
Clear rating

by
5721271
's review
Nov 07, 2011

it was ok
bookshelves: fantasia, saksankielinen-kauno, romaanit, naiskirjailijat, satumukaelmat, 2010-2019, lastenromaanit
Read from November 17 to 24, 2011 , read count: 1

Cornelia Funken "Reckless - Kiveen kadonnut" (Otava, 2011) on fantasiaromaani kahdesta parikymppisestä veljeksestä, Jacobista ja Willista, jotka seuraavat kauan sitten kadonneen isänsä jälkiä peilin takaiseen maailmaan. Ikävän sattuman seurauksena Will saa niskaansa kirouksen ja alkaa muuttua hitaasti mutta varmasti kiviseksi goyl-hirviöksi, ja senkös takia isobroidilla on edessään melkoinen pelastusurakka, johon sotkeutuvat muun muassa pari haltijatarta, keskenään juonittelevia ja sotivia keisarikuntia, ketuksi muuttuva tyttö ja rahanahne kääpiö.

Romaanin tapahtumat sijoittuvat mielenkiintoiseen fantasiamaailmaan, eräänlaiseen vaihtoehtoiseen teollisen vallankumouksen aikaiseen Eurooppaan, jota kansoittavat niin erilaiset fantasiahahmot (yksisarviset, syöjättäret, loreleyt, noin niin kuin muutamia mainitakseni) kuin kansansaduista tutut henkilötkin.

Satuja hyödynnetään kirjassa sangen makaaberilla tavalla, ja esimerkiksi Ruususen linnaa ympäröivästä ruusupuskasta voi löytää yhden jos toisenkin muumioituneen ruumiin, unohtamatta mielikuvia niistä epätoivoisista lapsenkäsistä, jotka piparkakkutalon portteja olivat yrittäneet avata.

Saduista saadaan tarinankuljetukseen hyvää lisävirettä, enkä oikein jaksa uskoa, että olisin muuten jaksanut kahlata romaania loppuun saakka. Sinänsähän "Reckless - kiveen kadonnut" ei ole pitkä kirja, itse asiassa karvan alle 300 sivua, mutta harvinaisen raskassoutuinen ja aika vaikea se on, eikä se tässäkään mielessä sovi kovin nuorille tai heikoille lukijoille.

Funken suurin ongelma on kuitenkin se, että henkilöt eivät ole järin kiinnostavia ja osa näistä myös jää täysin paperinohuiksi, pahimpana esimerkkinä Willin tyttöystävä Clara. Lukijalle ei tarjota pahemmin hahmojen taustojakaan, vaan hänet heitetään keskelle tarinaa, ja siinä sitä sitten mennään hamaaseen loppuun saakka.

Nähtäväksi jää, millaiseksi sarja kehittyy myöhemmissä osissa.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Reckless - Kiveen kadonnut.
Sign In »

Reading Progress

09/23/2016 marked as: read

No comments have been added yet.