Janneke's Reviews > De zigeunermadonna

by
3274747
's review
Sep 30, 11

bookshelves: fictie, gelezen-in-2011, liefdesgeschiedenis, niet-erg-boeiend, vertaling, bibliotheek
Read from September 08 to 27, 2011, read count: 1

Wel aardig, maar ook wat sentimenteel getint boek waarin de ik-persoon zijn levensverhaal vertelt. De ik-persoon, Mischa, is een narrige veertiger die niet veel plezier in het leven heeft. Hij vertelt zijn verhaal naar aanleiding van een schilderij van Titiaan (de Zigeunermadonna) dat hij na de dood van zijn moeder moet "terug geven" aan de rechthebbende. Hij wist echter niet dat zijn moeder een Titiaan had.

Hij gaat op onderzoek uit en komt uiteindelijk weer in de Bordeaux in Frankrijk uit waar hij tijdens WO II geboren is. Hij heeft daar een slechte jeugd gehad doordat zijn moeder met een Duitse officier getrouwd was. Deze sneuvelt aan het eind van de oorlog, maar moeder en zoon worden erop aangekeken met de vijand geheuld te hebben.

In de Bordeaux ziet Mischa naast oude bekenden ook zijn jeugdliefde weer terug, die inmiddels getrouwd is met de jongen die hem vroeger altijd pestte.
Gelukkig heeft het verhaal een goed einde. Mischa vindt zowel de oplossing van het raadsel rondom de Zigeunermadonna als de liefde.

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read De zigeunermadonna.

No comments have been added yet.