Elsje's Reviews > De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween by Jonas Jonasson
Rate this book
Clear rating

by
4276614
's review
Oct 08, 11

bookshelves: read-2011
Read from September 07 to 25, 2011

Ben benieuwd of de Boeddha-beelden nog langskomen op z'n oude dag...Als je op zoek bent naar een leuk boek voor tussendoor, raad ik je van harte Jonas Jonassons 100 jarige man aan. Ik kreeg het voor m'n verjaardag van mijn IRL-leesgroep: dank, meiden!

Het verhaal
Allan Karlsson wordt in mei 2005 100 jaar. Een kwartier voordat hij opgehaald zal worden door de leiding van het bejaardenhuis waar hij woont, besluit hij niet mee te doen aan de feestelijkheden: hij stapt uit het raam en loopt (schuifelt) richting het busstation. Terwijl hij op de bus wacht vraagt een jonge man hem op zijn koffer te passen terwijl hij een sanitaire stop maakt. De jongen blijft nogal lang weg en dus besluit Allan de koffer mee te nemen. Dat is het begin van een dol en dwaas avontuur waarbij de oude man en de mensen die hij op zijn pad ontmoet achtervolgd worden door een criminele bende. Waarbij de criminelen steeds het onderspit delven.
Tussendoor lees je het levensverhaal van Allan. Hoe hij door toeval van de ene wonderbaarlijke situatie in de andere terecht komt, hoe zijn liefde voor explosies leidt tot betrokkenheid bij de uitvinding van de atoombom. Hoe hij kennis maakt en vaak ook vrienden wordt met de groten der aarde, hoe hij steeds betrokken is bij of zelfs de aanstichter is van de belangrijke gebeurtenissen van de 20e eeuw. Hilarisch gewoon.

Ja, een gewoon leuk boek. Lekkere droge humor. Niks literair hoogdravends aan, maar vooral ook niet van die flauwe en opgelegde meligheid.
10 likes · likeflag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.
sign in »

Reading Progress

09/13/2011 page 45
13.0%
09/13/2011 page 45
13.0% "Dit is een erg grappig boek! Ik word er helemaal vrolijk van :-D"
show 3 hidden updates…

Comments (showing 1-3 of 3) (3 new)

dateDown_arrow    newest »

message 1: by Ans (new)

Ans Luiken wel van gehoord. Ben benieuwd hoe je het uiteindelijk vind.t


Elsje Ik laat het natuurlijk weten (loop wel een beetje achter met "raten" maar dat mag de pret niet drukken)


message 3: by Beth (new) - added it

Beth Blue Wil het ook lezen..maar dan in het Engels!


back to top