Reetta Saine's Reviews > The Glass Menagerie

The Glass Menagerie by Tennessee Williams
Rate this book
Clear rating

by
5865913
's review
Aug 10, 2011

it was amazing
bookshelves: 2011

Toivoin salaa, että Tennessee Williams -kauteni olisi mennyt huomaamatta ohi, mutta turha toivo.

Nimenomaisesti Turha Toivo. Elämän raakuus, ihmissuhteiden toivottomuus, rakkauden naurettavuus ja kaiken suuren sortuminen pieniksi -triviaaleiksi mutta satuttaviksi - sirpaleiksi saa ahdistuksen tuntumaan lievältä reagointitavalta tekstiin.

Loisteliaassa menneisyydessä elävä äiti, elämän lannistama tytär ja velvollisuuden ja vapauden välissä kamppaileva poika ovat raastavia hahmoja. Arki kulminoituu yhteen iltaan, jolloin poika tuo kotiin työtoverinsa. Mies on tyttären entinen ihastus, ja pienen hetken kaikkien tulevaisuus näyttää valoisalta. Pienen lasisen yksisarvisen murskautuessa tuhoutuu kuitenkin myös perheen ainoa mahdollisuus onneen.

Kertojana toimii perheen poika, joka hylkää perheen isänsä tavoin lähtien toteuttamaan omaa elämäänsä. Loppuepilogi paljastaa, että vastuuttomuus ja petturuus painavat liikaa, pettymys itseen seuraa aina mukana.

Oikeita ratkaisuja ei ole, eristyneisyyden kokemusta ei voi ylittää ja oman itsen rajat tulevat aina liian nopeasti vastaan. Maailmassa ei ole paikkaa kenellekään.

Miksi se kaikessa kipeydessään tuntuu samalla lohdulliselta?
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Glass Menagerie.
Sign In »

No comments have been added yet.