Matti Karjalainen's Reviews > Väinämöisen vyö

Väinämöisen vyö by Mikko Karppi
Rate this book
Clear rating

by
5721271
's review
Jul 27, 11

it was ok
bookshelves: fantasia, aikuiset, 2000-luku, kotimainen-kauno, romaanit, mieskirjailijat

Löysin "Väinämöisen vyön" kustantajaluetteloa selatessani ja se vaikutti mielenkiintoiselta esikoisromaanilta, jossa poliisiromaani ja fantasiakirjallisuus löisivät kättä kalevalaisten myyttien kanssa. Jotain sellaista siis, mitä ei kotimaisessa kaunokirjallisuudessa olla nähty ainakaan liikaa.

Lammesta löytyy kaksi rituaalimurhattua tyttöä, joiden selkään on raapustettu mystisiä riimuja. Veriteko saa aikaiseksi tapahtumaketjun, joka vie päähenkilöt muinaisille Kalevalan kankaille saakka. Sammolla on tarinassa iso osa.

"Väinämöisen vyö" alkoi melko lupaavaasti ja romaani oli alkupuolella ihan vetävää luettavaa. Loppua kohti peräti 600-sivuinen järkäle muuttui kuitenkin jankkaavammaksi ja sanalla sanoen helkkarin tylsäksi, eikä romaanin loppukliimaksi tuntunut oikeastaan miltään. Karppi ei osoittautunut kovin hyväksi fantasiakirjailijaksi, vaan reaalimaailmaan sijoittuvat osuudet olivat kirjan parempaa antia. Lisäksi kaikki juonenkäänteet eivät saaneet ainakaan minulta täyttä hyväksyntää kliseisyytensä tai epäuskottavuutensa vuoksi: pelkällä yliluonnollisuudella ei voida selittää kaikkea.

Yritys hyvä kymmenen, toteutus kuusi miinus.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Väinämöisen vyö.
Sign In »

No comments have been added yet.