Matti Karjalainen's Reviews > I Love You, Beth Cooper

I Love You, Beth Cooper by Larry Doyle
Rate this book
Clear rating

by
5721271
Lukionsa paarialuokkaan kuuluva nörttipoika Dennis Cooverman tunnustaa collagen päättäjäispuheessa rakkautensa koulun suosituinta tyttöä Beth Cooperia kohtaan. Poikkeuksellinen puhe saa aikaiseksi tapahtumaketjun, jonka aikana ehditään muun muassa rikkoa useampaa lakipykälää, kohdata Irakissa palvellut, enemmän tai vähemmän murhanhimoinen poikaystävä, hankkia olutta hieman epämääräisin keinoin, kokea "se eka kerta" ja oppia elämästä asia jos toinenkin.

Doyle hahmottelee "I Love You, Beth Cooperissa" mainion, joskin hieman kliseisen henkilögallerian, josta mieleen jää etenkin päähenkilön paras ystävä, seksuaalisesta suuntautumisestaan hieman epävarma ja elokuvasitaatteja alati laukova Rich (jostakin syystä ystäväni kommentoivat tässä välissä "sinä siis samaistuit kirjaan ihan täysin", mutta tämäntapaiset heitot voi jättää tylysti huomioimatta).

Simpsonien käsikirjoittajanakin kunnostautunut Larry Doyle kirjoittaa hauskasti, sympaattisesti ja paikoitellen hieman katkeransuloisesti elämän vedenjakajalla seisovista nuorista. Realismista on hieman tingitty huumorin ja toiminnan edestä. Kirja muistuttaakin hieman erinomaisen "Fast Times at the Ridgemont Highin" kaltaisia 80-luvun teinielokuvia, ja jokaisen luvun alussa myös siteerataan jotakin kyseisen leffagenren edustajaa. Loppukohtauksessakin päädytään luonnollisesti järven rannalla sijaitsevalle mökille, jossa ei luonnollisestikaan olisi hyvä harrastaa seksiä... (Friday the 13th, anyone?).

"I Love You, Beth Cooper" on suositeltava kirja nuorlle ja nuorille aikuisille, joka lievästä ylitseampuvuudestaan huolimatta on hauska lukukokemus ja saattaa parhaassa/pahimmassa tapauksessa palauttaa mieleen muiston jos toisenkin lukiovuosilta.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read I Love You, Beth Cooper.
Sign In »

Reading Progress

07/06/2016 marked as: read

No comments have been added yet.