Matti Karjalainen's Reviews > The Originals

The Originals by Dave Gibbons
Rate this book
Clear rating

by
5721271
's review
Oct 15, 2015

liked it
bookshelves: sarjakuvat, kotikirjasto, in-english, 2000-luku, we-are-the-mods, scifisarjikset
read count: 2

Dave Gibbons on mahdollisesti parhaiten tunnettu Alan Mooren kanssa tekemästään yhteistyöstä, jonka tuloksena on syntynyt muun muassa sarjakuvaromaanien terävimpään kärkeen laskettava Vartijat.

"The Originals" (Vertigo, 2004) kertoo 17-vuotiaasta Lelistä, jonka unelmat muuttuvat todeksi kun hänet viimein hyväksytään osaksi ilmassa leiuvilla skoottereilla ajavaa, coolia musiikkia kuuntelevaa ja Dirt-rokkareiden kanssa rähinöivää mod-jengiä the Originalsia. Elämä hymyilee nuorelle miehelle, etenkin kun ylimääräistä rahaa virtaa pillerien jälleenmyynnistä ja vierelle löytyy kaunis samanhenkinen tyttö - mutta miten kauan onni kestää, kun eräässä jengien välisessä yhteenotossa virtaa veri?

"The Originalsin" lähtöasetelma on hyvin 1960-lukulainen ja tuo mieleen Frank Roddamin "Quadrophenia" -elokuvan, mutta tapahtumat onkin sijoitettu jonkinlaiseen futuristiseen Englantiin. Varsinaista syytä tapahtumien viemiselle vaihtoehtoiseen maailmaan ei oikein löydy, ja scifi-tematiikka jää nyt vähän ulkokultaiseksi. Stoori olisi toiminut yhtä hyvin historiallisessa kontekstissaan 1960-luvun Brightonissa.

Sarjakuva käsittelee aikuiseksi kasvamista ja tehtyjen valintojen seuraamuksia, ja vaikka tarina ei itsessään mitenkään tajuntaaräjäyttävän omaperäinen olekaan, on se joka tapauksessa ihan kelvollinen lukukokemus.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Originals.
Sign In »

No comments have been added yet.