Matti Karjalainen's Reviews > Horror Book Volume 1

Horror Book Volume 1 by Mark Kidwell
Rate this book
Clear rating

by
5721271
's review
Jul 22, 14

liked it
bookshelves: sarjakuvat, kotikirjasto, in-english, 2000-luku, kauhusarjakuvat

Image Comicsin kustantama "Horror Book vol. 1" sisältää neljä kauhuaiheista sarjakuvanovellia. Vaikka kyseessä ei olekaan mikään maailmoja mullistava kokoelma, niin varsin viihdyttävästä kauhupaketista on kuitenkin kyse. Kaikissa tarinoissa kuvitus on kohdallaan, eikä käsikirjoituksissakaan ole moittimista.

Kokoelman aloittavassa "'68":ssa amerikkalainen sotilasyksikkö joutuu kokemaan Vietnamin sodan kauhut hieman tavallisesta poikkeavassa muodossa. Mark Kidwellin käsikirjoittama ja Nat Jonesin kuvittama tunnelmallinen tarina on kaikin puolin onnistunut. Lopetuksesta on annettava täydet pisteet!

H.P. Lovecraftin suuntaan vinkeästi kumarteleva "Creature from the Depths" vie friikkisirkuksen pikkuhuijarit Innsmouthin pikkukaupunkiin. Sarjakuvanovelli on Mark Kidwellin käsialaa niin onnistuneen käsikirjoituksen kuin piirrostenkin puolesta, ja ainakin allekirjoittaneen mielestä se oli kokoelman parasta antia.

R. D. Hallin ja Jerry Beckin "Frankenstein" asettaa tohtorin ja tämän luomuksen jälleen kerran naamatusten. Se on samalla kokoelman ainoa huono sarjakuva: hirviön ei ainakaan minusta kuuluisi olla älykäs ja kärsiä puheripulista.

Jeff Sornowin käsialaa olevassa "Full Moonissa" pikkukaupungin pappi tekee sopimuksen keskimääräistä karvaisemman vampyyrintappajan kanssa. Sarjakuva ei yritäkään olla mitään muuta kuin mukavan älyvapaata kauhuviihdettä, ja onnistuu siinä oikein hyvin!
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Horror Book Volume 1.
Sign In »

No comments have been added yet.