Ivana S.'s Reviews > On the Jellicoe Road

On the Jellicoe Road by Melina Marchetta
Rate this book
Clear rating

by
3828515
's review
Jul 06, 2015

it was amazing
bookshelves: great-books, 2011, ya-na, nice-surprise, fiction, i-own, eng
Read from July 13 to 14, 2011

flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read On the Jellicoe Road.
Sign In »

Quotes Ivana Liked

Melina Marchetta
“My father took one hundred and thirty-two minutes to die.

I counted.

It happened on the Jellicoe Road. The prettiest road I’d ever seen, where trees made breezy canopies like a tunnel to Shangri-La. We were going to the ocean, hundreds of miles away, because I wanted to see the ocean and my father said that it was about time the four of us made that journey. I remember asking, 'What’s the difference between a trip and a journey?' and my father said, 'Narnie, my love, when we get there, you’ll understand,' and that was the last thing he ever said.”
Melina Marchetta, On the Jellicoe Road

Melina Marchetta
“He stops and looks at me. 'I'm here because of you. You're my priority. Your happiness, in some fucked way, is tuned in to mine. Get that through your thick skull. Would I like it any other way? Hell, yes, but I don't think that will be happening in my lifetime.”
Melina Marchetta, On the Jellicoe Road

Melina Marchetta
“And then their voices stopped and their souls stood still and they ceased being who they had been. Because who they were had always been determined by him.”
Melina Marchetta, On the Jellicoe Road


Comments <span class="smallText"> (showing 1-14 of 14) </span> <span class="smallText">(14 new)</span>

dateDown arrow    newest »

Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Uživaj u čitanju. :)


Ivana S. Imala sam vremena pročitati tek oko 80 strana, ali već sad mi se sviđa. Neki su pisali da im je početak bio nejasan, ali meni je baš zanimljiv, sviđa mi se cijelo okruženje i ono sa snovima, ma ovo dosad sam stvarno uživala. Večeras nastavljam i baš se veselim.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Jeee!!! Ma odlična knjiga! Nemam šta dodati novo. Sve mi se sviđa. Je li se pojavi Jonah Griggs?


Ivana S. Evo završih je - sinoć je nisam mogla ispustit, do dva me držala budnom. Danas sam kao pravi zombi na poslu, ali baš me briga, vrijedilo je svake minute.
Knjiga je savršena, već sada znam da ću je barem još nekoliko puta pročitati. Zaljubila sam se u sve likove i njihove priče i sad mi je za jednu sitnu nijansu Jellicoe Road draža čak i od Forbidden i Stolen. Ma prekrasna priča, odmah mi je postala jedna od najdražih i mogu ti samo još jednom zahvaliti na preporuci :D


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner I meni je draža od Forbidden i Stolen. Na prvom je mjestu,druga je Stolen i Forbidden je na trećem. Žena stvarno zna napisati knjigu. Šta kažeš na onaj kraj? Evo naježila sam se sjećajući se. Kada je završilo onako još više sam počela plakati. Toliko je bilo dirljivo. Iznenadilo me,jer obično plačem kada se nešto loše desi na kraju ali ovdje nije bio slučaj.


Ivana S. Ja se inače teško rasplačem, ali sinoć sam isto pustila suze. Kraj me skroz naskroz raspekmezio, baš sam je nekako snažno doživjela, čak sam i sanjala neki čudni isprekidani san o onoj kućici na drvetu. A svaka scena sa Jonahom mi je ostavila prave leptiriće u stomaku :D Kad joj uđe u sobu i nasloni se čelom na nju, uhhhhh... Sad jedva čekam da pročitam njene ostale knjige, idem ih odmah tražiti po netu. Jesi li ti čitala još išta od nje?


message 7: by Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner (last edited Jul 15, 2011 04:10AM) (new) - rated it 5 stars

Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Jonah je komad i po.
Nisam čitala ništa drugo. Pomalo strahujem. Ne želim se razočarati. Trebam Francescu pročitati i onda Piper's Son-a,jer te dvije su povezane. Možda kasnije tokom mjeseca uzmem te dvije. Trenutno mi se čitaju samo ove romantične koje ne zahtjevaju previše razmišljanja.


Ivana S. Evo ja baš našla Francescu i Looking for Alibrandi :) Malo ću pauzirati, u pravu si - sad je vrijeme za nešto malo lakše, ali sumnjam da ću dugo izdržati da ih ne pročitam. Ma ja vjerujem da su joj sve dobre, evo čitam da je pobrala neke silne nagrade pa se nadam da su sve zaslužene. Ova za On the Jellicoe Road sigurno je.


Glass Zemira, moram priznati da sam bila zbunjena u početku i pitala sam se je li sve ok s tobom, ali nisam htjela odustati i drago mi je. Knjiga je prelijepa. Sinoć sam ostala budna do tri sata, i sada evo završavam sa čitanjem - ostalo mi je oko 50 stranica.


Zemira (Kylo Ren fangirl) Warner Moramo i ostale navući na ovu knjigu. :D


Glass Ja sam sigurna da je svi već traže, ili će nam u toku dana tražiti da im pošaljemo na mail!:)


Ivana S. Samo neka traže, stvarno je svi trebaju pročitati i sigurna sam da će svi odreda dijeliti naše oduševljenje :D


Glass Završila sam sa čitanjem i još ne mogu da dođem sebi. Večeras ću čitati Looking for Alibrandi.


Ivana S. Baš me zanima kako će ti se svidjeti Alibrandi, ja odlučila prvo dovršit Shift, kao napraviti kratku pauzu, ali me cijeli dan prstići svrbe da otvorim ovu i krenem... Baš sam znatiželjna po pitanju svih ostalih njenih knjiga.


back to top