Bistra Ivanova's Reviews > Учението на дон Хуан: Пътят на знанието на един индианец от племето яки

Учението на дон Хуан by Carlos Castaneda
Rate this book
Clear rating

by
1638380
's review
Apr 19, 2011

did not like it
bookshelves: abandoned, fiction
Read from April 18 to 20, 2011

Добре зная, че книгите, претендиращи да бъдат "духовни", но същевременно предрешени като романчета, за да станат "общодостъпни", обикновено са точно толкова плитки, колкото изглеждат, но тук направо щях да се задавя с био чая си от удивление! Твърде много години бях слушала за Кастанеда и Дон Хуан от хора, в чието думи най-малкото се вслушвам, за да имам основание да очаквам поне нещичко. Нещо различно от смешни разговори, недомлъвки, много страшни _тайни_, още повече наркотици и никаква идея за целостта на нещата.

Ако поредицата за Дон Хуан е роман, то той е адски скучен и изсмукан от пръстите, ако пък е самото знание от заглавието, което ще направи човека по пътя (пак от заглавието) _знаещ_, както Дон Хуан го нарича, ще се задавя и с био бисквитката си.

Познатата схема за западния ученик, който не знае какво търси, но среща източния учител, който му дава всичко и много повече, за съжаление не (ми) носи нищо полезно, затова изключих четеца си, платих и пожелах на мацката от Био Кафенето приятна вечер.

edit: Всъщност реших да почета за Дон Хуан, защото бе споменат на дискусията "Смърт, безсмъртие, Възкресение" и сега съм още по-объркана защо им трябваше на отците бедни да го включват в изложението си :-)
http://www.redhouse-sofia.org/Event.a...
4 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Учението на дон Хуан.
Sign In »

Reading Progress

07/19 marked as: read

Comments (showing 1-5 of 5) (5 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Bookmaniac70 (new)

Bookmaniac70 Бистре, много обичам да ти чета ревютата! :-))


Bistra Ivanova Радвам се много :-)


message 3: by Bookmaniac70 (new)

Bookmaniac70 Винаги си много директна и с някаква очарователна решителност отмахваш четивото, което ти се струва безполезно.

Био-кафето поне хубаво ли беше? :-))


Bistra Ivanova Козирог съм и затова редовно с рогата напред :-) Старая се да се надкрачвам, но успехът е променлив :-)

Био Кафенето по принцип много го харесвам и понеже ми е квартално, честичко го посещавам. Даже ми стои в главата като вариант за някоя предстояща среща на форума - светло и тихо е, не се пуши, предлагат хубави напитки и леки закуски, има и книжки за четене на място. Във връзка с това, за което си писахме тези дни, може да се окажат и отворени към бруккросинг лавица, стига някой да говори с тях.
Ала не го харесвам винаги, защото много често там са собствениците - Маги Малеева и Любо Ноков с двете деца, които си рисуват, играят, пеят и някакси имам чувството, че по неволя съм им на гости в хола :-)


message 5: by Mah (new) - rated it 5 stars

Mah Ham Надам се да ово разумеш, ја сам Мексиканац и говоре енглески.Прича је о моћи која уклања самог себе, и да укроти ту моћ!


back to top