Femke's Reviews > Eating Animals

's review
Apr 08, 11

bookshelves: aangeraden
Read in April, 2011

Hoeveel heb je over voor het eten van een stukje vlees? Kan je de onmenselijke behandeling van dieren, het opspuiten van antibiotica, de inhumane slachtingspraktijken, de gigantische uitstoot van CO2, het kweken van onnatuurlijke diersoorten en het sponsoren van corrupte multinationals verantwoorden voor een sappig stukje steak of kip? Of ligt de oplossing in het bio-label, maar hoe consequent ben je eigenlijk in je koopgedrag? En weet je wel zeker dat die bio-koe een beter leven had dan zijn niet-bio-broertjes? Kan je vegetariër zijn, maar zonder gewetensproblemen melk drinken, wetend dat dit ook leidt tot een massaslachting van kalfjes?

Foer geeft geen kant-en-klaar antwoord op deze vragen, net zo min is dit boek propaganda voor vegetarisme. Eerder een flink staaltje onderzoeksjournalistiek, waarin Foer de harde weg beschrijft die een dier aflegt in de vleesindustrie. Van geboorte tot slachting, een helse tocht die alles te maken heeft met geldgewin en niets met dierenwelzijn (noch met de gezondheid van de consument). Daarin laat hij ook de vee-industrie zelf aan het woord, net als dierenrechtenactivisiten en de zeldzame sympathieke bio-boeren die tonen dat het wél anders kan.

Dit boek is zonder twijfel een aanrader voor iedereen die vlees eet, om even stil te staan bij wat een invloed je keuze in de supermarkt heeft op het milieu, op het dierenwelzijn en op de volksgezondheid. Na het lezen van dit boek ziet zo'n plakkerige brok tofu er in elk geval een pak smakelijker uit ;-)

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Eating Animals.

Quotes Femke Liked

Jonathan Safran Foer
“If nothing matters, there's nothing to save.”
Jonathan Safran Foer, Eating Animals

Comments (showing 1-2 of 2) (2 new)

dateDown_arrow    newest »

message 1: by Jeroen (new) - added it

Jeroen Heeft het jouw visie op vlees veranderd? Eet je nu minder vlees?

Femke Jeroen wrote: "Heeft het jouw visie op vlees veranderd? Eet je nu minder vlees?"

Ik eet geen vlees meer, sinds ik dat boek gelezen heb. Dus nu ongeveer 5 maanden.