Nadia Mounier's Reviews > النبي

4099054
's review
Mar 29, 11

Read from March 13 to 29, 2011

دي مش هتبقي أول و أخر مرة أقراه, الكتاب مليان جدا و أعتقد انه صعب ان الواحد يدركه من أول مرة و لكني استمتعت بشكل كبير جدا بيه. فكرته فكرتني جدا بخطبة الوداع لسيدنا محمد (ص) , و ده مفسره ثروت عكاشة في المقدمة عن تأثر جبران بالانجيل و القرأن و النسخة الانجليزيه في أسلوبها الشعري و الرومانسي متأثر جدا بأسلوب ترجمة الانجيل , حتي الالفاظ المستخدمة شعرية انجليلة بشكل واضح.

ثروت عكاشة ابدع في الترجمة لم يجعلها ترجمة حرفية أو حتي ترجمة محترفية ناقلة فقط بالعكس أنا كنت احيانا بنسي انها ترجمة, أسلوبه الشعري و الفاظه في منتهي القوة و كأنه بيتحدي نص جبران نفسه.

المقدمة السابقة لكتاب النبي و هي من 104 صفحة قوية جدا و لكني انصح بقرأتها بعد الانتهاء من كتاب النبي نفسه.

" لقد اراد جبران بكتابه النبي ان يقدم لنا نفسه,و يقدم لنا مع نفسه صورة صحيحة للانسان الكامل الذي أسفرت
تجاربه عن ضرورة وجوده لاصلاح نفوس البشر. و بهذا المعيار نفسه يقوم جبران عمله"

" كتاب النبي هو الصورة المكتملة لجبران: تجاربه كلها فيه, و كذلك عواطفه و أماله وأحلامه و أراؤه وصوفيته و فلسفته و نظراته"

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read النبي.
sign in »

Reading Progress

03/13/2011 page 104
93.0%

Comments (showing 1-5 of 5) (5 new)

dateDown_arrow    newest »

message 1: by Ayman Badr (new) - added it

Ayman Badr Badr وانا حظي حلو لأني قريت تعليقك لاني كنت بدات اقرا في الكتاب و فعلا قريت اول خمس صفحات من المقدمة لكن عملا بنصيحتك هبدأ بقراءة الكتاب نفسة و بعدين ارجع للمقدمة, و شكرا للأفادة

Nadia Mounier thnxx Ayman , yla have fun b2a :D al ketab gamel walahy awe

message 3: by islam samir (new)

islam samir رايك اجيبه واللا النبي احسن...ابتدي بايه ليه؟

Nadia Mounier islam samir wrote: "رايك اجيبه واللا النبي احسن...ابتدي بايه ليه؟"

la2 hatoo :))

message 5: by islam samir (new)

islam samir sry اقصد اجيب النبي واللا ارباب الارض احسن لجبران