Trayana's Reviews > Игрите на глада

Игрите на глада by Suzanne Collins
Rate this book
Clear rating

by
3458900
's review
Mar 10, 2011

really liked it
bookshelves: young-adult, dystopia, locus-21st-century-list
Read in May, 2011

От корицата на книгата: В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет за ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията.
Катнис Евърдийн знае, че подписва смъртната си присъда, когато доброволно заема мястото на по-малката си сестра в Игрите. Катнис неведнъж е била близо до смъртта – и оцеляването се е превърнало в нейна втора природа. Но ако иска да победи, ще се наложи да избира между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Ревюто: Издаването на този роман в България през 2009 г. мина незабелязано от моя милост. Дори бях леко изненадана, че имаме издателство „Екслибрис”, когато най-после забелязах романа в книжарница „Пингвините”. Не се втурнах веднага да чета „Игрите на глада”, въпреки многото положителни ревюта. Основната причина е, че ме отблъскваше идеята да чета кавър на „Гладиаторите на Есмералда” и „Бягащия човек”.още...

1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Игрите на глада.
Sign In »

Reading Progress

05/17/2011 page 200
53.0% "So far ,so good."

Comments (showing 1-5 of 5) (5 new)

dateDown arrow    newest »

Rhea Много, много, мнОООго добра!
Преводът й е хубав също.
Надявам се да я харесаш.


Trayana Благодаря ти, от много места чух, че книгата е страхотна. При всички положения ще я чета в оригинал - само да й дойде времето. Някъде след около месец предполагам ще мога да я вместя. Гледам сега излиза превода на Wake, на която си дала 4 звездички. Мисля да я прочета и ревюирам докато е актуална.
Междувременно, поздрав с песента от Sandman Slim. Оказа се, че е страхотна, стига да не ти пречи, че е ужасно депресарска. :)


Rhea Не се бях сетила да я търся :) На теб книгата хареса ли ти? За мен 3* е "достатъчно добра", не зная при теб как е.
За Wake.. hmmm, стилът на автора не ми допада особено (трябваха ми 30-тина стр. докато свикна), а преводът клони към лош.


message 4: by Trayana (last edited Mar 22, 2011 03:36AM) (new) - rated it 4 stars

Trayana Хареса ми, че героят е нестандартен идиот и на моменти хумора. Но не ми беше толкoва смешна колкото очаквах - Ники (De3tuss) е доста по-въодушевен отколкото мен. Но той е мъж и му се полага. :)


Rhea Пò за мъже е, да.
Аз не съм очаквала да е смешна и сарказмът на героя ми дойде добре. Все пак ще изчакам преди да започна втората книга.


back to top