Jur's Reviews > Jonathan Strange & Mr Norrell

Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke
Rate this book
Clear rating

by
5078647
's review
Aug 07, 2016

really liked it
Read in August, 2006

een bijzondere mix van fantasy en Jane Austen, zoals het ergens genoemd werd. Duizend zeer pakkende pagina's die de terugkeer van Magie naar Engeland in 1817 beschrijven. Uiteraard begint na een tijdje de verhaalllijn af te wijken van de werkelijkheid, maar het idee is mooi uitgewerkt. Wat zou er gebeuren als een bedaarde heer besluit de vergeten kunst van de magie nieuw leven in te blazen?

Inderdaad, de studeerkamergeleerde weet zich met moeite een plaatsje te verwerven in Londen voor hij zijn succes kan opeisen. Als de zaak dan uit de hand loopt (omdat boekenwijsheid niet meer voldoende is) zijn de reacties geloofwaardig en toch verrassend. Vaak dacht ik, ja, zo zou het ongeveer gegaan kunnen zijn...

De spanningsboog is lang. In de duizend pagina's worden zijstapjes gemaakt, maar deze zijn meestal nuttig in het grote verhaal en altijd vermakelijk. Er valt heel wat te gniffelen in het boek, de karakters zijn goed uitgewerkt en geloofwaardig. Geen echte helden, en ook geen echte bad guys. En de indspurt levert ook wel wat beloofd wordt. Een erg goed boek dus, dat ik iedereen aan kan raden. Wie fantasy kan koppelen aan Lord Wellington verdient sowieso een pluim.
2 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Jonathan Strange & Mr Norrell.
Sign In »

Reading Progress

08/07 marked as: read

No comments have been added yet.