Elsje's Reviews > The Black Book

The Black Book by Ian Rankin
Rate this book
Clear rating

by
4276614
's review
Feb 04, 11

bookshelves: read-2008
Read in July, 2008

In The black book speelt Inspector John Rebus de hoofdrol. Hij wordt aan het begin van het boek door zijn vriendin het huis uitgezet, en dus slaapt hij daarna op de bank van zijn eigen flat, die hij wel aangehouden had tijdens de samenwoonperiode maar wel onderverhuurd. Het wordt daar al snel overvol, want ook de broer van John zoekt een slaapplek.
Dan wordt op een avond een van Rebus´ medewerkers in elkaar geslagen. Terwijl het onduidelijk is of hij uit de coma zal ontwaken waar hij als gevolg van het geweld in is geraakt, attendeert de vriendin van de medewerker Rebus op het notitieboekje (the black book) waarin de haar vriend aanwijzingen schreef over zaken waar hij buiten kantooruren aan werkt.
Dit boekje brengt een oude zaak opnieuw onder de aandacht. Die zaak speelt zich af in een sfeer die mij aan de Sopranos deed denken. Dus voordat de zaak opgelost is moeten heel wat mensen angstige momenten doorstaan.

In zijn genre wel aardig, maar op de een of andere manier lukt het Rankin niet om mij te laten sympatiseren met de hoofdpersoon. En dat gezeur over de relatie van Rebus verveelde me ronduit. 'Beperk je tot de misdaad en ik lees je nog eens', zou ik tegen Rankin willen zeggen.

De boeken van Rankin over DI Rebus zijn trouwens ook bewerkt voor tv.
likeflag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Black Book.
sign in »

No comments have been added yet.