Susa's Reviews > Koti maailman laidalla

Koti maailman laidalla by Michael Cunningham
Rate this book
Clear rating

by
4518824
's review
Dec 27, 2010

it was amazing
bookshelves: 2011
Read from July 14 to 17, 2011 , read count: thousands of times but I still need to read this again and again

Koti maailman laidalla on yksi niistä kirjoista, joiden kanssa olen kasvanut. Muistan lukeneeni tän ensimmäisen kerran jo joskus vuonna 2003. Nyt myöhemmin kun miettii niitä käsityksiä, joita itselläni on rakkaudesta ja sen muotoutumisesta ja kestävyydestä, voi tällä kirjalla olla jotain osuutta siihenkin. Kaikki se, mitä ajattelen esimerkiksi polyamoristisesta vapaasta rakkaudesta, on suoraan siitä, millaista Bobbyn, Claren ja Jonathanin välinen rakkaus oli.

Koti maailman laidalla liikkuu enemmän siinä miltä tuntuu kuin mitä varsinaisesti tapahtuu. Kaikissa henkilöhahmoissa ja heidän elämäntilanteissaan on melkein surumielistä pysähtyneisyyttä - mitään merkittävää ei tapahdu, kukaan ei tunnu löytävän itsestään tai elämästään sitä hetkeä, kun kaikki alkaa. Mitättömyydessä ja pysähtyneisyydessä on jotain tuttua, mutta samalla hirvittävän raastavaa. Tätäkö kaikki omallakin kohdalla tulee olemaan?

Kirjan kertojana toimivat kaikki päähenkilöt sekä Jonathanin äiti Alice aina jokainen vuorollaan. Yleensä kertojan vaihtuminen romaaneissa on vain äärimmäisen raivostuttavaa, mutta tässä se toimii. Vaihtuva katselukulma antaa tapahtumille ja tunteille enemmän sisältöä kuin yksi ainoa kertoja pystyisi antamaan.

Koti maailman laidalla on kertomus rakkaudesta, mutta ei vain miehen ja naisen välisestä rakkaudesta. Se käsittelee kyllä sitäkin, mutta löytää rakkauden myös miehen ja miehen väliltä, äidin ja lapsen väliltä, avioparin kyllästyneen mutta vakiintuneen rakkauden, rakkauden kahteen ihmiseen yhtä aikaa, fyysisen läheisyyden ilman rakkautta, rakkauden ilman fyysistä läheisyyttä.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Koti maailman laidalla.
Sign In »

Reading Progress

07/16/2011 page 193
44.0%

No comments have been added yet.