Bistra Ivanova's Reviews > The Miserable Mill

The Miserable Mill by Lemony Snicket
Rate this book
Clear rating

by
1638380
's review
Nov 18, 2010

really liked it
bookshelves: fiction

О, как харесвам поредицата за сираците Бодлер! Много готина историйка, тъжна и често дори трагична, мистична, напрегната, но и толкова забавна, че ме кара да се смея с глас. Много хубаво е написана - сякаш не като за деца. Ако бях на 12, щях да съм наистина луда по нея! Много ми харесва, че представя четенето като ключово за живота на човек дейност, всъщност напълно естествена, и във всяка книга от поредицата има момент, в който книгите и библиотеките играят решаваща роля (там децата намират решение на проблема)!

Тъй като Егмонт спряха да я издават на четвъртото заглавие (от общо 13), я бях позабравила, но тези дни си търсех "лека" книжка, която да чета с уши, когато съм навън, готвя вкъщи или се опитвам да заспя, и се сетих за нея - мисля, че е идеална за целта и още днес изслушах първата аудио версия (първите три четох на хартия). Е, липсват ми малко чудните илюстрации на Брет Хелкуист - http://www.bretthelquist.com/ - но тях ще си ги гледам онлайн :-)

И така - дано не ми омръзне, но тези мънички книжки спокойно била могли да бъдат глави от една-две големи книги. Така ще гледам да ги мисля :-)

ПП: Филмът от 2004 също е много готин, ако някой е пропуснал, да заповяда - http://www.imdb.com/title/tt0339291/
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Miserable Mill.
Sign In »

No comments have been added yet.