Lia Suhaida's Reviews > Mikhail

Mikhail by Ramlee Awang Murshid
Rate this book
Clear rating

by
2801019
's review
Nov 15, 10

Read from November 01 to 15, 2010

Mula-mula saya baca buku ni ala2 suspen, sampai tengah2 tertanya2 then bila dah nak sampai akhir bacaan jadi stress sebab ramainya org jahat dlm cite ni?? Kadangkala ada scene yg tak berapa nak logik antaranya Mikhail dapat menggodam sistem Jab Pendaftaran Negara dgn mudah, dapat memanipulasi teknologi dgn cekap dimana2. Mikhail.Itu semua menjadi tanda tnya pada saya yg mmg selalu banyak "?" dlm kepala.. saya menghabiskan pembacaan sebab dah baca kena abeskan..hehe.Penceritaan Mikhail pada saya biasa-biasa sahaja berbanding cerita2 RAM yg lain. Ini hanya pandangan sahaja.
likeflag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Mikhail.
sign in »

Reading Progress

11/09/2010 page 20
4.0%
show 5 hidden updates…

Comments (showing 1-6 of 6) (6 new)

dateDown_arrow    newest »

message 1: by [deleted user] (new)

Mikhail bukan satu nama.. tapi satu manipulasi kuasa jahat yang ingin menguasai dunia dan mempergunakan "mikhail" untuk menganas bagi mencapai hasrat yang dihajati kuasa jahat. Para mikhail telah dilatih survive untuk hidup dan rela mati untuk membalas dendam ilusi yang dimanipulasikan oleh kuasa jahat. mereka diberi latihan ala-ala tentera dan mahir menggunakan segala teknologi dari yang simple hingga komplek.kalau x salah Mikhail dalam bahasa rusia ada kaitan dengan ketenteraan.


Ummu Auni Mikhail masih OK bagi saya. Saya kecewa dengan Ungu Karmila


message 3: by [deleted user] (new)

Aini wrote: "Mikhail masih OK bagi saya. Saya kecewa dengan Ungu Karmila"

ungu karmila... knape yea?


Ummu Auni Mungkin expectation saya tidak kesampaian


message 5: by [deleted user] (last edited Dec 09, 2010 07:23PM) (new)

ermm.. diawal pembacaan saya tentang ungu karmila.. Ada kekeliruan, siapa yang membunuh? siapa yang bermain silap mata? siapa yang guna ilmu hitam? Tapi diakhir pembacaan baru tahu tiada siapa yang membunuh, bermain silap mata mahupun mengguna ilmu hitam. Tetapi sebaliknya hanya Ungu Karmila yang melakukan semuanya. Ungu Karmila sejenis bunga hutan yang dikacukan oleh Arif dengan kalau tak silap bunga ros atau orked. Ungu Karmila mempunyai sejenis racun yang akan memanipulasi manusia dengan pelbagai kisah silam mereka. Racun tersebut juga menyebabkan berlakunya pembunuhan dalam rumah tersebut.
sekadar yang saya faham tentang buku Ungu Karmila..


Lia Suhaida Ungku Karmila belum lagi sempat saya baca. Tetapi bila baca komen2 dari rakan2 buat saya rasa memang tak nak baca buku tu..huhu. Apepun lepas buku mikhail saya berhenti seketika membaca buku2 R.A.M walau dah ada "mark as to read" dalam simpanan (kang stress lagi)..hehe


back to top