cover title author avg rating rating my rating review Down_arrow date read date added
 
The Man Who Loved Books Too Much (Kisah Nyata tentang Seorang Pencuri, Detektif, dan Obsesi pada Dunia Kesusatraan)
3.35
I think life's an irrational obsession.
Sean Penn

And I solemnly think this book is about obsession, which has a shallow and fragile border with insani
...more
Jun 16, 2010
Apr 23, 2010
 
Mahabarata
4.09
Bagi seseorang dengan daya ingat yang pendek, terutama soal nama, awalnya membaca kisah epik Mahabarata ini merupakan sebuah tantangan. Untungnya sang ...more
Dec 15, 2008
Dec 11, 2008
 
Life Traveler
3.81
Truth is I find it really awkward to find myself in a published book. I meant, well, reading yourself in someone's book is like watching yourself in a ...more
Oct 28, 2011
Nov 04, 2011
 
The Journeys
3.51
Travel:
–verb (used without object)
1. to go from one place to another, as by car, train, plane, or ship; take a trip; journey: to travel for pleasure.
2
...more
Jun 13, 2011
Jun 13, 2011
 
Memahami Dunia Lewat Sepak Bola: Kajian Tak Lazim tentang Sosial-Politik Globalisasi
3.73
Warning: next writing is written under the state of cracking emotion. Any confusions and flaws it affects should not be taken for granted.

And it's not
...more
Jun 05, 2010
Apr 30, 2010
 
Manusia & Pengharapan: Segelas Beras untuk Berdua
3.81
Speechless. That's the only word I can say about this book. It is not easy to write about human and their sufferings but at the same time able to avoi ...more
Oct 20, 2008
Oct 19, 2008
 
Drunken Monster: Kumpulan Kisah Tidak Teladan (Cacatan Harian Pidi Baiq)
3.96
Jika aku punya universitas, Bang Pidi akan jadi Dosen Kemanusiaan
Jika aku punya sekolah, Bang Pidi akan menjadi Guru BP
Jika aku punya anak, akan aku t
...more
Mar 20, 2009
Mar 20, 2009
 
Menghadapi Globalisasi: Kiat Gombal buat Pengusaha Kecil
4.00
Beberapa pertanyaan yang dulu terlintas dalam benakku terjawab sudah lewat buku ini dan gila El Fisgón keren bangeeeeeet!

Paling suka bagian ini:
Libert
...more
Sep 27, 2010
Sep 25, 2010
 
Krakatoa: Saat Dunia Meledak 27 Agustus 1883
3.85
What I think about this book?

It was so amazing that I mostly dumbfounded throughout the reading progress. Lots of details -the likes of the history of
...more
Jun 30, 2011
Jun 12, 2011
 
Shop Talk : A Writer and His Colleagues and Their Work
3.63
I'll be honest. I haven't read any of the works being discussed here, not even Roth's! Then if you asked why the heck I read this book? Here what I ca ...more
Aug 07, 2009
Jul 21, 2009
 
Home & Away
4.13
This could be the most heart-warming book I'll ever read this year, what a pleasure to read especially for those who love travel and football in the s ...more
Oct 03, 2014
Oct 20, 2014
 
Meraba Indonesia: Ekspedisi "Gila" Keliling Nusantara
3.93
Indonesia itu seperti lukisan tinta emas yang tergores di kanvas secara sempurna. Tak ada cacat. Namun, masyarakat yang berada di bawah sinarnya di ga ...more
Dec 19, 2011
Aug 09, 2011
 
Extreme Cuisine: Exotic Tastes From Around the World
3.83
I assume the author/LP needs to define well revised the 'extreme' level of these dishes. I'm not quite sure which society point of view they're using ...more
Feb 21, 2012
Feb 21, 2012
 
Demokrasi dan Kekecewaan
2.89
berawal dari intip-intip, dilanjut sekalian deh. suwon loh ya gieb wis oleh mrawani bukumu ikie :D

saat membaca buku ini aku mengalami semacam -kalo is
...more
Jan 08, 2010
Jan 06, 2010
 
Tanah Yang Dijanjikan: Minyak Sawit dan Pembebasan Tanah di Indonesia, Implikasi Terhadap Masyarakat Lokal dan Masyarakat Adat
3.00
Pagi itu miaaa kecil sedang menikmati sarapan sederhana di rumah Namborunya di Aek Popo -letaknya di daerah Kab. Karo/Dairi, gak usah dicari di peta g ...more
Jul 21, 2009
Jul 13, 2009
 
Para Pembaharu: Pemikiran dan Gerakan Islam Asia Tenggara
3.00
Inilah akibatnya kalau ada orang awam baca tentang tokoh agama Islam. Adanya nanya-nanya terus sejumlah istilah dalam bahasa Arab seperti di update st ...more
Feb 02, 2010
Jan 24, 2010
 
Little Princes: One Man's Promise to Bring Home the Lost Children of Nepal
4.26
I used to ask myself can I -a nobody- make a difference in this troubled, difficul world. Well through times I learned that small things can really ma ...more
Nov 20, 2014
Nov 10, 2014
 
The Geography Of Bliss
3.81
You look so happy all the time.

David, a friend I know years ago from a football chatroom, said that recently which had me a little bit surprised. I ha
...more
Mar 09, 2012
Feb 23, 2012
 
Eurotrip: 15 Hari Jelajahi 5 Negara 9 Kota
3.45
Buku yang menarik! Tidak hanya dilengkapi dengan tips dan informasi lengkap mengenai akomodasi dan transport lokal, namun juga arti dan makna sebenarn ...more
Nov 04, 2010
Nov 03, 2010
 
Don't Tell Mum I Work On The Rigs, She Thinks I'm A Piano Player In A Whorehouse
3.81
It's been a while since I laughed so hard that I rolled on the floor -literally- and cried from reading a book.

The best part of being around the world
...more
Jan 13, 2012
Dec 27, 2011
 
Around The World in 80 Dinners: Petualangan Kuliner Spektakuler
2.78
Judulnya menarik. Saat mulai membacanya berharap bisa berguru sedikit pada kedua penulis, terutama hidangan-hidangan yang mereka santap. Benar saja, a ...more
Oct 27, 2010
Oct 08, 2010
 
Victory: the Epic of World War II 1939 - 1945
4.00
A British soldier wrote anonymously a poem called 'A Soldier: His Prayer'

I knew what we were fighting for - peace for the kids, our brothers freed,
A k
...more
Dec 04, 2008
Dec 02, 2008
 
The Science of Superheroes
3.57
#2013-1

So as reading this book some of well-known superheroes are proved either impossible or probable, scientifically of course. Some hardcore geeks
...more
Jan 04, 2013
Jan 01, 2013
 
Mitologi dan Toleransi Orang Jawa
3.77
Jika aku di dunia kasta
Maka aku adalah putri seorang Brahmana
Akan menikah dengan seorang Brahmana
Dan dituntut melahirkan para Brahmana kecil
Lalu mati
...more
May 03, 2009
Apr 30, 2009
 
I Can (not) Hear: Perjalanan Seorang Anak Tuna Rungu Menuju Dunia Mendengar
3.73
Seringkali dalam hidup kita hanya mendapatkan dua pilihan, berjuang terus atau menyerah begitu saja. San bisa saja menyerah dan mengajari putrinya bah ...more
Aug 29, 2009
Aug 19, 2009
 
Perang, Langit, dan Dua Perempuan
2.93
awalnya alasan utama membeli buku ini adalah karena sosok laksmi pamuntjak sendiri, namun ternyata esainya sama menariknya dengan penulisnya sendiri. ...more
Aug 24, 2008
Aug 21, 2008
 
The Vodka Party Book
3.00
A mouth-watering mixes OMG. Let's bash a party!

[image error]
Ronny >> Black Russian: 60mL vodka, 30mL Kahlua

description
Lamya >> Chi Chi: 45mL Vodka, 6
...more
Aug 2011
Aug 05, 2011
 
Failed States: The Abuse of Power and the Assault on Democracy
3.98
for once Graeme got a right book for me hehe

and Lams is right, reading this book might make me depressed because as Chomsky stated in the Afterword,

'
...more
Jan 26, 2010
Nov 23, 2009
 
Kisah Para Diktator: Biografi Politik Para Penguasa Fasis, Komunis, Despotis dan Tiran
3.38
pernah di satu sore, ada teman memainkan tropical island -persis game sim city hanya saja yang ini bersetting karibia- di komputer redaksi majalah fak ...more
Dec 29, 2009
Dec 14, 2009
 
Feminisme: Sebuah Kata Hati
3.52
Menarik. Topik-topik yang diangkat Gadis dalam setiap tulisannya ini menyinggung banyak hal. Perkembangan kelompok feminis, budaya patriarki dan keker ...more
Apr 08, 2009
Mar 31, 2009
Rss More books shelved as 'non-fictions-others' »
« previous 1